Lakásfelújításra otthonfelújítási hitelt vagy személyi kölcsönt?

Lakásfelújításon gondolkodsz? Több lehetőséged is van, hogy finanszírozd – az alábbiakban kettőt hasonlítunk össze.

A nemrég megjelent lakásfelújítási hitel, illetve a 3 millió forintos visszatérítés igazi slágerré vált az utóbbi hónapokban, ami nem is csoda, hiszen komoly összegről van szó. A feltételei ugyan nehezítettek, ami miatt sokan nem is jogosultak rá, ám ez nem ront a vonzerején, csupán az elérhetőségén. Érdemes azonban még a lakásfelújítási hitelre jogosultaknak is elgondolkodniuk a másik megoldáson: a piaci alapú személyi kölcsönön, hiszen rengeteg előnnyel jár.

lakásfelújítási hitel buktatói

Tekintsünk most el attól, hogy nem mindenki juthat hozzá, és tételezzük fel, hogy mindenképp megkaphatod, ami nagyszerű, hiszen ennek a legalacsonyabb a kamata, mivel támogatás jár hozzá. Máris itt az első bökkenő, ugyanis lehet, hogy jelen pillanatban ez a legalacsonyabb, ilyen célra felvehető hitel, ám lehetséges, hogy a jövő héten ez megváltozik, sőt, az is lehet, hogy már most sem ez a helyzet, csupán nem tudunk róla. Ha ez nem lenne elég, a lakásfelújítási hitel feltételei között megtalálható, hogy a kritériumoknak a futamidő végéig meg kell felelned, és, ha esetleg valami megváltozik, akkor elveszítheted az állami támogatást. Egy váratlan helyzet tehát azt a végeredményt hozhatja, hogy lényegesen többet kell majd fizetned a havi esedékességekkor, mint egy piaci kamatozású hitel esetében.

A személyi kölcsön előnyei

Lakásfelújításhoz a személyi kölcsön is megfelelő, hiszen bármire felhasználhatod, ráadásul a feltételei is sokkal könnyebben teljesíthetőek, és az elbírálása is gyorsabb. A kamatokra fentebb már kitértünk, de röviden: lehetséges, hogy ha most azonnal nem is, de a közeljövőben találhatsz olyat, ami még a támogatott lakásfelújítási hitelt is lekörözi, ha elveszted a támogatást, akkor pedig szinte mindegy, hogy melyik személyi kölcsönt választod, csak jobban járhatsz.

Dönts megfontoltan, és ha a személyi kölcsönök egyikével oldanád meg a lakásfelújítást, hasonlítsd össze oldalunkon az elérhető legjobb ajánlatokat, válassz, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Prémium Kölcsön