Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

2017.12.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 20:41

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt érdemes felvenni, vizsgáljuk meg ezt a kérdést.

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt kérjünk, ha valamilyen fogyasztási cikket, tévét, mosógépet, esetleg laptopot szeretnél vásárolni karácsonyra, sok üzletben ajánlják fel a 0%-os áruhitel lehetőségét.

Nagyon kecsegtető ajánlat, de érdemes átgondolni, hogy igénybe veszed-e, vagy inkább személyi kölcsönt igényelsz, és abból vásárolod meg az áhított terméket.

Az áruhitelek mindig meghatározott termékekre vonatkoznak, és a kereskedő dönti el, hogy mit kínál ebben a konstrukcióban. Legfőbb ismérvük, hogy nem egy pénzintézethez, hanem az adott kereskedőhöz kapcsolódnak. Ha 0%-os kamatozású hitellel hirdetnek egy terméket, az nem azt jelenti, hogy a termék eredeti árát osztották el a futamidővel, hiszen attól, hogy 0% a kamat, még lehet egyéb költség! Ilyen költség lehet a számlavezetési díj, a csoportos beszedés díja, az egyszeri kezelési költség, így az ingyenesnek gondolt áruhitel már nem is annyira kecsegtető! Számlavezetési díjra például azért lehet szükséged, mert a kölcsönt nyújtó bank kikötése, hogy a törlesztőrészleteket a nála vezetett számlára kell utalnod, vagy befizetned, így értelemszerűen ezt a számlát az áruhitel teljes futamideje alatt fenn kell tartanod. Ezért nem szabad összekeverni a kamatot a THM-mel, ugyanis ez utóbbi tartalmaz minden, a bank felé fizetendő költséget!

Ebből látható, hogy sokszor jobb lehet egy szabadon felhasználható személyi kölcsön. A THM nem 0%, viszont nincsenek rejtett költségek, és a hitelösszeget arra költöd, amire Te szeretnéd! Tény viszont, hogy a személyi kölcsön ügyintézési ideje hosszabb, mint az áruhitelé, ráadásul valamivel több dokumentum is kell hozzá, vagyis az áruhitelhez gyorsabban és egyszerűbben juthatsz hozzá!

Természetesen ezek nem általános érvényűek, ezért érdemes az adott áruhitel feltételeit és az ezekből adódó költségeit alaposan megvizsgálni, majd összehasonlítani egy megfelelő személyi kölcsönnel. Ha az áruhitel jön ki győztesként, akkor válaszd azt, de ha a személyi kölcsön mellett döntesz, akkor nézd meg oldalunkon a legjobb ajánlatokat!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön, vagy áruhitel? Melyiket válasszuk?

Személyi kölcsön, vagy áruhitel? Melyiket válasszuk?

2023.02.03.

Hogy személyi kölcsön, vagy áruhitel a megfelelőbb a céljaidnak, az főként rajtad múlik, ám akadnak részletek, amelyeket érdemes átgondolnod!

Tovább olvasom
Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

2021.09.09.

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával