Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Az adósságrendező hitel előnyei

2021.10.01.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 5. 11:48

Az adósságrendező hitellel kiválthatjuk meglévő hiteleinket egyetlen újra. Így havonta csak egy törlesztőrészletet kell fizetnünk, és csökkennek a kiadásink is. Mikor érdemes egy hitelbe rendezni az adósságainkat? Mire figyeljünk az adósságrendező hitel kiválasztásakor? Mikor éri meg nekünk? Utánajártunk.

Az adósságrendező hitel előnyei

Az adósságrendező hitel

Az adósságrendező hitel egy hitelbe olvasztja össze a hiteleinket. Lehet szó két hitelről vagy akár többről is. Egy hitelben összesíthetjük az autóhitelünket, a személyi kölcsönünket és a lakáshitelünket is. Bármennyire körültekintően jártunk is el a hiteleink felvételekor, a gazdasági környezet változása miatt előfordulhat, hogy kedvezőbb konstrukciók jelentek meg a piacon. Ezek nem csak kamattámogatott hitelek lehetnek, piaci kamatozású hitelt is találhatunk olcsóbban egy hosszabb futamidő esetén.

Mik az adósságrendező hitel előnyei?

Három fel fizettünk eddig, és azt sem tudjuk, hol vannak a csekkek? Az adósságrendező hitellel csak egy fizetendő törlesztőrészletünk lesz. Ez könnyebbé teszi a hitelünk nyomon követését számunkra.

Kevesebbet is kell fizetnünk. Az adósságrendezést választó ügyfelek nagy része azért vált hitelt, hogy a törlesztőrészlete kisebb legyen. Érdemes időnként felülvizsgálni a hiteleinket, hiszen több tízezer forintot, sőt, akár százezreket is megtakaríthatunk egy hitelkiváltással. A döntésnél figyelembe kell venni ugyanakkor azt is, hogy az új hitel megkötésének is lesz díja, és a végtörlesztésnek ugyancsak. Ha ezzel együtt is jobban járunk, érdemes lehet energiát és időt szánni a váltásra, hogy megszabaduljunk az előnytelen, elavult hitelkonstrukcióktól.

Rövidebb futamidő, alacsonyabb törlesztőrészlet

Amikor a váltás mellett döntünk, az éppen aktuális élethelyzetünkhöz igazíthatjuk az új konstrukciót. Az adósságrendező hitel szerződésének megkötésekor dönthetünk úgy, hogy meghosszabbítjuk a futamidőt, ezzel is csökkentve a havi kiadásainkat. Ha az anyagi helyzetünk engedi, és szeretnénk gyorsabban visszafizetni a kölcsönt, akkor a futamidő rövidítését is választhatjuk. Olyan döntést is hozhatunk, hogy az adósságrendezéssel egy időben újabb összeget veszünk fel a banktól a céljaink megvalósítására, akár úgy is, hogy a havi törlesztőrészletünk nem változik, hiszen az általunk választott konstrukció kedvezőbb lesz a réginél, így ugyanakkora törlesztőrészlettel egy magasabb hitelösszeget is kifizethetünk.

Az adósságrendező hitel felvétele egyszerű, a bankoknál kiforrott folyamatok várnak bennünket. Érdemes tehát megvizsgálnunk időnként a hitelinket, és amennyiben az kedvezőbb számunkra, lecserélni azt egy másik, korszerűbb konstrukcióra. A váltásnál mindenképpen figyeljünk az állami támogatásokra is, és ha jogosultak vagyunk rá, éljünk vele. A világ változik, változzunk vele mi is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kedvező jelzáloghitelt szeretnél felvenni?

Kedvező jelzáloghitelt szeretnél felvenni?

2018.05.16.

Mindenki törekszik a legjobb, legkedvezőbb jelzáloghitel felvételére, de ez nem könnyű, hiszen többféle konstrukció létezik, és ezek nem feltétlenül felelnek meg bárki igényeinek. Nézzük most át, hogy milyen lehetőségek érhetőek el jelenleg a piacon, ha kedvező jelzáloghitelt szeretnénk felvenni!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel feltételei

Adósságrendező hitel feltételei

2017.12.28.

Adósságrendező hitellel több rossz konstrukcióval rendelkező hiteleinket vonhatjuk össze és válthatjuk ki.

Tovább olvasom
Hogyan csökkentheted az adósságodat?

Hogyan csökkentheted az adósságodat?

2021.07.15.

Csökkentheted az adósságodat – már, ha van – néhány egyszerű lépéssel, amelyeket a mindennapjaidban kell alkalmaznod!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával