Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelek – Mit érdemes tudni róla?

2018.03.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 12:55

Ha lakást szeretnél vásárolni, akkor többféle lehetőséged van, amik közül választhatsz, de általánosan elmondható, hogy a vásárlók többnyire a lakáshitelek lehetőségét választják, mivel a többi hitelkonstrukcióhoz képest ezek nyújtják a legjobb feltételeket és a legalacsonyabb kamatot.

Lakáshitelek - Mit érdemes tudni róla?

A lakáshitelek futamideje maximum 35 év, a felvehető hitelösszeg maximum 50 millió forint lehet, és a kamatozás, valamint a

törlesztőrészletek alakulása is kedvező. A felvehető összeg a fedezetül szolgáló ingatlan becsült piaci értékének 80%-a, de bevonható egy másodlagos ingatlan, vagy egy adóstárs is, valamint felvehető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, azaz a CSOK, vagy egy személyi kölcsön, így akár a 100%-ot is el lehet érni. Természetesen léteznek egyéb módszerek is, például találhatsz olyan ingatlant, aminek a vételára alacsonyabb, mint a piaci értéke, így könnyedén megvalósulhat az, hogy önerő nélkül veszel fel lakáshitelt. A fedezet bármilyen bel-, vagy külterületi ingatlan lehet, azaz családi ház, lakás, sorház, nyaraló, hétvégi ház, vagy akár építési telek is.

Az lakáshitelek igénylési feltételei nem különböznek az egyéb, fedezetes hitelekétől. A 18. életév betöltése kötelező, mint ahogy a minimum három hónapos munkaviszony megléte is. Ha nyugdíjas vagy, akkor az utolsó háromhavi bankszámlakivonattal, illetve a nyugdíjértesítővel is megoldhatod. Magyar állampolgárság, vagy külföldi állampolgár esetén egy állandó magyarországi lakcím is szükséges, illetve a jövedelmednek a minimálbér összegét el kell érnie. Valamint a legfontosabb kritérium: természetesen nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistán sem! A lakáshitelt a teljes dokumentáció beérkezését követően bírálják el, és az ügyintézés körülbelül két hetet vesz igénybe; ez idő alatt elkészül az értékbecslés, illetve a bírálat is, majd a szerződés aláírását követően, akár már másnap folyósításra is kerül!

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, és a feltételek teljesíthetőek a számodra, akkor mindenképp hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat, hogy a legjobbat választhasd közülük! Kérdésed lenne a lakáshitelekkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hiteligénylés feltételei

Hiteligénylés feltételei

2019.04.09.

Attól függően, hogy milyen típusú kölcsönt szeretnénk felvenni, a hiteligénylés feltételei változhatnak, hiszen nem mindegy, hogy fedezet nélküli személyi kölcsönről, vagy ingatlanhitelről van szó. Alapfeltételek természetesen mindkét hiteltípusnál vannak, és meg is egyeznek, de az ingatlanhitelnél valamivel több kritériumot kell teljesíteni. Lássuk, mik ezek!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

2019.02.28.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitelkonstrukció, általában nem túl hosszú futamidővel. Az igénylése viszonylag egyszerű, és mivel roppant népszerű, számos banknál megtalálható. A személyi kölcsönnek feltételei is vannak, mint minden hitelkonstrukciónak, de lényegesen könnyebben teljesíthetőek, mint például egy ingatlanfedezetű hitel esetében.

Tovább olvasom
Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

2018.08.12.

Manapság már nem feltétlenül kell bemenni egy bankfiókba ahhoz, hogy hitelt igényelhessünk, elég csak felemelni a telefont, vagy fellépni a kiválasztott pénzintézet honlapjára, és online leadni a megfelelő dokumentumokat. A Provident Maxi Kölcsön rögtön háromféle lehetőséget biztosít, és mindhárom kényelmes!

Tovább olvasom
OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

2019.01.25.

Az OTP Bank az egyik legrégebbi szereplő a magyar pénzpiacon. Az egyik legnagyobb is, hiszen ma már külföldön is találunk OTP bankfiókokat. A hitelezés terén szintén nagy tapasztalattal rendelkezik, és többnyire az új hiteltermékeket elsőként tőlük lehet igényelni. Lássuk, hogy milyen OTP hitel létezik manapság, ha felkeressük a bankot!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával