A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

Mindenkinek eljöhet az életében olyan szituáció, amikor hirtelen nagyobb összegre van szüksége, azonban a családi kassza nem tudja fedezni a kiadást. Ilyenkor jelent kézenfekvő megoldást a kölcsön. Számos bank ajánlatai közül választhatunk. Alaposan járjunk utána a feltételeknek, ne ijedjünk meg, ha a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása időigényes feladat lesz.

Létezik a „legkedvezőbb személyi kölcsön”?

Szögezzük le rögtön az elején, önmagában olyan, hogy legkedvezőbb személyi kölcsön nem létezik. Ha csak így próbálunk meg érdeklődni az ismerősöknél, vagy az interneten keresgélni, az nem vezet eredményre. Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legoptimálisabb választást, szükséges tisztán látnunk az adatokat. Először is a legfontosabb, hogy pontosan határozzuk meg, mekkora összegű hitelre lesz szükségünk. Ha ezt tudjuk, jöhet a következő lépes, ami nem más, mint a törlesztőrészletek ütemezése. Számoljuk ki, körülbelül mennyi idő alatt szeretnénk letudni a tartozásunkat. Ha ez is megvan, csak akkor kezdjünk el válogatni az ajánlatok közül. Az internetet segítségét így már megéri igénybe venni, hiszen több olyan oldal van, ahol az imént írt adatok megadásával konkrét lehetőségek közül választhatunk. Ha nem bízunk az online keresésben, akkor sem kell csüggedni, hiszen napjainkban könnyen választhatunk több, direkt erre szakosodott hitelügyintézésben jártas tanácsadó közül. Ha nem vagyunk biztosak a döntésben, kérjünk segítséget, hiszen a jó választás akár havi szinten is több ezer forint megtakarítást jelenthet a későbbiekben.

Fogyasztóbarát személyi hitelek

Annak, aki most gondolkodik személyi kölcsön felvételén, jó hír lehet, hogy a Magyar Nemzeti Bank a tavalyi év novemberében jóváhagyta az OTP Bank fogyasztóbarát személyi hitelének idén januártól történő forgalmazását. Ezzel aztán több bank is élt, így megjelentek a piacon a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek. Ezek általános jellemzői, hogy csak a futamidő végéig rögzített fix kamat használható, a kölcsön futamideje pedig 7 évben van maximalizálva. További fontos tudnivaló, hogy a folyósítási díj maximum a hitel összegének 0,75 százaléka lehet. A folyósítási határidőt is maximalizálták, ami konkrétan azt jelenti, hogy a hitel elbírálását követően három munkanapon belül meg kell történnie az utalásnak. Az előtörlesztésen szintén változtattak, jelen kölcsönök esetében az előtörlesztés díja nem lépheti túl az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, továbbá ha a hátralévő futamidő kevesebb, mint 12 hónap, az előtörlesztés díjmentessé válik. A jegybank várakozásai szerint a fogyasztóbarát hitelek megjelenésével tovább növekszik a hitelintézetek közti verseny, ezáltal a kölcsönért folyamadók jobb tájékoztatás mellett gyorsabban, és ami a legfontosabb, kedvezőbb feltételek mellet kaphatnak hitelt.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250