Hirdetés

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

2023.03.14.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. március 14. 09:36

A Gránit Bank lakáshitelei kiemelkedően kedvező kamatozással és akciókkal csábítják az ügyfeleket; ismerkedj meg velük közelebbről!

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

A Gránit Bank lakáshitelei kedvező kondíciókat kínálnak azoknak, akik hitelből szeretnének ingatlant vásárolni, méghozzá gyakorlatilag bármilyen ingatlant, mivel a maximálisan felvehető hitelösszeg nincs meghatározva, azaz elméletben bármennyi lehet. A THM 9,95% – 21,30%, a futamidő pedig minimum 5, maximum 35 év – ami kiemelkedő a szokásos 25-30 évhez képest –, de a hiteligénylők közül a legfiatalabb életkora a futamidő lejáratának évében nem érheti el a 75-öt.

Ez azonban csak a felszín, lássuk, mit tartogatnak még számunkra a Gránit Bank lakáshitelei!

A Gránit Bank lakáshitelei

A Gránit Bank háromféle konstrukcióban kínál lakáshiteleket; ezek a következők:

 • 3 havi kamatperiódusú lakáshitel
 • 5 éves kamatperiódusú lakáshitel
 • 10 éves kamatperiódusú lakáshitel

A 3 havi kamatperiódusú lakáshitel a referenciakamathoz – 3 havi BUBOR-hoz – kötött, így a kamatozása a Banktól függetlenül, a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik, azaz emelkedhet, vagy épp csökkenhet is. Fontos viszont, hogy e lakáshitel-konstrukciónál a legmagasabb a kamat, így a THM is.

Az 5 éves kamatperiódusú lakáshitel már sokkal kedvezőbb, emellett középtávon kiszámítható, mert a kamatperióduson belül a jelzáloghitel kamata nem változik, és ugyanez mondható el a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelről is.

Mire használhatóak fel a Gránit Bank lakáshitelei?

A Gránit Bank lakáshitelei több hitelcéllal is igényelhetőek; ezek az alábbiak:

 • használt, vagy új építésű lakóingatlan megvásárlása,
 • lakóház építése,
 • meglévő ingatlan bővítése,
 • az épület alapterületének növelésével és hatósági bejelentési kötelezettséggel nem járó átalakítási és felújítási munkálatok elvégzése,
 • bejelentési kötelezettséghez nem kötött korszerűsítési munkálatok elvégzése,

Kik igényelhetik a Gránit Bank lakáshiteleit?

A hitelt 18. életévüket betöltött, elfogadható jövedelemmel rendelkező ügyfelek igényelhetik, akik nem szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján. Fontos, hogy a hiteligénylő házastársa, illetve élettársa adóstársként, a fedezetül felajánlott ingatlan, vagy ingatlanok tulajdonosai pedig zálogkötelezettként kerülnek bevonásra a hitelkérelembe.

A Gránit Bank lakáshiteleinek előnyei

Kezdjük a legérdekesebbel: a Gránit Bank lakáshitelei türelmi idővel igényelhetőek! Ennek lényege, hogy 24 hónapig csak kamatot kell fizetni, a tőketartozás törlesztésére pedig csak a 25. hónaptól kerül sor.

Ezen túl a bank 2023. január 10-től visszavonásig akciót is hirdet, melynek értelmében nem számítanak fel folyósítási jutalékot, és a hitel folyósításakor a következő díjakat téríti vissza az ügyfélnek:

 • egy ingatlan értékbecslési díját,
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját maximum 48 ezer forintig, és
 • a folyósítást közvetlenül megelőző ingatlan-felülvizsgálati díjat.

Emellett a bank 10 ezer forintot jóváír a kölcsöntörlesztésre szolgáló bankszámlán.

A kedvezmények összevonhatóak, ám abban az esetben nem igénybe vehetőek, ha a folyósításra kerülő hitel egy korábbi Gránit Bank hitel előtörlesztésre szolgál.

Az igényléshez szükséges dokumentumok

A Gránit Bank lakáshiteleinek igénylése esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

 • érvényes személyazonosító okmány, azaz személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély
 • lakcímkártya,
 • adóazonosító jelet tartalmazó kártya,
 • kölcsönkérelmi nyomtatványok,
 • az ingatlanértékelési díj befizetését igazoló pénztárbizonylat, és
 • a „Nyilatkozatok” nyomtatvány kölcsönigénylők által aláírt példánya.

A jövedelem igazolása szintén elengedhetetlen a Gránit Bank lakáshiteleinek igényléséhez; ezek a következők:

jövedelem igazolására szolgáló dokumentumok, azaz az utolsó 6 teljes havi bankszámlakivonat, nyugdíjasok esetén a nyugdíjas igazolvány fénymásolata, határozat a nyugdíj összegéről, 3 teljes havi számlakivonat, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság utolsó, 12 hónapnál nem régebbi igazolása az ellátás összegéről, alkalmazottak esetén cégszerűen aláírt, 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, készpénzes jövedelem esetén NAV által kiállított jövedelemigazolás, vállalkozóknak pedig a NAV által kiállított, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás a megelőző, lezárt adóévről, valamint az adó- és köztartozások megfizetését igazoló adóigazolás mind a hiteligénylő személyére, mind a vállalkozásra vonatkozóan.

Ezek mellett az ingatlanra vonatkozó dokumentumokra is szükség lesz, és hitelcéltól függően további dokumentumok benyújtása is szükséges lehet.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet a Gránit Bank lakáshitelei, hasonlítsd össze őket oldalunkon más pénzintézetek ajánlataival, válassz, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

2019.02.26.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb, hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Hiszen oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

2019.05.27.

Az elmúlt években gyakran hallhattunk a „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” minősítésről, viszont azt, hogy mit is jelent, már csak kevesen tudták volna elmondani. Mi most összefoglaljuk Neked, hogy ez mit is takar, így könnyen eldöntheted, hogy erre van-e szükséged!

Tovább olvasom
Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

2020.06.04.

Sokan választják a saját ház építését a használt ingatlan megvásárlása helyett, hiszen így olyan otthonba költözhetnek be, ami minden tekintetben megfelel az igényeiknek, ráadásul erre többféle állami támogatás is igényelhető, mint például a CSOK, vagy akár a babaváró hitelt is megemlíthetjük. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elegendő, vagy jogosultság nincs rá – az építési hitel azonban segíthet megoldani a problémát!

Tovább olvasom
K&H kölcsön online, otthonról!

K&H kölcsön online, otthonról!

2019.03.13.

Online eddig is lehetett hitelt igényelni, de mindig volt benne valami, ami miatt nem volt teljesen elektronikus a folyamat: papíralapú dokumentumok, szerződéskötés miatt aláírópont felkeresése, és még sorolhatnánk. 2018 novembere óta azonban a K&H kölcsöne elérhető úgy is, hogy ténylegesen nem kell kimozdulni otthonról, és minden online történik!

Tovább olvasom