Hogyan csökkentheted az adósságodat?

Csökkentheted az adósságodat – már, ha van – néhány egyszerű lépéssel, amelyeket a mindennapjaidban kell alkalmaznod!

Az adósságaink csökkentése nem csak számunkra fontos, de azoknak is, akiknek tartozunk; emiatt készült már több cikkünk is, ám azok a visszafizetés módjaira vonatkoztak. Jelen írásunkban azonban olyan hétköznapi praktikákat osztunk meg, amelyek segítségével elindulhatsz az adósságmentessé válás rögös útján, és amelyeket folyamatosan észben tartva könnyebben érheted el más, anyagi jellegű céljaidat is.

Tervezz!

Mindent tervezz meg előre, legyen az egy nagyobb kiadás, vagy akár csak egy kisebb bevásárlás! Amikor terv – vagy ez esetben bevásárló lista – nélkül indulsz útnak, sokkal többet költesz majd, mintha megtervezted volna a hetedet, azaz a mindennapos étkezéseket; próbáld ki, meg fogsz döbbenni!

Spórolj az energiával!

Ezt talán nem is szükséges kifejteni, de leírjuk röviden: kapcsold le a nem használt világítást, húzd ki a használaton kívüli elektromos berendezéseket, és a fűtés-hűtés is mehet alacsonyabb fokon, ha megoldható! 

Tartsd szem előtt a célodat!

Ha célt adsz a spórolásnak, sokkal könnyebben tartod majd be a "fogadalmadat", azaz hamarabb jutsz el az adósságmentes állapotig. Az adósságaid visszafizetése után például olyan dolgokat – tárgyi, vagy élménybeli, mint például egy utazás – is megengedhetsz majd magadnak, amit addig nem. Tartsd ezt szem előtt, és hatékony leszel!

Ne éld fel az extra jövedelmeket!

Ha jutalmat kapsz, vagy valami egyéb módon jutsz hozzá extra jövedelemhez, azt nem szabad extra kiadásokra költened, vagy, ha ez elkerülhetetlen, akkor csak óvatosan! Érdemes legalább a felét-kétharmadát eltenned szűkösebb időkre, így értelmet adhatsz az addigi takarékoskodásodnak!

Rendezd a pénzügyeidet!

Ha több hitelt is törlesztesz párhuzamosan, akkor fontos, hogy ezeket leegyszerűsítsd. Ennek legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az adósságrendezés, ami két módon lehetséges: a lavinamódszerrel, amiről korábban már ejtettünk szót, illetve adósságrendező hitellel, ami kedvezőbb havi törlesztést biztosít, azaz jelentős tehertől szabadíthatod meg a havi költségvetésedet.

Ha adósságrendező hitellel csökkentenéd az adósságodat, tekintsd meg ajánlatainkat, válassz, majd indítsd el az igénylést online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

Privát Kölcsön

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön