Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kölcsön kalkulátor – nem mindig szükséges

2019.03.01.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 20:07

Ha valaki hitelt szeretne felvenni, és él a modern módszerek nyújtotta előnyökkel, akkor egész biztosan használja a kölcsön kalkulátort. Hiszen ezzel csak pár kattintást kell végeznie, és megtudhatja, hogy adott feltételek mellett mennyi lesz a havi törlesztőrészlete. Vannak azonban olyan esetek is, amikor a kölcsön kalkulátor használata nem szükséges, sőt, felesleges. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Kölcsön kalkulátor – nem mindig szükséges

Az első helyzet, amikor a kölcsön kalkulátor használata felesleges, ha nem személyi kölcsönt, vagy jelzáloghitelt igényelsz, hanem folyószámla hitelkeretet, ez ugyanis úgy működik, hogy a felhasznált összeget a következő, a számlára érkező jóváírásból tölti fel a bank rendszere. Képzelj el egy poharat, amiből kiöntöd a vizet, majd újra töltesz bele; ez esetben nem lehet törlesztőrészletről beszélni, hiszen nem meghatározott a hitel összege sem, csupán a kerete, amiből gazdálkodhatsz.

Olvass további információt a személyi kölcsönökkel kapcsolatosan, kattints ide!

A második eset, amikor nem kell használnod a kölcsön kalkulátort, a hitelkártya igénylése. Ha úgy használod a hitelkártyát, ahogy mi is javasoljuk, akkor kamatmentesen költheted a bank pénzét, és a felhasznált összeget törleszted vissza a megadott határidőn belül.

Ha viszont a kihasznált hitelkeretet nem tudod ezt egy összegben befizetni, akkor az úgynevezett kötelező minimumot kell a hitelkártya számlájára utalnod, ami a felhasznált összeg egy bizonyos százaléka, és a törlesztésekkel egyre csökken. Ebből levonható a következtetés, hogy itt sem határozható meg a törlesztőrészlet nagysága. Partnerünknél is megtalálod a legjobb személyi kölcsön, lakáshitel és hitelkártya ajánlatokat.

A harmadik pedig az, ha pontosan tudod, hogy melyik hitelt és miért akarod felvenni, mert a banki ügyintéző elmondja a részleteket, és olyan ajánlatot tesz, amit nem utasíthatsz vissza. Valljuk be, ez elég ritka manapság, ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy a hitelfelvétel előtt mindenképp használd a kölcsön kalkulátort, mert így pontosan tudhatod a felvenni kívánt hitel kondícióit.

Oldalunkon összehasonlíthatod a bankok jelenlegi ajánlatait, sőt, az akciókról is értesülhetsz, így egyszerűen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót. Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

JTM-ről bővebben

JTM-ről bővebben

2018.03.15.

A jövedelem arányos törlesztőrészlet (JTM) viszonylag új kifejezés a pénzügyi életben, a jelentése pedig „jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató”. Sokan nem ismerik még, ezért most kifejtjük, mit is kell tudni róla!

Tovább olvasom
Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

2018.08.07.

A Megújuló Hitel egy igazán különleges hiteltermék; tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, de számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami más, mint a mezőny többi szereplői által kínált személyi kölcsön.

Tovább olvasom
Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

2019.06.25.

Egy ingatlanvásárlási hitel felvétele talán a legbonyolultabb procedúra a hitelezés világában, hiszen számos dokumentumot kell beszerezni, és még több feltételnek és követelménynek kell megfelelni. Ha Te már átestél ezen, akkor tudod, mit jelent ez, ha viszont még nem, akkor érdemes lehet elolvasnod az alábbi cikkünket: megmutatjuk neked a követelményrendszert a Budapest Bank lakáshitelének feltételeit.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön utazáshoz? Miért ne?

Személyi kölcsön utazáshoz? Miért ne?

2018.09.22.

Utazni mindig jó, de nyáron a legjobb! Sajnos nem mindig sikerül összespórolni az utazáshoz szükséges összeget, és vannak kihagyhatatlan lehetőségek is, amikre muszáj lecsapni. Szerencsére, lehet kölcsön utazáshoz is. azutazás költségeit könnyedén fedezheted kölcsönből is, amit ráérsz később visszafizetni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával