Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

2020.10.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:02

Ha autót szeretnél vásárolni, és nincs rá elegendő alaptőkéd, akkor jó, ha tudod, hogy mi a különbség az autóhitel és az autólízing között, ugyanis komoly előnyöktől eshetsz el, ha nem megfelelően döntesz. Lássuk a részleteket!

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

Az autóhitel és az autólízing közötti legfontosabb különbség, hogy az utóbbi esetén az autó a finanszírozó, vagyis a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, ezért nemfizetés esetén bármikor új lízingbevevőt találhat, mégpedig átírási illeték fizetése és hosszas hivatali procedúra nélkül. Mivel a lízingcég rendelkezik az autó tulajdonjogával, nemfizetés esetén élhet is vele, ezért a bírálati folyamat is gyorsabb, gördülékenyebb, szemben a hitelekkel, ahol jelentősebb kockázat miatt több ideig is eltarthat az összeg folyósítása. A Te előnyöd ebben a konstrukcióban az, hogy nem szükséges többlet fedezettel rendelkezned, könnyebben juthatsz hozzá a szükséges pénzösszeghez, amiből megvásárolhatod az autót, a kisebb kockázat miatt a pénzintézetek pedig biztonságosabbnak tartják az autólízinget.

Az autóhitel esetében teljesen más a helyzet. Az autó a Te tulajdonod, vagyis nemfizetés esetén a banknak nem lesz köze hozzá, leszámítva azt az esetet, amikor a jelzálogjogot a bank az autóra jegyzi be. Ez azonban megkerülhető a személyi kölcsönök által, hiszen így is meg tudod vásárolni az autót, mi több, ha megfelelő pénzmennyiséget igényelsz, akkor az esetleges javíttatásra, karbantartásra is futja belőle.

Az erre vonatkozó szabályozásnak köszönhetően egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lehet az autólízing, már csak azért is, mert a hagyományos autóhitelnél közjegyző bevonására is szükség van. Akár új, akár használt autóról van szó, a lízing mindig megoldást jelent, ám a tulajdonjog helyzete miatt ez nem feltétlenül felel meg mindenki számára.

Amennyiben autót szeretnél vásárolni, és a személyi kölcsönök, illetve az autóhitelek mellé teszed le a voksod, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait, hogy a számodra legmegfelelőbbet találhasd meg! Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

2020.01.07.

Mindegy, hogy családi autót, vagy a munkádhoz szükséges járművet szeretnél vásárolni. A Cofidis autóhitel segíteni fog neked ebben. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit kell tudnod róla, és azt is elmondjuk, miért érdemes ezt választanod autófinanszírozáshoz.

Tovább olvasom
Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

2023.08.29.

Az autóhitel rendkívül népszerű. Szívesen veszünk ingatlan mellett autót is hitelre. A feltételek egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Hogy mindenki, aki egy jobb autót szeretne, az hozzájuthasson. Röviden és közérthetően az autóhitelről és az autóhitel feltételeiről.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

2020.01.16.

Ha autóvásárlásra adod a fejed, akkor számos lehetőség közül választhatsz. De mivel mindegyik másban jó, érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyen módon finanszírozod meg az ügyletet. Ha nem áll a rendelkezésedre a vételár, illetve az egyéb költségek fedezete. Véleményünk szerint a személyi kölcsön autóvásárlásra a legjobb, amit tehetsz, és az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

2022.11.15.

A hitelátvállalás viszonylag ritka, de legalábbis ritkább, mint a szokványos hitelfelvétel; lássuk, mit érdemes tudni róla.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával