Motoros casco – általános tudnivalók

Casco biztosítást nem csak autókra, hanem motorokra is lehet kötni, és nem csak lehet, de érdemes is. Egy motort sajnos nagyon könnyű ellopni, hiszen könnyebben mozdítható és szállítható, mint egy autó. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb motorlopás felderítetlen bűntény marad, és ez fokozottan igaz a rendszám nélkül közlekedő robogókra. Ha Te is motorozol, akkor érdemes elolvasnod a most következő cikkünket, mert a motoros casco-ról számos információt tudhatsz meg.

Nézzük a részleteket!

Ma már szinte minden biztosító kínál az ügyfeleinek motoros casco-t, amit akár szezonálisan is megköthetsz, például féléves időtartamra, vagy határozott idejű szerződéssel. Évi 50.000 forint körüli összegért is találhatsz az alapszolgáltatásokra vonatkozó ajánlatot, de természetesen magasabb összegért több jár. Választhatsz balesetbiztosítással kiegészített csomagot is, és különböző kedvezményeket is igénybe vehetsz, például akkor, ha a motoros casco-t és a kötelező biztosítást ugyanannál a biztosítónál kötöd meg. A díj természetesen attól is függ, hogy milyen típusú motorra kötöd, illetve mekkora önrészt vállalsz, emellett a motornál is számít az, hogy hány éve vezetsz balesetmentesen, ugyanis itt is a bonus-malus rendszer alapján számolnak.

A motoros casco magában foglalhat számos tartozékot, például a bukósisakot, a motoros ruhát, az egyéb felszereléseket, valamint az igazoltan gyárilag beépített vagyonvédelmi berendezéseket is. ha hitelből vásároltad a motort, fizetned kell a törlesztőrészletet akkor is, ha a motort ellopják, viszont ha lopásra is kötsz biztosítást, akkor a kártérítésből beszerezhetsz egy másik motort, és a biztosító mindenképp fizet – ha utcán parkolsz, ha garázsban.

Jó, ha tudod, hogy a hagyományos célokra használt motorkerékpárokra, a motoros triciklikre és a mopedautókra köthetsz motoros casco-t, de a quad-okra, a segédmotoros kerékpárokra, az egyedi építésű motorkerékpárokra, valamint a versenymotorokra és a crossmotorokra egyik biztosító sem vállal kockázatot.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250