Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

2019.10.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:38

Arra, hogy 3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges, nincs egyszerű válasz. Hiszen a JTM szabályozás csupán csak egy része annak az összetett folyamatnak, amit hitelbírálatnak nevezünk. Bankonként eltérő egyébként az is, hogy a JTM szabályozás által megadott 50% mennyi is valójában. De a hitelkonstrukció is beleszólhat a végeredménybe. Természetesen minden lehetőséget végigveszünk cikkünkben; érdemes tehát elolvasnod!

3 millió forint személyi kölcsönhöz mekkora jövedelem szükséges?

A JTM szabályozás szerint a bank által figyelembe vehető jövedelmek maximum 50%-ig terhelhetőek hiteltörlesztéssel. Illetve 60%-ig, ha az összjövedelem eléri az 500.000 forintot, azonban a bankok jellemzően 30-40%-ig engedik a JTM mutatót, és ebbe a már meglévő hiteleket is beleszámolják. A 3 millió forint felvételéhez szükséges jövedelem mértékét ezen felül a futamidő hossza is befolyásolja.

Igényelj 3 millió forint kölcsönt, nézd meg az ajánlatokat, kattints ide.

Fontos tudni, hogy a 3 millió forint felvételekor másként kezelik a munkabért, a családi pótlékot és a vállalkozásból származó jövedelmet. Szükséges igazolni legalább egy minimálbért, ami lehet munkabér, nyugdíj, valamint vállalkozásból, vagy ingatlan bérbeadásból származó jövedelem. Ezekhez adják hozzá a másodlagos jövedelmeket, mint például a GYES-t, gyermektartást, családi pótlékot, stb. Nem állhatsz próbaidő, vagy felmondás alatt, a munkáltatód pedig nem állhat felszámolás, vagy csődeljárás alatt. A jövedelmednek bankszámlakivonattal, munkáltatói igazolással, vagy NAV jövedelemigazolással igazolható, legális bevételnek kell lennie.

A hitelkonstrukció szempontjából nézve a futamidő, illetve a THM okozhat gondokat a kiszámításnál, de tegyük fel, hogy mindenképpen meg akarod kapni a 3 millió forintot, és ezért a maximális, 8 éves futamidővel is hajlandó vagy aláírni a szerződést. Ekkor már csak a THM-mel kell megtalálni a közös nevezőt, de mivel a felvett összeg, a jövedelem és a futamidő is beleszól az alakulásába, ettől sem lett több információd.

Hogy ne csak a szót csépeljük, 3 millió forint igényléséhez az egyik bank kalkulátora szerint 120.000 forint már elegendő lehet, ha nyolc évre igényled, de ne feledjük, hogy ez csak egy kalkulátor. Ennél pontosabban csak a banki ügyintéző fogja tudni ezt az összeget, és ha nem elég, akkor be kell vonnod egy társigénylőt az ügyletbe.

Ha 3 millió forint személyi kölcsönt szeretnél igényelni, akkor hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunkon, ha pedig kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Gyorshitel – mumus vagy mentőöv?

Gyorshitel – mumus vagy mentőöv?

2017.11.19.

A gyorshitel 2008-as válság óta igazán megosztó terméke a hazai pénzügyi piacnak. A szükséges rossz kategóriájába csúszott át, holott a bajok egy részét rossz vásárlói döntéseknek köszönhettük. A túlköltekezésnek immár vége, a saját bőrünkön kellett tanulnunk, hogy addig nyújtózzunk, amíg a takaró ér. Szerencsére, így sem kell lemondanunk a gyors segítségről, csak most már tudjuk, mire kell odafigyelni mielőtt elköteleződünk valamelyik hitelkonstrukció mellett.

Tovább olvasom
3 hónapos munkaviszonnyal hol kaphatok hitelt?

3 hónapos munkaviszonnyal hol kaphatok hitelt?

2019.11.28.

Röviden: bármelyik hitelintézetnél, vagy bankban. Kicsit hosszabban viszont már előjöhetnek az apróbb döccenők, hiszen nem csak a 3 hónapos munkaviszonytól függ, hogy megkapod-e a hitelt, ez csupán az egyik alapfeltétel.

Tovább olvasom
A legegyszerűbb hitelfelvétel az online hitel!

A legegyszerűbb hitelfelvétel az online hitel!

2020.03.13.

Ha a legegyszerűbb hitelfelvétel lehetőséget keresed, akkor az első kérdésünk az, hogy mekkora összegre lenne szükséged. A második pedig az, hogy milyen típusú hitelben gondolkodsz. Amennyiben ingatlanhitel a célod, vagy 10.000.000 forintnál többre lenne szükséged, akkor sajnos nem tudunk annál konkrétabbat javasolni, mint hogy válaszd ki ajánlataink közül a leginkább megfelelő hitelkonstrukciót. Indítsd el a hiteligénylési folyamatot, majd fáradj be a választott bank legközelebbi bankfiókjába. Vagyis igényeld a hitelt a hagyományos módon! Ha viszont személyi kölcsönt szeretnél, van egy biztos tippünk!

Tovább olvasom
Lehet egyszerre több hitelem?

Lehet egyszerre több hitelem?

2019.07.26.

A fenti kérdésre a válasz röviden: igen. A kérdés valójában nem az, hogy lehet-e egyszerre több hiteled, hanem az, hogy mennyi; erre a válasz azonban nem egyszavas lesz, és ha tovább olvasol, az is kiderül, hogy miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával