Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 10:46

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

Nézzük akkor – 5 tipp a babaváró hitel segítségére:

1. Hogyan kerüld el a tülekedést?

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen lehetőséget, mint a babaváró hitel, senki sem szeretne kihagyni, és minél előbb el is akarja intézni magának. Ez gyakorlatilag egyet jelent a tömeggel, a hosszadalmas várakozással és a feszültséggel. Ha teheted, inkább várj egy kicsit, amíg levonul az áradat, ha viszont nem, mert a gyermeked júliusban születik, akkor kérj időpontot az ügyintéződtől, vagy indítsd el az igénylést online!

2. Szerezz be minden fontos dokumentumot!

Munkáltatói igazolásra mindenképp szükséged lesz a babaváró hitelhez, és mivel ezt minden bank a saját formanyomtatványán várja, először is ki kell választanod azt, hogy melyik banknál akarsz hitelt felvenni. Ha ez megvan, jöhet a dokumentum kitöltése és aláíratása, de nem érdemes sietni ezzel sem, hiszen az érvényessége mindössze 30 nap, tehát inkább az igénylés leadása előtti egy-két hétben érdemes foglalkoznod ezzel a kérdéssel. Minden egyéb dokumentumot viszont már most is beszerezhetsz.

3. Ha a várandósság már tény, szerezzétek be az orvosi igazolást is!

Ha jön a baba, és a magzat már elmúlt 12 hetes, akkor ezt igazolni kell a babaváró hitel törlesztésének szüneteltetéséhez. Szükség lesz hozzá egy terhességi kiskönyvre, amit a védőnő állít ki egy szakorvosi igazolás alapján.

4. Ne bízz a rövid átfutási időben!

A rendelet szerint a babaváró hitel bírálati ideje 10 nap, ha a dokumentáció hiánytalan. Eleinte, a nagy roham idején ez biztosan nem lesz tartható, már csak a bankok leterheltsége okán sem, így valószínűbb, hogy akár a duplájára is nőhet a várakozás hossza, és akkor azt még nem is említettük, hogy a bírálati idő nem azonos a folyósítással.

5. Ha van folyószámlahiteled, vagy hitelkártyád, amit nem használsz, szűntesd meg!

A JTM szabályozás miatt a bankok egy hitelbírálat esetén a nem kihasznált hitelkereteket is kénytelenek figyelembe venni, azaz ezek miatt drasztikusan csökkenhet az igényelhető hitelösszeg. Érdemes ezeket megszüntetni, méghozzá minél hamarabb, hiszen az átfutási idejük 30 nap!

Ez lett volna az 5 tippünk a babaváró hitel felvételéhez. Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

Megújuló hitel, mit kell tudni róla?

2018.08.07.

A Megújuló Hitel egy igazán különleges hiteltermék; tulajdonképpen egyfajta személyi kölcsön, de számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami más, mint a mezőny többi szereplői által kínált személyi kölcsön.

Tovább olvasom
Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

2019.06.25.

Egy ingatlanvásárlási hitel felvétele talán a legbonyolultabb procedúra a hitelezés világában, hiszen számos dokumentumot kell beszerezni, és még több feltételnek és követelménynek kell megfelelni. Ha Te már átestél ezen, akkor tudod, mit jelent ez, ha viszont még nem, akkor érdemes lehet elolvasnod az alábbi cikkünket: megmutatjuk neked a követelményrendszert a Budapest Bank lakáshitelének feltételeit.

Tovább olvasom
Lakáshitelhez önerő – miért szükséges?

Lakáshitelhez önerő – miért szükséges?

2019.01.09.

Ha ingatlanhitelt szeretnél felvenni, akkor biztos utánanéztél már néhány dolognak ezzel kapcsolatban. Az egyik legfontosabb, illetve sokaknak a legproblémásabb tényező az, hogy a lakáshitelhez önerőt is kell biztosítani, vagyis ahhoz, hogy lakáshoz juss, szükséged lesz némi saját pénzre is, ami a lakás értékének 20%-a. És hogy miért is szükséges ez?

Tovább olvasom
Gondolj a gyermeked jövőjére, köss lakástakarék szerződést!

Gondolj a gyermeked jövőjére, köss lakástakarék szerződést!

2018.06.22.

Minden szülő a legjobbat szeretné adni a gyermekének; ez tulajdonképpen természetes. Érdemes már akkor elkezdened takarékoskodni, amikor még kicsi, így segítheted őt abban, hogy nagykorúvá válásakor saját otthonhoz juthasson, de egyéb lehetőségeid is vannak! Használd ki a lakástakarék lehetőségeit.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával