Hirdetés

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

2022.01.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. január 7. 12:45

A Babaváró hitel rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Ez a nagy összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel lehetőséget nyújt sok család számára, hogy gyermeket vállaljanak. A Babaváró hitel nem csak az alkalmazottaknak lehet előnyös, a vállalkozóknak ugyanúgy jól jöhet ez a támogatás. Megnéztük, milyen módon lehet Babaváró hitelhez jutni vállalkozóként.

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel tulajdonképpen egy kamatmentes személyi kölcsön, amit szabadon felhasználhatunk. A szerződés feltételek teljesüléskor tízmillió forint szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönhöz juthatunk a Babaváró hitellel. Törvény szabályozza, hogy a havi törlesztő részletünk nem lehet több 50 ezer forintnál. ettől a pénzintézetek nem térhetnek el. A Babaváró hitellel 20 évre is kamatmentes kölcsönhöz juthatunk.

Babaváró hitel igénylésekor gyermeket vállalunk. A kölcsön kamatmentes, és az is marad, ha az első gyermek a szerződéskötést követő öt évben megszületik. A második gyermek születésekor elengedik a tartozás harminc százalékát, a harmadik gyermek után pedig a kölcsön megszűnik. A Babaváró kölcsön ilyenkor átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá.

Idén a Babaváró hitelnél csak lakáshitelt igényeltek többen. Ez a rendkívül népszerű, szabadon felhasználható, kamatmentes kölcsön ingatlanfedezet nélkül érhető el. Ez egy nagy összegű kamatmentes kölcsön, ami szabadon használható fel, így minden gyermeket tervező családnak nagy lehetőség. Az igénylők többsége egyébként lakásvásárlásra fordította a Babaváró hitelt, annak ellenére, hogy a hitel célja nincs meghatározva. Egy családnak saját ingatlanra van szüksége. Így gondolkodunk, mi, magyarok. Ehhez az egyik legjobb megoldás a Babaváró hitel.

Vállalkozói jövedelemmel igényelhetünk Babaváró hitelt?

A Babaváró hitel igényléséhez igazolnunk kell a jövedelmünket. Alkalmazottként munkáltatói igazolással tehetjük meg, nyugdíjasként pedig be kell mutatnunk a az utolsó nyugdíjszelvényinket. Bár a vállalkozók gyakran érzik magukat fekete báránynak hitelfelvételkor, Babaváró hitel igényléséhez egy vállalkozónak csupán egy NAV jövedelemigazolásra lesz szüksége a jövedelme igazolásához. Nincs tehát akadálya annak, hogy vállalkozói jövedelemmel igényeljünk Babaváró hitelt.

A vállalkozás székhelye és az állandó lakcím

A Babaváró hitelt csak magyar állandó lakcímmel tudunk igényelni. Amíg a CSOK igénylésekor nyilatkoznunk kell arról, hogy a vállalkozásunk székhelyét is be akarjuk-e jelenteni a lakcímkártya szerinti állandó címünkre vagy a hitellel megvásárolni kívánt ingatlanba, addig a Babaváró hitelnél nincs ilyen elvárás. A Babaváró hitel ugyanis egy szabad felhasználású kölcsön, és bár ingatlanvásárlásra is fordíthatjuk, az ingatlan nem kerül jelzálogként bevonásra a hitelügyletbe.

A TB jogviszony vállalkozás esetén

A Babaváró hitel feltételének egyik fontos része a megfelelő TB jogviszony igazolása. Elvárás, hogy legalább három éve folyamatos TB jogviszonyunk legyen. A folyamatosság azt jelenti, hogy a TB jogviszonyban nem lehet harminc napot meghaladó szünet. A megszakítások száma viszont nincs korlátozva, csupán annak a feltételnek kell megfelelnünk, hogy egy megszakítás hossza se haladja meg a harminc napot. Figyeljünk arra, hogy ez egy új szabály, eddig ugyanis összesen nem haladhatta meg a szünet a harminc napot. Abban az esetben, ha hosszabb megszakítással történt a munkahelyváltás, és ezért nem kapnánk meg az hitelt, akkor is van még lehetőségünk, mert elég a házaspár egyik tagjának teljesítenie ezt a feltételt.

Az utolsó száznyolcvan napban elvárás a magyarországi TB jogviszony. Külföldről hazaköltözőknél ez csak kilencven nap. Ehhez megfelelő a magyar alkalmazotti és vállalkozói jogviszony is.

Lényeges, hogy különböző TB jogviszonyokkal is igazolhatjuk a három évet. Tehát, ha például 2 évig alkalmazottként dolgoztunk, majd vállalkozni kezdtünk, akkor semmi akadálya sincs a Babaváró hitel igénylésének.

A Tartozásmentesség igazolása

Lényeges lesz, hogy igénylés benyújtásakor nem lehet tartozásunk a NAV felé, amit NAV nullás adóigazolással bizonyíthatunk. Néhány pénzintézet egyébként elfogadja azt is, ha szerepelünk a NAV köztartozásmentes adatbázisában. Vállalkozóként különösen kell erre figyelnünk, hiszen ez az alkalmazottakat és a nyugdíjasokat nem érinti. A vállalkozók azonban maguk fizetik a járulékokat és az adókat, így könnyebben eshetnek késedelembe. Akkor azonban, ha ezt rendezik, benyújthatják a hiteligénylésüket.

Nem szerepelhetünk a KHR rendszerben sem negatív adósként, mert nem kapjuk meg a Babaváró hitelt. Azt is tudnunk kell, hogy amíg az alkalmazottaknál csak a magánszemélyként igényelt hiteleket ellenőrzik, addig a vállalkozóknál a vállalkozás számára felvett hiteleket is ellenőrzi a pénzintézet. Mivel a vállalkozóként felvett hitelek törlesztő részletével is számol a bank, a hitelképesség-vizsgálat során a jövedelmünk terhelhetőségét befolyásolja egy vállalkozói hitel törlesztő részlete is.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

2021.11.09.

A Babaváró hitel egy gyermeket tervező párnak nagy segítség lehet. Ez a szabadon felhasználható kölcsön állami támogatással lehet a miénk, ha gyermeket vállalunk. A feltételeket azonban teljesíteni kell, különben a támogatást vissza kell fizetni. Utánajártunk, hogy mennyit kell visszafizetni, ha nem születik meg a vállalt gyermek.

Tovább olvasom
A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

2020.04.29.

A babaváró hitel 2020 legnépszerűbb hitelterméke lesz, ez már most látható, hiszen előnye, mint égen a csillag, hátránya viszont – a feltételek teljesítése esetén – gyakorlatilag semmi. Az igénylésének kritériumai maradtak ugyanazok, de a tavalyi indulás óta sikerült tapasztalatokat szereznünk a témában, így összeállítottunk egy listát, aminek segítségével könnyebben hozzájuthattok.

Tovább olvasom
5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

2021.04.28.

A babaváró hitellel kapcsolatban számos tévhit kering az interneten, illetve az emberek között; az alábbiakban az öt leggyakoribbat gyűjtöttük össze.

Tovább olvasom