Hirdetés

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

2020.07.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:22

Egyéni vállalkozóként szeretnél hitelhez jutni, és a lehető legjobb konstrukciót keresed? Az új Széchenyi hitelekben gondolkodsz, de nem tudod, melyiket válaszd, és azt sem, hogy egyáltalán felveheted-e valamelyiket? Akkor érdemes lesz elolvasnod alábbi írásunkat!

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

Ha egyéni vállalkozóként hitelt szeretnél igényelni, akkor fel kell készülnöd arra, hogy az igénylés menete összetettebb, mintha magánszemélyként vennél fel kölcsönt. A vállalkozói hitelek több típusát is igénybe veheted egyéni vállalkozóként is, ezek egy része – mint például az új Széchenyi hitelek – pedig kamattámogatott, ami azt jelenti, hogy olcsóbban juthatsz hozzá, mintha a hitelpiacon elérhető ajánlatok közül választanál.

Az egyéni vállalkozóknak a kölcsönök közül a mikro-, kis- és középvállalkozások számára meghirdetett hitelek elérhetőek, amelyek a futamidő alapján rövid, illetve hosszú lejáratú vállalkozói hitelek lehetnek. A rövid lejáratú hitelek közé tartoznak a folyószámlahitelek, a Széchenyi Hitel program keretében igényelhető, Széchenyi Kártyára érkező hitelek egy része, valamint a forgóeszközhitelek is. Vannak kamattámogatott hitelek, amelyeket kedvezményes feltételekkel vehetsz igénybe.

A hosszú lejáratú vállalkozói hitelek közé tartoznak a vállalkozásfejlesztéshez igényelhető kölcsönök, valamint a lombardhitel. Utóbbi egy jelzálogjogon alapuló hitelkonstrukció, ami azt jelenti, hogy a pénzintézetek számára a fedezetet jellemzően meglévő bankbetétek, illetve értékpapírok jelentik, de esetenként elfogadhatnak árufedezetet, vagy más piacképes kézizálogot is, aminek értéke általában magasabb, mint a felvett kölcsön.

Ha egyéni vállalkozóként veszel fel hitelt, akkor természetesen feltételeket is teljesítened kell, és ez nincs másként a Széchenyi hitelek esetében sem. Legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezned kell, nem lehet köztartozásod, amiről a NAV állítja ki az igazolást, magánszemélyként sem lehet adótartozásod, és szükséged lesz a NAV jövedelemigazolásra is. Ha ezek megvannak, akkor azonban nincs akadálya annak, hogy egyéni vállalkozóként igényeld a Széchenyi hitelek egyikét.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett?

Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett?

2022.08.23.

Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett? Az alábbi írásunkban ezt a kérdést boncolgatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával