Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

A tavalyi év azonos időszakához képest több, mint 10%-kal csökkent a fogyasztási hitelek kereslete, de az előrejelzések alapján komoly emelkedés várható – e kategóriába tartoznak a személyi kölcsönök, az áruhitelek, de a babaváró hitel is. Mondhatjuk, hogy szerencsére emelkedik a fogyasztási hitelek kereslete, hiszen ez komoly hatással van a gazdasági növekedésre, ami most, a koronavírus-járvány után kiemelten fontos az ország szempontjából. Lássuk, mire lehet számítani az év további hónapjaiban!

Mi lehet hatással a fogyasztási hitelek keresletének emelkedésére?

Természetesen a személyi kölcsönök igénylésének növekedése lenne a legfontosabb, ám erre viszonylag kevés az esély, hiszen a gazdaság még nem érte el a korábbi szintet. Ez alól azonban van egy kivétel, ami kapcsolódik az otthonfelújítási támogatáshoz. Mint az ismeretes, a támogatás egy visszaigényelhető összeget jelöl, ami ez esetben maximum 3 millió forint lehet, és ehhez legalább 6 millió forintnyi költést kell igazolni a munkálatok elvégzésére vonatkozó számlákkal. A legtöbben ezt hitelből oldják meg, azaz a fogyasztási hitelek keresletének emelkedésére a lakásfelújítások biztosan hatással lesznek. Ezen túl lehet még számítani némi emelkedésre a babaváró hitel kapcsán is, de erre csak a stabil, alig változó számok utalnak.

Miből tudható hogy emelkedik a fogyasztási hitelek kereslete?

A legfontosabb adatok a márciusi, áprilisi és májusi értékesítési adatok, de a június elejére és közepére vonatkozók is bizakodásra adnak okot, hiszen folyamatos emelkedés figyelhető meg rajtuk. Természetesen nem bocsátkozunk jóslatok készítésébe, hiszen bármi történhet még az év hátralévő részében, ám reméljük, hogy a fentiek bebizonyosodnak.

Amennyiben valamilyen fogyasztási hitelt készülsz felvenni, ne az első lehetőséget válaszd! Oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg, és össze is hasonlíthatod őket, így egyszerűen és gyorsan választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt. Tedd meg, majd indítsd el az igénylést online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120