Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A lakáshitel felvételét mennyire befolyásolja az értékbecslés?

2020.09.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:04

Mikor a lakáshitel felvételét intézed, akkor számos procedúrán kell átesned, tehát nem egy olyan, egyszerűen végrehajtható, online is elintézhető hiteligénylési folyamatról van szó, mint amilyen például egy személyi kölcsöné. Ezek egyike az értékbecslés, amely kiemelt jelentőséggel bír a hitel elbírálásának folyamatában.

A lakáshitel felvételét mennyire befolyásolja az értékbecslés?

A lakáshitel felvételét persze nem csak az értékbecslés befolyásolja, hanem más is. Ám jelen cikkünknek nem tárgya a jövedelem, az adóstársak, vagy más kritériumok. Az értékbecslés lényege a nevében rejlik. Vagyis egy szakértő személyesen keresi fel a hitelezni kívánt ingatlant, megállapítja annak értékét, ami a folyósítható hitelösszeget is behatárolja. Az ingatlan értéke számtalan dologtól függ. Így például a méretétől, az állapotától, az elhelyezkedésétől. De akár a lakáspiaci helyzettől is. A szakértő ezek mindegyikének figyelembevételével határozza meg az ingatlan forgalmi értékét, és ezt egy hivatalos dokumentumban rögzíti is.

A lakáshitel felvétele csak abban az esetben fog sikerülni, ha minden feltételnek megfelelsz, és ebbe nem csak Te, de a megvásárolni kívánt ingatlan is beletartozik, azaz annak is megfelelőnek kell lennie. Többféle kizáró ok lehetséges, hiszen a bank maga is mérlegeli, hogy megéri-e neki befektetnie a lakásod megvásárlásába. Ha az ingatlan értéke túl magas a jövedelmedhez, illetve az általad biztosított önerőhöz képest, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet, míg, ha ezek az értékek összevetve egy biztonságos, vagyis alacsony kockázatú, felmondás esetén pedig viszonylag magas megtérülési lehetőségű hitelügyletet feltételeznek, a folyósításnak nem lesz semmi akadálya.

A lakáshitel felvétele tehát egy igen összetett folyamat, aminek egy kis, ám meglehetősen lényeges részlete az értékbecslés, viszont nem ez az első lépés. Ha megvan a kiszemelt ingatlan, akkor ugyanilyen gondossággal kell eljárni a hitel megválasztása során is. Oldalunk a segítségedre siet ebben: nálunk összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyen eldöntheted, hogy melyik az a konstrukció, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseidnek!

Ha kérdésed lenne a lakáshitelek felvételével, vagy az értékbecslés menetével kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

2019.10.24.

A babaváró hitel lényege, hogy segítse az újdonsült szülőket a baba, vagy babák felnevelésében, vagyis mondhatjuk, hogy a lényege a baba. Amennyiben még nincs gyermeketek, de tervben van a családalapítás, akkor a babaváró hitelt Nektek találták ki. Viszont – mint minden hitel esetében – teljesítenetek kell néhány feltételt. Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon a teljes várandósság alatt igényelhető-e a babaváró hitel. Szerencsére a szabályozás részletesen rendelkezik ezzel kapcsolatosan is. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Véget ér a CSOK, de itt a CSOK Plusz!

Véget ér a CSOK, de itt a CSOK Plusz!

2023.10.27.

A CSOK támogatást már csak az év végéig lehet igényelni, de a 2024. január elsején elindul a CSOK Plusz. A kormány bejelentette az új támogatás egyes részleteit, amiből már most látszik, hogy a támogatás összege jelentősen megemelkedik, de az igénylők köre szűkül. Csak házasoknak, csak vállalt gyermekre. Minden, amit már tudunk a CSOK Pluszról.

Tovább olvasom
A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom
Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

2020.10.18.

Az, hogy van már egy kölcsönöd, nem jelenti azt, hogy ne vehetnél fel egy újabbat is, ami akár ingatlanhitel is lehet. Egyetlen dologra kell csak odafigyelned: a JTM szabályozásra, ami akár meg is akadályozhatja a terveid megvalósulását.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával