Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Adósságrendező hitelek fajtái

2019.01.13.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 20:32

Ha az adósságrendező hitelek kerülnek szóba, akkor a legtöbben azonnal az ingatlanfedezetű, kifejezetten adósságrendezésre kifejlesztett konstrukcióra gondolnak, pedig többféle lehetőség közül választhat az, aki szeretné a meglévő tartozásait egy hitel alá bevonni.

Adósságrendező hitelek fajtái

A hiteleket több szempont szerint lehet csoportosítani; az egyik ilyen az, hogy kötelező-e megadni az igénylése előtt a hitelcélt, vagy sem. Az adósságrendező hitelek az előbbi kategóriába tartozó konstrukció, vagyis csak és kizárólag adósságrendezésre használható fel. Létezik azonban szabad felhasználású jelzáloghitel is, amit a tartozások összevonására is felhasználhatunk, illetve emellett még bármi másra is, ha nem csak a tartozásaink összegét, hanem annál valamivel többet veszünk fel.

Egy másik, igen lényeges szempont az, hogy van-e fedezete a hitelnek, vagy nincs; az előbbi igaz minden jelzáloghitelre, az utóbbi pedig például a személyi kölcsön, ahol az egyetlen biztosíték az adós fizetési hajlandósága. A jelzáloghitelek mögött ezzel szemben olyan biztosíték van, ami szinte nullára redukálja a kockázatot. Ha az adós nem tud fizetni, a fedezet a bank tulajdonába kerül, amit értékesítve visszaszerezheti a folyósított hitelösszeget, vagy legalább annak egy részét. Az adósságrendező hitelek az esetek nagy többségében a fedezetes hitelek kategóriájába tartoznak, vagyis mindenképp kell egy ingatlan ahhoz, hogy fel tudjuk venni, azonban már létezik adósságrendezésre felvehető személyi kölcsön is!

Fontos, hogy a személyi kölcsönnek lényegesen magasabb a kamata, mint egy jelzáloghitelnek; összehasonlításképpen a fedezetes hitelek esetében 5% alatti a THM szinte minden banknál, míg a személyi kölcsönök 10% alatt szinte elérhetetlenek, de létezik belőlük 20% feletti is. Ráadásul fedezet nélkül a felvehető összeg is lényegesen alacsonyabb, mint vele, így ingatlanfedezetű hitelek kiváltására többnyire nem alkalmas.

Ha adósságrendező hitelt szeretnél felvenni, akkor előtte alaposan nézz körül az elérhető lehetőségek között, majd hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, hogy a legjobb döntést hozhasd meg! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

2018.10.17.

Ha túl sok az adósságod, és már nem bírod fizetni, akkor több lehetőséged is van, de mi most csak azokat nézzük meg, amiket egy bank segítségével tudsz igénybe venni. Természetesen mind a kettő hitel, de még mielőtt bezárnád az oldalt, mert nem akarsz több kölcsönt felvenni, épp ellenkezőleg, hadd szóljunk: mindkettő komoly segítség lehet az anyagi gondjaid megoldásában!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

2018.02.20.

A személyi kölcsön az egyik legkönnyebben hozzáférhető hitelforma, így sokan választják. Ha Te is ebben gondolkodsz, és 200.000 Ft feletti összeget szeretnél felvenni, akkor nem mindegy, hogy mekkora a jövedelem amivel rendelkezel.

Tovább olvasom
Van már hitelem, vehetek fel másikat?

Van már hitelem, vehetek fel másikat?

2018.10.03.

Bármikor bekövetkezhet, hogy hitelhez kell folyamodnod, és az is előfordulhat, hogy úgy alakul a helyzet, hogy további hitelre van szükséged. A kérdés az, ha van már hitelem, akkor kaphatok-e még kölcsönt, és ha igen, hogyan.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel Erste

Adósságrendező hitel Erste

2019.05.06.

Adósságrendező hitelt szinte minden banknál lehet igényelni, de a feltételek nem mindenhol ugyanazok. Mi most az adósságrendező hitel Erste Banknál felvehető változatát vesézzük ki.

Tovább olvasom