fbpx
Hirdetés

Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

2022.01.10.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. január 10. 12:42

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által indított Garantiqa Krízis Garanciaprogram a KKV hitelek egyharmada mögött ott áll.

Már minden harmadik KKV hitel mögött a Garantiqa áll

Az MFB csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett hiteleknek nyújt kezességvállalást, és az ebbe a körbe tartozó KKV hitelek – azaz a már folyósított kölcsönök – összege elérte az 1.270 milliárd forintot.

A Garantiqa Krízis Garanciaprogramot a koronavírus-helyzet okozta gazdasági visszaesés enyhítésére hozták létre, és a több, mint egy éves története során a népszerűsége egyre csak nőtt, sosem csökkent. Jelenleg is sokan veszik igénybe, ami nem csoda, hiszen biztonságot nyújt az alapvetően bizonytalan helyzetben lévő mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Az intézményi kezességvállalás szerepe elengedhetetlen a koronavírus okozta világjárvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésében.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által nyilvánosságra hozott adatok alapján kijelenthető, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások a külső forrásbevonás esetében előszeretettel választják a Garantiqa kezességvállalását, és erre a 2021-es évben végig szükség is volt, tehát várható, hogy ez jövőre is ugyanilyen népszerű marad.

A Garantiqa Krízis Garanciaprogram keretében a garantált hitelek állománya szeptember 1.-én elérte az 1.270 milliárd forintot, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. teljes kezességvállalási portfóliójához kapcsolódó hitelek állománya pedig megközelítette a 2.200 milliárd forintot.

Ebből tehát levonható a következtetés, miszerint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása fontos eleme a hazai mikro-, kis- és középvállalkozói szektor finanszírozásának. A gazdasági újraindításával, illetve felpörgetésével kapcsolatosan ez még inkább megnövekedett, hiszen napjainkban már minden harmadik hazai mikro-, kis- és középvállalkozói hitel mögött ott áll a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kedvezményes, állami hátterű kezességvállalása.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Garantiqa Krízis Garanciaprogramja által – a cikk megjelenésének időpontjáig – nagyságrendileg 29 ezer hazai mikro-, kis- és középvállalkozás jutott forráshoz, aminek köszönhetően a beruházások megvalósítása elől elhárult a legnagyobb akadály.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfóliója közel 62 ezer szerződést tartalmazott a nyár végén – ami azóta tovább növekedett –, és ez 45 ezernél is több hazai vállalkozás finanszírozását tette lehetővé.

A kezességvállalás fontosságát jelzi, hogy KAVOSZ Zrt. közvetítésével a nyár közepe óta igényelhető új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya GO! Program termékeihez is kapcsolódik a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása. Az NHP Hajrá kivezetése után visszaesés volt tapasztalható a hitelezésben, de ennek hátterében főként az áll, hogy a hitelpiacon bőség tapasztalható.

Fontos tudni, hogy a már több, mint egy éve üzemelő, Garantiqa Direkt nevű ügyfélportál szolgáltatásai mostanra már egy erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikáción keresztül is elérhetőek, tehát már okostelefon segítségével is igényelhető és letölthető a kezességvállalási szándéknyilatkozat.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a Széchenyi Kártya Program GO! új hiteleihez is biztosítja a kezességvállalást. E konstrukciók 1 milliótól akár 1 milliárd forint hitelösszegig is igényelhetőek, a kamatozásuk a teljes futamidő alatt fix, és a forgóeszközhitel tőketörlesztésére akár 9 havi, míg a beruházási hitelekre akár 24 havi türelmi időt is biztosítanak.

A Széchenyi Kártya Program GO! új hiteleihez gyorsan, a lehető legrövidebb hozzáféréssel, a vállalkozók igényeit és helyzetét alapul véve kialakított igénylési feltételek szerint, a legtöbb konstrukcióban akár ingatlanfedezet nélkül is hozzá lehet jutni.

Amennyiben mikro-, kis, vagy épp középvállalkozást vezetsz, és külső forrásbevonásra van szükséged, indítsd el oldalunkról a hiteligénylési folyamatot csupán néhány kattintással, és természetesen igényeld a Garantiqa Krízis Garanciaprogram keretében a kezességvállalást is!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

2020.07.28.

Teljesen mindegy, hogy magánszemélyként, vagy vállalkozóként szeretnél hitelt felvenni, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy feltételeket kell teljesítened, és természetesen kizáró okokkal is találkozni fogsz, amelyek fennállása esetén el fogják utasítani a hitelkérelmedet. Az új Széchenyi hitelek esetében sincs ez másként, vagyis mind feltételek, mind kizáró okok szerepelnek a hitelkonstrukciók leírásaiban.

Tovább olvasom
7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

Tovább olvasom
Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

2022.09.20.

A Széchenyi Kártya Program MAX támogatott hiteleket takar, amelyek vállalkozások számára nyújthatnak segítséget.

Tovább olvasom
Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

2020.07.18.

A vállalkozásod minimális forgalmat bonyolít, azaz az úgynevezett mikrovállalkozások közé tartozik, és szeretnél vállalkozói hitelt felvenni? Nem lehetetlen, hiszen nem a forgalmad mennyisége határozza meg a hitelképességedet, hanem egyéb tényezők, illetve az, hogy tudsz-e egyáltalán törleszteni.

Tovább olvasom