Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelek családalapítás előtt állóknak

2021.08.23.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:24

Ha családalapítás előtt állsz, és nincs megtakarításod, vagy csak egyszerűen szeretnéd kihasználni minden lehetőségedet, adunk néhány tippet!

Hitelek családalapítás előtt állóknak

Számos hitellehetőség vár, ha családalapítás előtt állsz, és szükséged lenne némi anyagi támogatásra. Ezek ráadásul államilag támogatottak, azaz a kamatozásuk lényegesen alacsonyabb, mint egy banki hitelé, sőt, akár kamatmentesek és vissza nem térítendőek is lehetnek. A Családvédelmi Akcióterv keretein belül többféle hitelkonstrukció áll a rendelkezésedre; az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Babaváró hitel

Talán a legismertebb hitellehetőség a családalapítás előtt állók számára, hiszen az indulása óta, azaz nagyjából két éve a csapból is ez folyik. A lényege, hogy a gyermek születése előtt kell igényelni, maximum 10 millió forint lehet, és az első öt évben kamatmentes, majd a gyermek születése után véglegesen kamatmentessé válik, a harmadik gyerek után pedig támogatássá alakul, azaz nem szükséges visszafizetni. Az igénylés határideje 2022. december 31.

CSOK hitel

A CSOK hitel a másik, igencsak ismert hitellehetőség a családalapítás előtt állók számára. Kizárólag a CSOK mellé igényelhető, és csak lakásvásárlásra használható fel. Két gyermek nevelése esetén maximum 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint igényelhető, a futamidő pedig 25 év. Fontos, hogy itt nem születendő, hanem meglévő gyermek után kérhető a CSOK, illetve a CSOK hitel is.

További könnyítések

A jelzáloghitel tőketartozásának csökkentése ugyan nem hitelkonstrukció, de meg kell említenünk, hiszen ez is komoly könnyebbséget jelenthet azoknak, akik családalapítás előtt állnak. A magyar állam a második gyermek születése után egymillió, a harmadik gyerek születése után négymillió forintos hiteljóváírást biztosít a családoknak, ami a jelzáloghitel tőketartozásából vonódik le.

Ugyanebbe a kategóriába tartozik a nemrég bejelentett SZJA-mentesség is, aminek keretén belül a nagycsaládos, azaz legalább négygyermekes anyukák a nyugdíjig SZJA-mentességet kapnak, de a férj is jogosult lehet rá, sőt, meg is oszthatják ezt a kedvezményt egymás között.

Emellett további engedmény, hogy a GYED-et már a nagyszülők is igényelhetik, amennyiben besegítenek a gyermek, vagy gyermekek nevelésébe. Lényeges feltétel, hogy a gyermek legyen fiatalabb, mint 2 éves, és a nagyszülő legyen aktív korú, azaz nem nyugdíjas.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom
A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

2019.10.24.

A babaváró hitel lényege, hogy segítse az újdonsült szülőket a baba, vagy babák felnevelésében, vagyis mondhatjuk, hogy a lényege a baba. Amennyiben még nincs gyermeketek, de tervben van a családalapítás, akkor a babaváró hitelt Nektek találták ki. Viszont – mint minden hitel esetében – teljesítenetek kell néhány feltételt. Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon a teljes várandósság alatt igényelhető-e a babaváró hitel. Szerencsére a szabályozás részletesen rendelkezik ezzel kapcsolatosan is. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Pár kattintással akár 10 millió forint hitelt is felvehetsz!

Pár kattintással akár 10 millió forint hitelt is felvehetsz!

2020.03.16.

Igen, jól olvastad, 10.000.000 forintot mindössze pár kattintással igényelhetsz, és ha megfelelsz a feltételeknek, akkor igen rövid időn belül meg is kaphatod! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

2021.09.16.

A Babaváró kölcsön a kormány Otthonteremtési programjának Szent Grálja. A népszerűsége az indulása óta töretlen. Ennek a különleges kölcsönfajtának a célja, hogy a gyermekvállalás előtt álló házaspárokat támogassák.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával