5+1 tipp az eredményes spóroláshoz

Az eredményes spórolás nem lehetetlen, csupán néhány alapszabályt kell betartani hozzá!

A magyarok nagy része nem rendelkezik megtakarításokkal, bár ez napjainkban változni látszik. Ha Te is szeretnél eredményesen spórolni, érdemes megfogadnod alábbi tippjeinket!

1. Kezdd el minél előbb!

Első lépésként nem az eredményes spórolás a lényeg, hanem az, hogy mielőbb elkezdd. Nem lesz könnyű, hiszen ehhez faragnod kell a megszokott életszínvonaladból, el kell hagynod bizonyos szokásaidat, és persze újakat is fel kell venned hozzá, ám az eredmény miatt megéri!

2. Határozd meg a céljaidat! 

Fontos, hogy cél nélkül nem megy, tehát mindenképp határozd meg, hogy mire spórolsz: ha nyaralás, ha autó, ha lakás, egyre megy, de így lesz eredményes a spórolás. Ha csak heti néhányezer forintot is tudsz félretenni, akkor egy év alatt több, mint 100 ezer forintot is megtakaríthatsz, ami már egy igen jó kezdet. 

3. Kezdd egyszerűen!

Nem feltétlenül kell a legbonyolultabb módokon nekiállnod; végy egy befőttes üveget, és tedd ebbe a megtakarításaidat – legalábbis a legelején. Ha csak az aprót helyezed ebbe, és minden hónap végén összeszámolod, már az is több ezer forintnyi megtakarítást eredményezhet, amit aztán beválthatsz, és elhelyezheted egy megtakarítási számlán.

4. Nyiss megtakarítási számlát!

Ez már a következő lépés, de nagyon hasznos az eredményes spóroláshoz. A legtöbb banknál ez ingyenes is lehet, és, ha már a banknál jársz, vizsgáld meg a számlacsomagodat, kérj tanácsot az ügyintézőtől, és, ha szükséges, válassz másik csomagot, amelynek alacsonyabbak a díjai, vagy jobban illeszkedik a pénzügyi szokásaidhoz, hiszen ez is több ezer forintot jelenthet.

5. Használj az eredményes spórolást segítő applikációt!

Napjainkban már számos olyan, okostelefonokra telepíthető applikáció létezik, amiben vezetheted a kiadásaidat, sőt, olyat is találhatsz, amely kerekíti a kiadásaidat, és a maradékot automatikusan a megtakarítási számládra vezeti át; hihetetlenül hatékony, és szinte észrevehetetlen!

+1. Vezess pontos könyvelést!

Ne csak a kiadásaidat, a bevételeidet is optimalizáld, és mindig légy tisztában azzal, hogy mennyi is az egyenleged!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön