fbpx
Hirdetés

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

2022.01.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. január 7. 12:45

A Babaváró hitel rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Ez a nagy összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel lehetőséget nyújt sok család számára, hogy gyermeket vállaljanak. A Babaváró hitel nem csak az alkalmazottaknak lehet előnyös, a vállalkozóknak ugyanúgy jól jöhet ez a támogatás. Megnéztük, milyen módon lehet Babaváró hitelhez jutni vállalkozóként.

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel tulajdonképpen egy kamatmentes személyi kölcsön, amit szabadon felhasználhatunk. A szerződés feltételek teljesüléskor tízmillió forint szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönhöz juthatunk a Babaváró hitellel. Törvény szabályozza, hogy a havi törlesztő részletünk nem lehet több 50 ezer forintnál. ettől a pénzintézetek nem térhetnek el. A Babaváró hitellel 20 évre is kamatmentes kölcsönhöz juthatunk.

Babaváró hitel igénylésekor gyermeket vállalunk. A kölcsön kamatmentes, és az is marad, ha az első gyermek a szerződéskötést követő öt évben megszületik. A második gyermek születésekor elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a kölcsön megszűnik. A Babaváró kölcsön ilyenkor átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá.

Idén a Babaváró hitelnél csak lakáshitelt igényeltek többen. Ez a rendkívül népszerű, szabadon felhasználható, kamatmentes kölcsön ingatlanfedezet nélkül érhető el. Ez egy nagy összegű kamatmentes kölcsön, ami szabadon használható fel, így minden gyermeket tervező családnak nagy lehetőség. Az igénylők többsége egyébként lakásvásárlásra fordította a Babaváró hitelt, annak ellenére, hogy a hitel célja nincs meghatározva. Egy családnak saját ingatlanra van szüksége. Így gondolkodunk, mi, magyarok. Ehhez az egyik legjobb megoldás a Babaváró hitel.

Vállalkozói jövedelemmel igényelhetünk Babaváró hitelt?

A Babaváró hitel igényléséhez igazolnunk kell a jövedelmünket. Alkalmazottként munkáltatói igazolással tehetjük meg, nyugdíjasként pedig be kell mutatnunk a az utolsó nyugdíjszelvényinket. Bár a vállalkozók gyakran érzik magukat fekete báránynak hitelfelvételkor, Babaváró hitel igényléséhez egy vállalkozónak csupán egy NAV jövedelemigazolásra lesz szüksége a jövedelme igazolásához. Nincs tehát akadálya annak, hogy vállalkozói jövedelemmel igényeljünk Babaváró hitelt.

A vállalkozás székhelye és az állandó lakcím

A Babaváró hitelt csak magyar állandó lakcímmel tudunk igényelni. Amíg a CSOK igénylésekor nyilatkoznunk kell arról, hogy a vállalkozásunk székhelyét is be akarjuk-e jelenteni a lakcímkártya szerinti állandó címünkre vagy a hitellel megvásárolni kívánt ingatlanba, addig a Babaváró hitelnél nincs ilyen elvárás. A Babaváró hitel ugyanis egy szabad felhasználású kölcsön, és bár ingatlanvásárlásra is fordíthatjuk, az ingatlan nem kerül jelzálogként bevonásra a hitelügyletbe.

A TB jogviszony vállalkozás esetén

A Babaváró hitel feltételének egyik fontos része a megfelelő TB jogviszony igazolása. Elvárás, hogy legalább három éve folyamatos TB jogviszonyunk legyen. A folyamatosság azt jelenti, hogy a TB jogviszonyban nem lehet harminc napot meghaladó szünet. A megszakítások száma viszont nincs korlátozva, csupán annak a feltételnek kell megfelelnünk, hogy egy megszakítás hossza se haladja meg a harminc napot. Figyeljünk arra, hogy ez egy új szabály, eddig ugyanis összesen nem haladhatta meg a szünet a harminc napot. Abban az esetben, ha hosszabb megszakítással történt a munkahelyváltás, és ezért nem kapnánk meg az hitelt, akkor is van még lehetőségünk, mert elég a házaspár egyik tagjának teljesítenie ezt a feltételt.

Az utolsó száznyolcvan napban elvárás a magyarországi TB jogviszony. Külföldről hazaköltözőknél ez csak kilencven nap. Ehhez megfelelő a magyar alkalmazotti és vállalkozói jogviszony is.

Lényeges, hogy különböző TB jogviszonyokkal is igazolhatjuk a három évet. Tehát, ha például 2 évig alkalmazottként dolgoztunk, majd vállalkozni kezdtünk, akkor semmi akadálya sincs a Babaváró hitel igénylésének.

A Tartozásmentesség igazolása

Lényeges lesz, hogy igénylés benyújtásakor nem lehet tartozásunk a NAV felé, amit NAV nullás adóigazolással bizonyíthatunk. Néhány pénzintézet egyébként elfogadja azt is, ha szerepelünk a NAV köztartozásmentes adatbázisában. Vállalkozóként különösen kell erre figyelnünk, hiszen ez az alkalmazottakat és a nyugdíjasokat nem érinti. A vállalkozók azonban maguk fizetik a járulékokat és az adókat, így könnyebben eshetnek késedelembe. Akkor azonban, ha ezt rendezik, benyújthatják a hiteligénylésüket.

Nem szerepelhetünk a KHR rendszerben sem negatív adósként, mert nem kapjuk meg a Babaváró hitelt. Azt is tudnunk kell, hogy amíg az alkalmazottaknál csak a magánszemélyként igényelt hiteleket ellenőrzik, addig a vállalkozóknál a vállalkozás számára felvett hiteleket is ellenőrzi a pénzintézet. Mivel a vállalkozóként felvett hitelek törlesztő részletével is számol a bank, a hitelképesség-vizsgálat során a jövedelmünk terhelhetőségét befolyásolja egy vállalkozói hitel törlesztő részlete is.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

Babaváró hitel igényléséhez szükséges, hogy legyen gyermekem?

2020.10.14.

A babaváró hitelhez – már a nevéből adódóan is – szorosan kapcsolódik a gyermekvállalás kérdése, azonban ez nem jelenti azt, hogy már meg is kell lennie, éppen ellenkezőleg!

Tovább olvasom
10 tény a babaváró hitelről

10 tény a babaváró hitelről

2019.07.04.

A babaváró hitel az utóbbi idők slágere, és mivel ennyire népszerű, sok téves információ is napvilágot lát vele kapcsolatban. Ebben a cikkben ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni; lássunk tehát 10 tény a babaváró hitelről!

Tovább olvasom
Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell!

Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell!

2022.01.27.

A Babaváró hitel segítheti egy család elindulását az életben. Ez egy szabadon felhasználható kölcsön, ami állami támogatással lehet a miénk, ha gyereket vállalunk. De mi történik akkor, ha előtörlesztésen gondolkodunk? Mutatjuk. Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell.

Tovább olvasom
Munkanélküli voltál egy darabig? Mutatjuk, felveheted-e így a Babaváró hitelt!

Munkanélküli voltál egy darabig? Mutatjuk, felveheted-e így a Babaváró hitelt!

2021.02.02.

A legfeljebb 10 millió forint összegű Babaváró hitelt 2019 nyarától igényelhetik a fiatal párok. A konstrukció előnyei közé tartozik, hogy a kölcsön a folyósítás első öt évében kamatmentes, illetve a kiutalás utáni első törlesztőrészlet mértékét 50 ezer forintban maximalizálták, ami tartalmazza az állami kezességvállalási díjat is.

Tovább olvasom