Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

2020.05.21.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:33

Azt, hogy mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni, nagyon egyszerűen meg tudjuk válaszolni Neked: bármikor! Ez szó szerint értendő, ugyanis a babaváró kölcsönnek gyakorlatilag nincs hátránya. Csupán abban az esetben elérhetetlen a számodra, ha egyedülálló vagy.

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

A babaváró kölcsönt kizárólag házaspárok igényelhetik, ám ez csak az egyik a különleges feltételek hosszú sorában, amelyeket oldalunkon is megtalálsz az e konstrukciónak szentelt aloldalon, ezért itt most nem térnénk ki erre bővebben. Az előnyei számosak, és ha családot szeretnél alapítani a házastársaddal, azaz gyermeket, vagy gyermekeket terveztek, akkor ennél jobb lehetőségetek nem is lehet, hogy 10.000.000 forinthoz juthassatok, vagyis nem kérdés, hogy mikor éri meg a babaváró.

Nyilván tudod, hogy a babaváró kölcsön egyik fontos kitétele a gyermekvállalási hajlandóság. Ennek az igénylést követő öt évben meg is kell valósulnia, különben problémákba ütközhetsz.

Amennyiben nem születik meg az a bizonyos gyermek, az addig teljesen kamatmentes hitel egyszerre piaci kamatozásúvá válik, és az öt évig elmaradt kamatokat visszamenőleg be kell fizetned. Most azt gondolhatod, hogy a babaváró kölcsön igénylése kockázatos a fentiek miatt, és ami azt illeti, igazad is van. Ám a piaci kamatozás korántsem akkora mértékű, hogy az ne érné meg. Ha nem születik gyermeked, akkor pénzintézettől függően 6-8% körüli kamatra számíthatsz, ami az élmezőnybe helyezi a babaváró kölcsönt, ha a többi személyi kölcsönnel hasonlítjuk össze. Ráadásul 10.000.000 forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre, ami magasan a hagyományos hitelek fölé emeli ezt a konstrukciót. Hiszen a személyi kölcsönök általában 8-9 évre igényelhetőek. Meglehetősen magas jövedelmet kell hozzájuk igazolni. Ebben az esetben adóstárssal veszed fel a babaváró kölcsönt, tehát alacsonyabb jövedelem is elegendő lesz, hogy eleget tehess a JTM szabályozásnak.

Úgy hisszük, nem kérdés, hogy mikor éri meg babaváró kölcsönt igényelni. Hiszen, ha megkapod, mindenképpen jól jársz vele. Mivel szabad felhasználású, csupán annyit kell félretenned belőle, ami az esetleges gyermektelenségnél a visszamenőleges kamatfizetést fedezi.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

2019.07.24.

Szinte mindent tudunk már a babaváró hitelről: a feltételeit, az igénylés menetét, a kedvezmények mértékét, stb., ám arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mik a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez. Jelen cikkünkben erre adunk választ; az alábbiakban tételesen felsoroljuk Neked, hogy miket kell feltétlenül beszerezned.

Tovább olvasom
Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

2023.08.22.

A TB jogviszonyt több esetben is igazolni kell. De miről is van szó? Hát arról, hogy dolgozunk, így a társadalombiztosítási járadékunk be van fizetve, vagyis biztosítottak vagyunk, és igénybe vehetjük az ingyenes orvosi ellátást. De mi köze ennek a Babaváró hitelhez? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

2020.10.14.

A babaváró hitelhez – már a nevéből adódóan is – szorosan kapcsolódik a gyermekvállalás kérdése, azonban ez nem jelenti azt, hogy már meg is kell lennie, éppen ellenkezőleg!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel igénylési feltételei 2022-ben

A Babaváró hitel igénylési feltételei 2022-ben

2022.08.09.

Az igénylési feltételek 2022-ben minimálisan módosultak a Babaváró hitelnél; az alábbiakból mindent megtudhatsz, ami ezzel kapcsolatos.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával