Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi kell a babaváró hitelhez

2020.06.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:28

Mi kell a babaváró hitelhez? Ezt a kérdést sokan felteszik maguknak, hiszen az utóbbi időszakban létrehozott családtámogatási intézkedések egyik fontos eleméről van szó, amely nagyon népszerű.

Mi kell a babaváró hitelhez

Az úgynevezett babaváró kölcsön egy legfeljebb 10 millió forintos, kamatmentes hitel, amely szabad felhasználású, azaz bármire költhető. Az állam biztosítja a hitelösszeget, emellett külön támogatásokat is nyújt bizonyos feltételek teljesítése mellett. Na, de mi kell a babaváró hitelhez?

Először is a babváró hitelt olyan házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Szintén feltétel, hogy párok legalább egyike minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. A babaváró hitelnél fontos dolog a kamatmentesség, amely az állami támogatás lényeges eleme. A kölcsön csak akkor lesz kamatmentes, ha a szerződést megkötését követően öt éven belül gyermek születik.

Amennyiben ez nem történik meg, akkor az addig igénybe vett állami segítséget egy összegben, 120 napon belül vissza kell fizetni, emellett a hitel a futamidő végééig piaci kamatozású lesz. A visszafizetendő összeg nagysága jelentős lehet, és az sem pozitív, hogy onnantól kezdve a hitelünk piaci kamatozásúvá válik, azaz növekszik a havi törlesztőrészletünk. Ha egészségügyi probléma miatt marad el a gyermekáldás, akkor beadható méltányossági kérelem, amelynek pozitív elbírálása kedvezőbb feltételeket hozhat, de nem olyanokat, mint amilyet az eredeti szerződésünk biztosított volna.

Azzal kapcsolatban, hogy mi kell a babaváró hitelhez fontos még tudni, a támogatást csak akkor kaphatjuk meg, amennyiben a bank pozitívan fogadja hitelkérelmünket, azaz hitelképesnek minősít minket. A házaspárok egyik tagja sem lehet fent a KHR listán, és megfelelő jövedelemmel is kell rendelkezzenek.

Viszont ha megkaptuk a babavárót, úgy tudjuk azt a legjobban kihasználni, ha több gyermeket is vállalunk. A rendszer megalkotói úgy találták ki ezt a támogatási formát, hogy ösztönözzék a családok bővülését. Az első gyermek születésénél, mint említettük kamatmentessé válik a kölcsönünk, emellett az állam három évre felfüggeszti a törlesztést. A második gyermeknél szintén három évre szünetel a törlesztés, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát elengedi az állam. A harmadik gyermek megszületését követően a teljes hátralévő tartozást elengedi az állam.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

2024.01.24.

Egy támogatás könnyebbé teheti egy kétgyermekes család életét. 2024-ben is elérhető számtalan támogatás a kétgyermekes családoknak. Utánajártunk, hogy mik ezek, és megmutatjuk, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

2023.08.04.

A családtámogatást kiemelt fontossággal kezeli a kormány, ebben az évben is számos lehetőség érhető el. Bár az év végén változások jönnek, addig változatlan feltételekkel igényelhető még számos támogatási forma. Mutatjuk, mik ezek, és a legfontosabbakról a részleteket is eláruljuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával