Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hiteligénylés feltételei

2019.04.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 19:55

Attól függően, hogy milyen típusú kölcsönt szeretnénk felvenni, a hiteligénylés feltételei változhatnak, hiszen nem mindegy, hogy fedezet nélküli személyi kölcsönről, vagy ingatlanhitelről van szó. Alapfeltételek természetesen mindkét hiteltípusnál vannak, és meg is egyeznek, de az ingatlanhitelnél valamivel több kritériumot kell teljesíteni. Lássuk, mik ezek!

Hiteligénylés feltételei

A hiteligénylés feltételei közül a minden esetben meglévők a következők: alapvető, hogy az igénylőnek nagykorúnak kell lennie, vagyis be kell töltenie a 18. életévét, de néhány pénzintézetnél ez az életkor magasabb, esetenként akár 25 év is lehet. A személyazonosság igazolása szintén nélkülözhetetlen; ehhez a személyi igazolvány, a jogosítvány, vagy az útlevél használható, de van bank, ami csak a személyi igazolványt fogadja el. A lakcímkártya szintén elengedhetetlen, és a rajta szereplő címnek magyarországinak kell lennie. Hiteligényléssel kapcsolatosan további információt itt találsz, kattints ide!

A hiteligénylés feltételei közé tartozik még a jövedelem igazolása is; ezt alkalmazottak esetében egy munkáltatói igazolással és bankszámlakivonatokkal lehet megoldani, a vállalkozóknak az adóhatósághoz kell fordulniuk a szükséges dokumentumokért, a nyugdíjasok esetén pedig a nyugdíjszelvény, vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámlakivonat, valamint a nyugdíjas igazolvány a megfelelő.

Szintén fontos a hiteligénylés feltételei között a munkaviszony hossza. Ingatlanfedezetű hitelek esetében többnyire három hónap, személyi kölcsönöknél pedig hat hónap az előírás, de ez bankonként változik, általánosnak nem tekinthető. Partnerünk ajánlatait is tekintsd meg itt, kattints ide!

Az eddigiekhez képest az ingatlan alapú hitelek igénylésének feltételei egy fontos dologban különböznek: a pozitív hitelbírálathoz nem csak az ügyfélnek, de a megvásárolni kívánt ingatlannak is meg kell felelnie, hiszen nem mindegy, hogy milyen típusú és értékű; ezt minden bank a saját szabályzatában rögzíti, így erről sajnos konkrétabbat nem tudunk mondani.

Ha hitelt szeretnél felvenni, és tudod teljesíteni a hiteligénylés feltételeit, akkor jó esélyeid vannak arra, hogy meg is kapod! Előtte viszont meg kell találnod a legjobb lehetőséget, de oldalunkat épp ezért hoztuk létre! Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait nálunk, és ha kérdésed van, keress bennünket elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

2023.11.17.

A törlesztőrészleteket fizetni kell. Ezt vállaltuk a szerződésben. De bárkivel történhet olyan, ami miatt gondot okozhat a részletek kifizetése. Milyen következményei lehetnek ennek? És mit tehetünk, hogy mérsékeljük a károkat? Szakértőnk minden felmerülő kérdésre választ ad.

Tovább olvasom
Van már hitelem, vehetek fel másikat?

Van már hitelem, vehetek fel másikat?

2018.10.03.

Bármikor bekövetkezhet, hogy hitelhez kell folyamodnod, és az is előfordulhat, hogy úgy alakul a helyzet, hogy további hitelre van szükséged. A kérdés az, ha van már hitelem, akkor kaphatok-e még kölcsönt, és ha igen, hogyan.

Tovább olvasom
Akolcson, mit nyújthat neked?

Akolcson, mit nyújthat neked?

2017.12.15.

Akolcson.hu ahol a legjobb ajánlatok kezdődnek, több bank termékeit mutatjuk meg számodra, ezért kedvedre tudsz válogatni az ajánlatok között és 1 perc alatt online le is tudod adni az ígénylésedet.

Tovább olvasom
Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával