Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Osztatlan közös tulajdonú ingatlan vásárlása lakáshitelből

2021.08.26.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:23

Osztatlan közös tulajdonú ingatlant szeretnél vásárolni, és hitelből? Mindenképp olvasd el alábbi cikkünket!

Osztatlan közös tulajdonú ingatlan vásárlása lakáshitelből

Egy lakáshitel igénylésekor számos feltételnek kell megfelelned a jövedelemtől kezdve egészen az elegendő önerőig, de, ha osztatlan közös tulajdonú ingatlant vásárolnál, fel kell készülnöd arra, hogy a bankok további kritériumokkal toldják meg az amúgy sem rövid listát. Ha ezeket nem tudod teljesíteni, elutasítják az igénylésedet, de szerencsére nem lehetetlen küldetésről van szó, viszont érdemes rá felkészülnöd.

További dokumentumokra lesz szükséged

A plusz dokumentum, ami nélkül nem veheted meg az osztatlan közös tulajdonú ingatlant: a használati megosztási megállapodás, aminek a bank elvárásait maradéktalanul teljesítenie kell. Szerepelnie kell benne a felek megállapodásának az általuk tulajdonolt tulajdoni hányad mértékéről, a tulajdonostársak elővásárlási jogról szóló lemondó nyilatkozatának, a jogutódokra is kiterjedő használati megállapodásnak, a mérőórák rögzítésének, valamint a méretarányos vázrajznak. Fontos, hogy a használati megosztási megállapodás készülhet két tanúval ellátott magánokirati, vagy ügyvéd által ellenjegyzett formában is.

Ha nem stimmel a használati megosztási megállapodás

Ez komoly problémákat okozhat az osztatlan közös tulajdonú ingatlan megvásárlásakor, hiszen a bank elutasítja a kérelmet, illetve visszaküldi a dokumentumot javításra. A gond az, hogy ilyenkor újra kell írni az egészet, ami sokszor nem, vagy nem egyszerűen oldható meg; ha például az egyik tulajdonos elhunyt, akkor a hagyatéki tárgyalásig az örökösei sem szólhatnak bele az ügyletbe. Ilyenkor érdemesebb másik ingatlant keresni, mint belemenni a hosszadalmas jogi procedúrába.

Még egy fontos tanács

Az osztatlan közös tulajdonú ingatlanok vásárlásakor lényeges, hogy még csak ne is gondolj a foglalózásra a banki hitel megtalálása előtt, hiszen, ha elutasítják a kérelmedet, elveszíted a foglaló összegét, és lehet, hogy épp ez lesz az, ami miatt a vásárlás is meghiúsul! A hitel megtalálása azonban nem lesz nehéz, és ebben segítünk is: oldalunkon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, és, ha megtaláltad a legmegfelelőbbet, csak el kell indítanod a folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

2024.01.12.

Az idei év megújult családtámogatása a CSOK Plusz. Ez a hitel formájában nyújtott támogatási forma gyermekszületés utáni jóváírással segíti méltó ingatlanhoz jutni a családokat. A kamata legmagasabb értékét meghatározták, de annak nincs akadálya, hogy egy pénzintézet ennél alacsonyabb kamatozással kínálja az ügyfeleinek. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Végrehajtással terhelt ingatlant vásárolhatok?

Végrehajtással terhelt ingatlant vásárolhatok?

2020.08.27.

A végrehajtással terhelt ingatlanok kereskedelme a 2008-as válság óta gyakorlatilag mindennapossá vált, és bár az utóbbi években már nem annyira jellemző, mint a bedőlt devizahitelek idején, még mindig lehet ilyennel találkozni. Sokan kifejezetten ilyen ingatlanokat keresnek, hiszen a velük kapcsolatos problémák miatt az áruk alacsonyabb, mint egy tehermentesé, ám fontos figyelni a buktatókra, ugyanis számos akad, ami meghiúsíthatja a vásárlást, sőt, súlyos anyagi károkat is okozhat.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

2023.05.12.

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Lakáshitel lehetőségek jelenleg – mekkora jövedelem szükséges a hitelfelvételhez?

Lakáshitel lehetőségek jelenleg – mekkora jövedelem szükséges a hitelfelvételhez?

2020.07.21.

Lakáshitel lehetőségeket keresel? Nem lesz nehéz dolgod, hiszen oldalunkon is számos ajánlat közül választhatsz.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával