Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitel, vagy lakáslízing? Melyik a jobb?

2020.05.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:35

Ingatlant vásárolnál, de nincs rá fedezeted? Többféle lehetőséged is van: választhatsz, hogy lakáshitel, vagy lakáslízing segítségével oldod meg ezt a problémát. Mindkettőnek vannak előnyei a másikhoz képest, így könnyen kiderülhet számodra is, hogy melyiket kell választanod.

Lakáshitel, vagy lakáslízing? Melyik a jobb?

A lakáshitel és lakáslízing között van néhány alapvető különbség, és fontos ismerni ezeket, ha okos döntést szeretnél meghozni. A lakáslízing olyan konstrukció, amiben a lízingbeadóé a tulajdonjog. A lízingbevevő pedig használja az ingatlant a szerződésben meghatározott ideig. Vagyis a lakáslízinget nyújtó pénzintézet tulajdona a lakás, és amikor a lízing lejár, csak akkor válsz Te a tulajdonossá. Lakáshiteleknél ez pont fordítva történik, hiszen ott már a legelejétől a Tiéd a lakás. Három típusa létezik: a nyílt végű, a zárt végű és a visszlízing. Az elsőnél eldöntheted, hogy a maradványérték megfizetésével megszerzed-e a tulajdonjogot, a másodiknál ezt csak Te teheted meg, a harmadiknál pedig eladod a lízingcégnek, majd ismét lízingbe veszed. A maradványérték a legnagyobb különbség a lakáslízing és a lakáshitel között, hiszen az utóbbinál ilyen nincs.

Akadnak további különbségek is a lakáshitel és a lakáslízing között: az utóbbit még mindig igényelheted devizaalapon, nincs felső életkori határ, a vételár részét lépező ÁFA-t pedig kamatmentes részletre is fizetheted. Fontos tudni, hogy a lakáslízing esetében a kettős illetékfizetés kötelező, mert egyrészt a lízingcég fizeti a szerződés kezdetekor, majd a lejárati időt követően a végső tulajdonos, azaz vagy Te, vagy a lízingcég, azonban mindkettőt Te fogod kifizetni, hiszen a lakáslízing díjába valószínűleg mindkét illetéket bele fogják számolni.

És hogy lakáshitellel, vagy lakáslízinggel jársz jobban? Nos, szerintünk a lakáshitel mindenképp jobb, mert ugyan a lízing kezdetben kevesebb költséget jelent, de később ez megnő, és még a maradványértékkel is számolnod kell, a lakáshitelé viszont kezdetben magasabb, de végeredményben olcsóbb. A döntés természetesen a tiéd, de ha a lakáshiteleket választod, akkor ne kapkodd el a döntést; hasonlítsd össze őket oldalunkon, majd válaszd a számodra legmegfelelőbbet, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakáshitel lehetőségek jelenleg – mekkora jövedelem szükséges a hitelfelvételhez?

Lakáshitel lehetőségek jelenleg – mekkora jövedelem szükséges a hitelfelvételhez?

2020.07.21.

Lakáshitel lehetőségeket keresel? Nem lesz nehéz dolgod, hiszen oldalunkon is számos ajánlat közül választhatsz.

Tovább olvasom
Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, de mennyivel?

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, de mennyivel?

2020.07.15.

Mindannyian tudjuk, hogy az utóbbi hónapokban számos változást hozott az életünkbe a koronavírus járvány, ahogy azt is, hogy a hitelekkel kapcsolatban számos döntés született. A december 31.-ig tartó fizetési moratórium csupán az egyik intézkedés volt, ami könnyebbé tette a mindennapjainkat, ám ezen felül még olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök is – azt azonban kevesen tudják, hogy mennyivel.

Tovább olvasom
3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

2019.10.29.

Arra, hogy 3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges, nincs egyszerű válasz. Hiszen a JTM szabályozás csupán csak egy része annak az összetett folyamatnak, amit hitelbírálatnak nevezünk. Bankonként eltérő egyébként az is, hogy a JTM szabályozás által megadott 50% mennyi is valójában. De a hitelkonstrukció is beleszólhat a végeredménybe. Természetesen minden lehetőséget végigveszünk cikkünkben; érdemes tehát elolvasnod!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

Gyorskölcsön lehetőségek: hol érdemes felvenni?

2018.05.03.

A gyorskölcsön hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt, és ez nem csoda, hiszen rengeteg előnye van: villámgyorsan hozzá lehet jutni, egyszerű a felvétele, és akár otthonról, online is igényelhető. A kínálat ma már akkora, hogy alaposan át kell gondolni, hogy melyiket választjuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával