Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Már elérhető a Bónusz Magyar Állampapír

2022.11.02.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. november 2. 11:37

A Bónusz Magyar Állampapír a legújabb konstrukció, amelybe fektetheted a pénzedet; lássuk, mit kell tudni róla!

Már elérhető a Bónusz Magyar Állampapír

A Bónusz Magyar Állampapír feltételei már tudhatóak, és ezzel együtt a Prémium Magyar Állampapír is megújult, ráadásul mindkettő el is érhető azok számára, akik szeretnék kihasználni az általuk nyújtott előnyöket. Mindkettő alacsony kockázatú, a hozamuk pedig 11% feletti, érdemes tehát neked is megismerkedned velük, ha biztonságos és viszonylag magas hozamú befektetési lehetőséget keresel.

Annak érdekében, hogy ezt és az esetleges döntést megkönnyítsük, az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a Bónusz Magyar Állampapírról – és a Prémium Magyar Állampapírról is.

A Bónusz Magyar Állampapír

A Bónusz Magyar Állampapír meghirdetett mennyisége 500 milliárd forint, az induló kamata évi 11,32% – ez az első, 3 hónapos kamatperiódusra meghatározott 10,32%-os kamatbázis értékéből és az 1%-os kamatprémiumból áll össze –,az első kamatperiódusra pedig időarányosan 2,86% kamatot nyújt.

A Bónusz Magyar Állampapír változó kamatozású, a kamatbázisa a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegyhez kötött, így a három éves futamidejű Bónusz Magyar Állampapír kamatbázisa megegyezik a kamatmérték meghatározásának időpontját megelőző négy eredményes, három hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamok adott aukción elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagával, és ehhez adódik hozzá az 1% kamatprémium.

A Bónusz Magyar Állampapír futamideje 3 év, de mindössze egy évig, 2023. szeptember 29-ig értékesítik majd. A kamatfizetés háromhavonta lesz esedékes; az első vásárlók 2022. december 30-án kapják meg a kamatokat. Fontos még, hogy a Bónusz Magyar Állampapír kamatadó-mentes az új sorozatból vásárlók számára.

A Prémium Magyar Állampapír

Az Prémium Magyar Állampapír kamatadó-mentes, inflációkövető, és a vásárlás utáni első kamatperiódusra évi fix 11,75% kamatot fizet, a meghirdetett mennyiség pedig szintén 500 milliárd forint. A 2027-es lejáratú, vagyis 5 éves futamidejű sorozat esetében a kamat 2023. január 27-ig, a 2029-es lejáratú, tehát 7 éves futamidejű sorozatnál pedig 2023. február 21-ig érvényes.

Az első kamatperiódust követő időszakban azonban a megszokott, inflációkövető, változó kamatozás tér vissza. A kamat meghatározása megegyezik a korábbi sorozatokéval, tehát az előző éves, átlagos fogyasztói árindex felett biztosít sorozatonként eltérő kamatprémiumot, melynek mértéke attól függően változik, hogy milyen hosszú a futamidő: az 5 éves kötvénnyel 0,75%, a 7 évessel pedig 1,5% kamatprémium várható.

Melyik legyen a befutó?

A Bónusz Magyar Állampapír és a Prémium Magyar Állampapír közötti választást az induló kamatszint és a későbbi kamatozás alapján érdemes vizsgálni, a Magyar Állampapír Pluszon viszont már nem érdemes elgondolkodni sem, ugyanis a hozama már a mostani piaci környezetben sem éri meg.

Az induló kamatszintet vizsgálva kijelenthető, hogy a Prémium Magyar Állampapír a jobb választás. Azonban egyetlen szempont alapján dönteni komoly hiba lenne, hiszen mindkét konstrukció rendelkezik további tulajdonságokkal is, amelyek megváltoztathatják az első nézőpontot.

Ilyen például, hogy a Bónusz Magyar Állampapír negyedévente fizet kamatot, vagyis a következő periódusra érvényes kamatot is az aktuális Diszkont Kincstárjegy-hozamok alapján határozzák meg, ami előnyösebb helyzetet teremthet. Ha további és nagyobb mértékű hozamemelkedésre számítunk, akkor a Bónusz Magyar Állampapír mindenképp előnyösebb, mivel ez dinamikusan követi a piac alakulását.

Itt azonban van egy „de” is, ugyanis a hozamok esetleges csökkenése is hatással lesz a Bónusz Magyar Állampapírra, azaz hordoz magában némi kockázatot.

Befektetnéd a megtakarításaidat, de alacsony kockázat mellett is viszonylag magas hozamot szeretnél? Válassz a Bónusz Magyar Állampapír és a Prémium Magyar Állampapír közül! Mérlegelj alaposan, vegyél figyelembe minden információt, sőt, ha szükségesnek érzed, kérd szakértő segítségét is, majd hozd meg a döntésed minél hamarabb, hiszen mindkét állampapírt korlátozott mennyiségben hozzák forgalomba!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Állampapír hitelből: mekkora hozamra számíthatunk?

Állampapír hitelből: mekkora hozamra számíthatunk?

2023.05.10.

Mekkora hozamra számíthatunk állampapír hitelből történő vásárlásakor? Megéri hitelből állampapírt venni? Megvalósul a befektetők álma, a szinte kockázat nélküli befektetés? Számoltunk. Utánajártunk. És mutatjuk, hogy mire jutottunk. 

Tovább olvasom
Állampapírba fektetnél? Ismerd meg a Prémium Magyar Állampapírt!

Állampapírba fektetnél? Ismerd meg a Prémium Magyar Állampapírt!

2023.10.11.

Az Állampapír népszerű a befektetők között a magas hozama, az adómentessége és az ingyenesen elérhető tranzakciók miatt. Sokféle állampapír van, ezek közül csak az egyik a Prémium Magyar Állampapír. Utánajártunk, hogy mennyire lehet ez jó befektetés, és mikor érdemes ezt választani. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

2023.11.15.

Állampapírt vásárolnál? Applikációban vásárolnál állampapírt? Végigvezetünk a folyamaton, és megmutatjuk, hogy hogyan vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában, és persze hogy miért vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában.

Tovább olvasom
5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

2023.10.24.

Az értékpapírszámla alapja lehet a befektetéseinknek. Megnéztük, hogy miért érdemes értékpapírszámlát nyitni, és azt is, hogy milyen előnyei lehetnek a használatának. Utánajártunk a lehetőségeknek, a kedvezményeknek és az értékpapír befektetések hasznának – az életünkre.

Tovább olvasom