fbpx
Hirdetés

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetők a Takarékbanknál?

2022.03.18.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. március 18. 11:09

Állami támogatással lakást vásárolni igazán jó lehetőség. Az állam több módon is segíthet nekünk, hogy új, korszerű otthonhoz jussunk. A kamattámogatásnak köszönhetően pedig jelentős összeg maradhat a pénztárcánkban. Fontos, hogy tudjuk, milyen lehetőségeink vannak, ezért utánajártunk, hogy milyen kamattámogatott hitelek igényelhetők a Takarékbanknál.

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetők a Takarékbanknál?

Takarékbank otthonfelújítás

Ha szép az otthonunk, jól érezzük magunkat benne. Jól vagyunk mi is, és jól van a családunk is. Az otthonunkat azonban időről időre fel kell újítanunk, hiszen az idő ellenünk dolgozik. Újra kell festeni a falakat, ki kell cserélni a konyhabútort, fel kell újítani a fürdőszobát. De hogy segíthet ebben nekünk a Takarékbank?

Az állam által nyújtott otthonfelújítási támogatással akár hárommillió forint támogatáshoz is juthatunk. A szabály azonban az, hogy a felújítás költségének csak a felét kaphatjuk meg vissza nem térítendő támogatás formájában. De mi legyen a másik felével? Azt miből fizessük ki? Több megoldás is kínálkozik, amivel a saját részünket finanszírozhatjuk. Akár a saját a megtakarításunkat is felhasználhatjuk erre a célra, de ha azt inkább másra költenénk, hitelből is előteremthetjük a szükséges összeget. Ehhez a Takarékbanknál igényelhetünk személyi kölcsönt vagy jelzáloghitelt is, de a legjobb megoldásnak — és a legkedvezőbbnek — a Takarék Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön tűnik.

A Takarék Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsönt kifejezetten ehhez a támogatási formához dolgozták ki. Ezt a hitelt használt lakás felújítására és korszerűsítésére fordíthatjuk, ráadásul akár a felújítás teljes összegét is igényelhetjük. Ebben az esetben 6 millió forint hitelt kérhetünk, az állami kamattámogatásnak köszönhetően végig fix 3 százalékos kamattal, akár 10 évre. Ebből az összegből aztán a szabályoknak megfelelően elvégeztetjük a felújítást, és az Államkincstár a számunkra megítélt támogatást már közvetlenül a Takarékbanknak utalja el.

Miért jó ez nekünk? Először is azért, mert nem kell előre megfinanszíroznunk a felújítást, hiszen erre ott lesz a Takarék Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön. És amikor megkapjuk az államtól a támogatást, a hitelünk máris csak a fele lesz. A fennmaradó részt pedig fix kamatozás mellett törlesztjük, állami kamattámogatással.

Takarékbank Családi Otthonteremtési Kedvezmény

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) és a falusi CSOK is elérhető a Takarékbanknál. Ezekkel az állami támogatásokkal használt és új lakást is vásárolhatunk, építhetünk, sőt, bizonyos esetekben bővíthetünk és korszerűsíthetünk is. A meglévő vagy vállalt gyermeke számától függően akár 10 millió forintot is kaphatunk.

Amikor lakásvásárláson gondolkodunk, mindenképpen számoljunk a CSOK-kal, járjunk utána, hogy jogosultak vagyunk-e erre a támogatásra, és ha igen, akkor érdemes megfontolni az igénybevételét. A támogatás összegének nagysága miatt nagy segítséget jelenthet számunkra a CSOK. Használjuk ki ezt a lehetőséget, ha tehetjük.

Takarékbank adó-visszatérítési támogatás

Az adó-visszatérítési támogatással csökkenek a lakásvásárlás költségei. Ez az összetett támogatási forma új lakás vásárlásakor vagy építésekor vehető igénybe. Akár 5 millió forintot is visszakaphatunk, sőt, van olyan helyzet is, amikor a támogatásnak nincs felső határa.

A kormány Otthonteremtési programjának részeként kaphatjuk vissza az adónkat vagy annak egy részét. Ez a támogatás nagyban hozzájárulhat a költségeink drasztikus csökkenéséhez. A támogatás sokrétű, érdemes szakértőhöz fordulni, olyanhoz, aki minden részletével tisztában van. Már a lakás megvásárlása előtt kalkulálhatunk ezzel a támogatással, így kisebb összegből is belevághatunk a vásárlásba vagy az építkezésbe.

Takarékbank akadálymentesítési támogatás

Mozgáskorlátozott személyek akadálymentes lakás építéséhez vagy vásárlásához kérhetik ezt a vissza nem térítendő állami támogatást. A támogatást akkor tudjuk igényelni, ha mi, vagy a velünk egy háztartásban élő közeli hozzátartozónk vagy élettársunk mozgáskorlátozott személy. A támogatás mértéke 300 ezer forint személyenként. Akadálymentes új lakás építéséhez, akadálymentes új lakás vásárlásához vagy meglévő lakáson végzett akadálymentesítéshez használhatjuk fel.

A kormány az állami támogatásoknál gondolt azokra is, akik hátrányosabb helyzetben vannak. Az akadálymentesítési támogatással akár többször 300 ezer forinthoz is juthatunk, ez az összeg pedig fedezheti az akadálymentesítés költségeinek egy részét vagy akár a teljes összeget is. Vegyük igénybe ezt a támogatási formát, hogy teljesebb, boldogabb életet élhessünk. Hogy könnyebben eljussunk oda, ahova menni szeretnénk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Tudunk újra CSOK-ot igényelni önkéntes visszafizetés után?

Tudunk újra CSOK-ot igényelni önkéntes visszafizetés után?

2022.06.10.

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye rendkívül népszerű támogatási forma. De vajon igénybe tudjuk venni többször is? Utánajártunk, hogy tudunk-e újra CSOK-ot igényelni önkéntes visszafizetés után.

Tovább olvasom
Mennyi idő után lehet továbbvinni a CSOK-ot másik ingatlanra?

Mennyi idő után lehet továbbvinni a CSOK-ot másik ingatlanra?

2021.02.01.

Kiderítettük, hogy az igénylése után mennyi idővel lehet továbbvinni a CSOK-ot egy másik ingatlanra; ez a következő cikkünk témája.

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetőek el a lakáshitelekhez?

Milyen támogatások érhetőek el a lakáshitelekhez?

2020.08.14.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen támogatások érhetőek el a lakáshitelekhez, hiszen akit foglalkoztat a lakáspiac jelenlegi helyzete, mégpedig vásárlóként, az nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy mennyire magasak az árak, és hogy mennyire szükség van minden segítségre már ahhoz is, hogy valaki egyáltalán hitelt tudjon felvenni a lakásvásárláshoz. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Tovább olvasom
5 hasznos tanács CSOK felvétel előtt

5 hasznos tanács CSOK felvétel előtt

2021.04.23.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, vagyis a CSOK a családok számára nyújtott támogatás ingatlanvásárláshoz. Egy vissza nem térítendő segélyforma 600 ezer és 10 millió forint közötti nagyságrenddel, attól függően, hogy a szóban forgó család hány gyermeket vállal, illetve, hogy használt vagy új lakóhely vételét tervezi.

Tovább olvasom