Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

2019.11.25.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:31

Akit egy kicsit is foglalkoztat a lakáspiac, az tudja, hogy ha eddig nem vásárolt lakást, akkor mostanára már szinte a lehetetlenre vállalkozik lakáshitel felvételekor. Az árak az egekben a hitelösszegek is egyre magasabbak. Gyakorlatilag már ott tartunk, hogy akinek nincs legalább 10-15 millió forintja, az nem is tud annyi hitelt felvenni, amiből meg tudna vásárolni egy budapesti lakást. Annak érdekében, hogy segítsünk egy kicsit ezen a helyzeten, összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, amelyeket az alábbiakban olvashatsz.

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, ami a következők:

  • Mindig alaposan mérd fel a lehetőségeidet mind a megvásárolható ingatlanok, mind a hitelek terén. Az előbbihez érdemes egy ingatlanszakértőt segítségül hívnod. Aki megtalálhatja azt a lakást, vagy házat, amit meg tudsz vásárolni az adott élethelyzetedben. Az utóbbit pedig oldalunk folyamatos nyomon követésével tudod megoldani, de természetesen hitelszakértőink is a rendelkezésedre állnak.
  • Válaszd a változó kamatozású hitelt, ha rövid futamidőben gondolkodsz. Hiszen lényegesen alacsonyabb a kamata az első időszakban, mint a fix kamatozásúaké! Ha látod a lehetőségét annak, hogy belátható időn belül előtörleszted a hiteledet, akkor pedig pláne válaszd ezt, hiszen így a későbbiekben előnyös helyzetbe kerülhetsz!
  • Igényeld a babaváró hitelt, de figyelj oda arra, hogy melyik banknál teszed, és igyekezz kihozni belőle a maximumot elsőre. Ha kevesebbet kérsz, mint a számodra elérhető maximum, akkor a 10 milliós felső határ és az általad igényelt összeg közötti különbözetet később nem kaphatod meg!
  • Ha már családtámogatás. Ne feledkezz meg a CSOK-ról és a hozzá kapcsolódó hitellehetőségről, hiszen az előbbi gyakorlatilag ingyen pénz, az utóbbi pedig a legalacsonyabb kamattal rendelkező hitelkonstrukció jelenleg!
  • Az ötödik tippünk a lakáshitel felvétele helyett annak használatával kapcsolatos, de csak akkor tudod megvalósítani, ha rendelkezel egy tehermentes ingatlannal, amire fel tudsz venni egy szabad felhasználású jelzáloghitelt. Igényeld a hitelt, majd fektesd be szuperállampapírba, és a hozamod 10,7% lehet éves szinten!

Reméljük, érdekesnek találtad 5 tippünket a lakáshitellel kapcsolatban. Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

2019.10.01.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is számos dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a hitelkérelem elbírálásra kerülhessen, és elég, ha csak egy nem felel meg, máris megakad a folyamat. Sajnos van egy dokumentum, ami szinte biztosan ebbe a kategóriába esik, ha már beadtad a kérelmedet. De most változott a TB igazolással kapcsolatos szabályozás, vagyis ezek után már nem lehet vele gond.

Tovább olvasom
Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

2019.02.13.

A Cofidis Megújuló Hitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön, de vannak tulajdonságai, amik kiemelik a mezőnyből! Érdemes elgondolkodni ezen is, ha személyi kölcsönt tervezünk felvenni, és nem csak azért, mert könnyen hozzáférhető; ez minden személyi kölcsönre igaz. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Megszűnt a munkahelyem, ilyenkor felmondják a hitelem?

Megszűnt a munkahelyem, ilyenkor felmondják a hitelem?

2020.10.16.

A hitelbeszüntetés nem a munkahelyedtől, illetve annak megszűnésétől függ; ennél sokkal több kell hozzá. A szerződésben szerepelnek azok az okok, amik ide vezethetnek, ám a bank szempontjából nem a munkahely megléte, hanem a törlesztések számítanak.

Tovább olvasom
Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

2019.12.07.

Néhány évvel ezelőtt még bevett szokás volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai között az szerepelt: „legalább három hónapos, határozatlan idejű munkaszerződés”, a határozott munkaviszonnyal rendelkezőket pedig automatikusan elutasították, ám változott a helyzet, és jó okkal.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával