Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kárrendezés menete – mik a teendők?

2020.03.30.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:44

A baleset nem olyasmi, ami velünk történik – mindenki így gondolkodik, de sajnos tévesen. Mindenkivel történhet akár egészen kismértékű baleset is, de sajnos a súlyos esetek sem ritkák. Elsődleges az emberi élet védelme. De azon túl természetesen az autót ért sérüléseket is orvosolni kell.

Kárrendezés menete – mik a teendők?

A casco és a kötelező biztosítás erre szolgál, és míg az utóbbi mindenkinél szerepel, addig a casco már lényegesen kevesebb járművet érint. Pedig érdemes megkötni, hiszen a díja nem kifizethetetlen. Cserébe viszont garantálja a nyugalmat. A kárrendezés menetével éppen ezért érdemes tisztában lenni, hogy ne érjen meglepetés, ha erre kerül sor.

Ha a baleset bekövetkezett, és tegyük fel, hogy nem történt semmilyen komolyabb sérülés, akkor az első dolog, amit meg kell tenni, a fényképek készítése. Hiszen ez sokat segíthet a későbbiekben. A kárrendezés menetében. Ezek után ki kell tölteni a baleseti bejelentőt, mégpedig úgy, hogy a másolópéldányon is minden jól olvasható legyen. Ezek után a károsultnak 30 napja van arra, hogy bejelentse a kárt a károkozó biztosítójánál, de ugyanezt a károkozónak is meg kell tennie. Ha ez megtörtént, akkor a biztosító megvizsgálja, hogy a károkozónak van-e kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, majd a kárszakértő két munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a kár rendezésére hivatott szervizzel.

A kárrendezés menetének következő lépése a sérülések kárszakértő általi rögzítése a kárfelvételi jegyzőkönyvben, majd a jogalap kivizsgálása következik, azaz a sérülések és a kárbejelentésben szereplő adatok összevetése. A kárszakértő kárfelmérése és kalkulációja után a biztosítótársaság ellenőrzi, hogy a gépjármű gazdaságosan javítható-e. Ha igen, és a visszaigazolás megérkezik a szervizhez, megkezdődik a javítás, ha pedig nem, akkor áll fenn a gazdasági totálkár esete. Ebben az esetben a kártérítési összeg alapja a káridőponti érték és a maradványérték különbözete.

Ez lenne nagy vonalakban a kárrendezés menete. Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kötelező biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt – ilyenkor mit kell tennem?

Kötelező biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt – ilyenkor mit kell tennem?

2020.03.26.

A törvény szerinti türelmi időszakot 60 napban állapították meg, vagyis ennyi idő áll a rendelkezésedre a szerződéskötés után, hogy befizesd a kötelező biztosítás díját. Ha nem fizeted be, bekövetkezik a kötelező biztosítás megszűnése, vagyis a biztosító társaság felmondja a szerződést. Ha a gépjármű kárt okoz, akkor annak költségét Neked kell kifizetni, de egyéb szankciókra is számíthatsz.

Tovább olvasom
Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

2020.12.09.

Nem csak a hitelek, de a pénzpiac más termékei is érdekelnek? Nálunk a helyed, hiszen oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, ráadásul mindenből a legjavát válogattuk össze Neked, hogy biztosan jó döntést hozhass meg!

Tovább olvasom
Minden, amit a kombinált hitelekről tudni kell!

Minden, amit a kombinált hitelekről tudni kell!

2021.02.19.

A kombinált hitelek olyan konstrukciók, amelyek a kölcsönt valamilyen megtakarítással ötvözik; a legismertebb típus a jelzáloghitel és lakástakarék párosa.

Tovább olvasom
Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

2023.01.06.

Síbiztosítást mindenképpen köss, mielőtt síelni indulnál, mivel rengeteg problémát előzhetsz meg vele, és a költségek miatt sem kell aggódnod!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával