Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

2021.07.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:32

Hogy mekkora törlesztővel számolj egy 20 milliós lakáshitelnél, az számos egyéb tényezőtől is függ, amelyeket mind figyelembe kell venni a helyes végeredményhez.

Mekkora törlesztővel számoljunk 20 millió forint lakáshitel esetén?

Mivel a lakásárak az utóbbi években a duplájukra, sőt, egyes esetekben a triplájukra emelkedtek, egyre többen vesznek fel magas, akár 20-30 millió forintos lakáshiteleket, de nem ritka a 100 milliós hitel sem. Az, hogy mekkora törlesztővel számolunk, függ a hitel kondícióitól, a futamidőtől, a finanszírozási aránytól, és ezek mellett még számtalan egyéb tényezőtől is. Az alábbiakban egy átlagot mutatunk, illetve azt is elmondjuk, hogy találhatod meg a számodra leginkább megfelelő hitelkonstrukciót.

Önerő

Az önerő mértéke az előírások szerint a lakás vételárának minimum 20%-a kell, hogy legyen, a bank pedig csak a maradékot finanszírozhatja, ám a legtöbb helyen ennél jóval nagyobb fedezeti arányt várnak el: 30-50%-ot is akár, de szinte sosem 20%-ot. Ha 30%-kal számolunk, akkor a 20 millió forint lakáshitelhez 6 millió forintot kell előteremteni – akár megtakarításból, akár babaváró hitelből, vagy más támogatásokból.

Mekkora törlesztővel számolhatsz?

A 20 millió forint csupán egyetlen adat, ezen felül pedig szükséges még a futamidő, hiszen minél hosszabb, annál alacsonyabb a törlesztő, a kamatperiódus, aminek végén változik a kamat, és azzal együtt a törlesztő is, a jövedelem, hiszen annak mértéke befolyásolja a kamatot, és természetesen a banktól is függ, hogy mekkora törlesztővel számolhatsz, hiszen az általa kibocsátott hitel kondícióit ez határozza meg. Egy 20 millió forintos, 20 éves futamidejű, 10 éves kamatperiódusú lakáshitel – ami nagyjából az átlag – 115-130 ezer forintos havi törlesztést jelent, feltéve, hogy a jövedelmed eléri a nettó 300 ezer forintot, és, mint látható, jókora a különbség: a havi 15 ezer forint a 20 év alatt 3.600.000 forint plusz költség, tehát érdemes alaposan megfontolnod, hol is veszel fel hitelt!

Hogyan válassz?

A legalacsonyabb törlesztővel számolj, és ehhez találd meg azt a bankot, amely a legalacsonyabb THM értékkel folyósít neked hitelt! Oldalunkon ezt könnyen megteheted, és a folyamatot is elindíthatod online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
5 tipp a lakáshitel felvételéhez

5 tipp a lakáshitel felvételéhez

2020.11.19.

A lakáshitel igénylése a legbonyolultabb ilyen jellegű folyamat, amelyben elég egyetlen, apró hiba, és elutasítás vár rád. Annak érdekében, hogy felkészülhess a rád váró megpróbáltatásra, összegyűjtöttünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, amelyeket megfogadva könnyen átlendülhetsz a banki ügyintézés útvesztőjén.

Tovább olvasom
Könnyűszerkezetes házra kaphatunk lakáshitelt?

Könnyűszerkezetes házra kaphatunk lakáshitelt?

2022.08.01.

A könnyűszerkezetes házak egyre népszerűbbek hazánkban is; lássuk, kaphatunk-e rájuk lakáshitelt!

Tovább olvasom
Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével!

Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével!

2023.04.24.

A házunk talán akkor lesz igazán a miénk, ha mi építtetjük fel. Építsd fel álmaid otthonát az Erste Bank lakáshitelével. Az Erste Bank tökéletes otthonmegoldásokat kínál lakásépítéshez. Számtalan lehetőség közül lehet választani, most részletesen írunk mindegyikről. Íme, a lehetőségek!

Tovább olvasom