Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

2023.03.14.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. március 14. 09:36

A Gránit Bank lakáshitelei kiemelkedően kedvező kamatozással és akciókkal csábítják az ügyfeleket; ismerkedj meg velük közelebbről!

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

A Gránit Bank lakáshitelei kedvező kondíciókat kínálnak azoknak, akik hitelből szeretnének ingatlant vásárolni, méghozzá gyakorlatilag bármilyen ingatlant, mivel a maximálisan felvehető hitelösszeg nincs meghatározva, azaz elméletben bármennyi lehet. A THM 9,95% – 21,30%, a futamidő pedig minimum 5, maximum 35 év – ami kiemelkedő a szokásos 25-30 évhez képest –, de a hiteligénylők közül a legfiatalabb életkora a futamidő lejáratának évében nem érheti el a 75-öt.

Ez azonban csak a felszín, lássuk, mit tartogatnak még számunkra a Gránit Bank lakáshitelei!

A Gránit Bank lakáshitelei

A Gránit Bank háromféle konstrukcióban kínál lakáshiteleket; ezek a következők:

 • 3 havi kamatperiódusú lakáshitel
 • 5 éves kamatperiódusú lakáshitel
 • 10 éves kamatperiódusú lakáshitel

A 3 havi kamatperiódusú lakáshitel a referenciakamathoz – 3 havi BUBOR-hoz – kötött, így a kamatozása a Banktól függetlenül, a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik, azaz emelkedhet, vagy épp csökkenhet is. Fontos viszont, hogy e lakáshitel-konstrukciónál a legmagasabb a kamat, így a THM is.

Az 5 éves kamatperiódusú lakáshitel már sokkal kedvezőbb, emellett középtávon kiszámítható, mert a kamatperióduson belül a jelzáloghitel kamata nem változik, és ugyanez mondható el a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelről is.

Mire használhatóak fel a Gránit Bank lakáshitelei?

A Gránit Bank lakáshitelei több hitelcéllal is igényelhetőek; ezek az alábbiak:

 • használt, vagy új építésű lakóingatlan megvásárlása,
 • lakóház építése,
 • meglévő ingatlan bővítése,
 • az épület alapterületének növelésével és hatósági bejelentési kötelezettséggel nem járó átalakítási és felújítási munkálatok elvégzése,
 • bejelentési kötelezettséghez nem kötött korszerűsítési munkálatok elvégzése,

Kik igényelhetik a Gránit Bank lakáshiteleit?

A hitelt 18. életévüket betöltött, elfogadható jövedelemmel rendelkező ügyfelek igényelhetik, akik nem szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján. Fontos, hogy a hiteligénylő házastársa, illetve élettársa adóstársként, a fedezetül felajánlott ingatlan, vagy ingatlanok tulajdonosai pedig zálogkötelezettként kerülnek bevonásra a hitelkérelembe.

A Gránit Bank lakáshiteleinek előnyei

Kezdjük a legérdekesebbel: a Gránit Bank lakáshitelei türelmi idővel igényelhetőek! Ennek lényege, hogy 24 hónapig csak kamatot kell fizetni, a tőketartozás törlesztésére pedig csak a 25. hónaptól kerül sor.

Ezen túl a bank 2023. január 10-től visszavonásig akciót is hirdet, melynek értelmében nem számítanak fel folyósítási jutalékot, és a hitel folyósításakor a következő díjakat téríti vissza az ügyfélnek:

 • egy ingatlan értékbecslési díját,
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48 ezer forintig, és
 • a folyósítást közvetlenül megelőző ingatlan-felülvizsgálati díjat.

Emellett a bank 10 ezer forintot jóváír a kölcsöntörlesztésre szolgáló bankszámlán.

A kedvezmények összevonhatóak, ám abban az esetben nem igénybe vehetőek, ha a folyósításra kerülő hitel egy korábbi Gránit Bank hitel előtörlesztésre szolgál.

Az igényléshez szükséges dokumentumok

A Gránit Bank lakáshiteleinek igénylése esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

 • érvényes személyazonosító okmány, azaz személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély
 • lakcímkártya,
 • adóazonosító jelet tartalmazó kártya,
 • kölcsönkérelmi nyomtatványok,
 • az ingatlanértékelési díj befizetését igazoló pénztárbizonylat, és
 • a „Nyilatkozatok” nyomtatvány kölcsönigénylők által aláírt példánya.

A jövedelem igazolása szintén elengedhetetlen a Gránit Bank lakáshiteleinek igényléséhez; ezek a következők:

jövedelem igazolására szolgáló dokumentumok, azaz az utolsó 6 teljes havi bankszámlakivonat, nyugdíjasok esetén a nyugdíjas igazolvány fénymásolata, határozat a nyugdíj összegéről, 3 teljes havi számlakivonat, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság utolsó, 12 hónapnál nem régebbi igazolása az ellátás összegéről, alkalmazottak esetén cégszerűen aláírt, 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, készpénzes jövedelem esetén NAV által kiállított jövedelemigazolás, vállalkozóknak pedig a NAV által kiállított, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás a megelőző, lezárt adóévről, valamint az adó- és köztartozások megfizetését igazoló adóigazolás mind a hiteligénylő személyére, mind a vállalkozásra vonatkozóan.

Ezek mellett az ingatlanra vonatkozó dokumentumokra is szükség lesz, és hitelcéltól függően további dokumentumok benyújtása is szükséges lehet.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet a Gránit Bank lakáshitelei, hasonlítsd össze őket oldalunkon más pénzintézetek ajánlataival, válassz, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hiteleket válogatottan, egy oldalon

Hiteleket válogatottan, egy oldalon

2019.05.31.

Egy hitelfelvétel minden esetben nehéz dolog, és nem feltétlenül azért, mert a bankok olyan kemény követelményeket támasztanának; a megfelelő hitelkonstrukció megtalálása az esetek többségében rengeteg időt emészt fel. Szerencsére manapság már nem feltétlenül ez a helyzet, hiszen több lehetőség is kínálkozik arra, hogy a hiteleket válogatottan tudd átnézni, és ehhez nem is feltétlenül kell meglátogatnod egy hitelközvetítő irodát; elég hozzá az internet is!

Tovább olvasom
K&H kölcsön online, otthonról!

K&H kölcsön online, otthonról!

2019.03.13.

Online eddig is lehetett hitelt igényelni, de mindig volt benne valami, ami miatt nem volt teljesen elektronikus a folyamat: papíralapú dokumentumok, szerződéskötés miatt aláírópont felkeresése, és még sorolhatnánk. 2018 novembere óta azonban a K&H kölcsöne elérhető úgy is, hogy ténylegesen nem kell kimozdulni otthonról, és minden online történik!

Tovább olvasom
Milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank?

Milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank?

2023.09.25.

Ha lakáshitel, akkor Raiffeisen Bank. A Raiffeisen MindigFIX lakáshitelek jó választásnak tűnnek a lakásvásárlás előtt állóknak. De miért jó, ha egy lakáshitel mindig fix? Miért ezt válasszuk? Utánajártunk, hogy milyen lakáshiteleket kínál a Raiffeisen Bank. És hogy miért lehetnek ezek a legjobbak nekünk.

Tovább olvasom
Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

2019.05.10.

Mióta megjelent a CSOK 2019-es módosítása, számtalanszor tették már fel nekünk a fenti kérdést. A CSOK két részre bontható. A vissza nem térítendő támogatásra és a kamattámogatott hitelre. A babaváró támogatás tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Ebben a cikkben a két hitelt hasonlítjuk össze azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk először a CSOK kamattámogatott hitelt!

Tovább olvasom