Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szabad felhasználású jelzáloghitel – mit kell tudni róla?

2019.02.25.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 20:09

Ugyan a személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék, de vannak hátrányai, amiket egy szabad felhasználású jelzáloghitellel könnyedén ki lehet kerülni. Lássuk, milyen előnye van az utóbbinak az előbbivel szemben!

Szabad felhasználású jelzáloghitel – mit kell tudni róla?

A szabad felhasználású jelzáloghitel minden esetben alacsonyabb kamattal rendelkezik, mint a személyi kölcsön. Számszerűsítve ez a következőképpen néz ki:

a személyi kölcsönök kamata csak ritkán alacsonyabb 10%-nál, és akár 25% közelébe is felkúszhat, a szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata viszont szinte minden esetben 5% alatt marad, és akár 3% közelébe is lemehet a kibocsájtó banktól és az esetleges akcióktól függően. Ha tehát rendelkezünk olyan ingatlannal, ami bevonható a hitelügyletbe fedezetként, akkor mindenképp érdemes ezt választanunk, hiszen sokkal jobban járhatunk vele. Lakáshitelekkel kapcsolatosan további érdekes információkat itt találsz, kattints ide!

Azonban nem csak előnyei vannak a szabad felhasználású jelzáloghitelnek, hanem akadnak hátrányai is. A bevonandó fedezet az egyik, hiszen aki nem tudja megoldani, hogy egy ingatlan legyen a hitel alapja, az nem juthat hozzá ehhez a hitelkonstrukcióhoz; számára marad a személyi kölcsön.

A másik hátrány az, hogy – mint minden ingatlanfedezetű kölcsönnél – a szabad felhasználású jelzáloghitelnél is legalább négy-, de inkább hathetes az átfutási idő. Hiszen lényegesen nagyobb dokumentációt kell összeállítani, mint a személyi kölcsönöknél. Az alapfeltételek természetesen ugyanazok mindkét hiteltermék esetében, azaz 18. betöltött életév, érvényes személyazonosító okmányok, illetve a magyarországi, állandó, bejelentett lakcím. Valamint a jövedelem igazolása, ám az ingatlanfedezethez ennél többre is szükség van. Az értékbecslés, illetve a tulajdoni viszonyok igazolása a hitelfelvevő feladata, és ezeket nem feltétlenül lehet gyorsan elvégezni, ráadásul bankonként eltérő lehet a további feltételek meghatározása. Ha azonban ezek is megoldottak, akkor semmi akadálya a szabad felhasználású jelzáloghitel felvételének. Jelzáloghitelekkel kapcsolatosan Partnerünk oldalán us találsz értékes információkat, ezt se hagyd ki nézd meg most.

Ha szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnél felvenni, akkor hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

300.000 Ft gyorsan, egyszerűen, a MiniKölcsönnel!

300.000 Ft gyorsan, egyszerűen, a MiniKölcsönnel!

2019.05.14.

Egy kisebb összeget, 300.000 Ft-ot szeretnél igényelni? Nem akarsz belebonyolódni az ügyintézésbe, ráadásul minél hamarabb szeretnél hozzájutni? Akkor a MiniKölcsön neked való!

Tovább olvasom
Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

2018.08.26.

A Provident Otthoni Szolgáltatás lényege, hogy ha hitelt igényelsz, akkor azt bankszámla nélkül is megteheted, majd a helyszíni hitelbírálat és szerződéskötés után kézbe kapod a kívánt pénzösszeget, és ugyanígy kell törlesztened is.

Tovább olvasom
OTP gyorskölcsön – mennyi idő alatt kapom meg a hitelt?

OTP gyorskölcsön – mennyi idő alatt kapom meg a hitelt?

2019.04.15.

Mint minden bank, az OTP is kínál személyi kölcsönt. A hivatalos elnevezése is ez, de a legújabb fejlesztés után nyugodtan át lehetne keresztelni OTP gyorskölcsönné. Hiszen minden vetélytársát lekörözi a sebességével. Természetesen ehhez teljesíteni kell néhány feltételt, de ha sikerül, akkor az OTP gyorskölcsön akár 40 perc alatt is folyósításra kerülhet!

Tovább olvasom
JTM szabályváltozás július 1.-től!

JTM szabályváltozás július 1.-től!

2019.06.19.

Ahogy a mondás tartja, csak egyetlen dolog állandó: a változás. A pénzügyi életre is igaz ez, hogy a törvényhozást ne is említsük. A kettő összefüggése pedig egész biztos, hogy folyamatos újdonságokat jelent. Július elsejétől érvénybe lép a legújabb JTM szabályváltozás is, ami némiképp átalakítja a hitelezési folyamatokat. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával