Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.09.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:16

A vállalati kötvények, illetve tulajdonképpen minden kötvény komoly népszerűségnek örvendtek mindig is, ám napjainkban emelkedés figyelhető meg.

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

Az amerikai vállalati kötvények és az állampapírok közötti árfolyamkülönbség napjainkban minimális, ami arra utal, hogy a vártnál gyorsabb infláció nem veti vissza a gazdasági fellendülést a befektetők véleménye szerint. A legfrissebb trend azt mutatja, hogy a befektetők a kockázatosabb, de magasabb hozamú vállalati kötvényeket választják a kevésbé magas besorolású papírok helyett. És hogy ez hogyan hat a mi életünkre?

A vállalati kötvények itthon is népszerűek

Egyrészt az amerikai részvénypiac itthonról is elérhető, tehát azok, akik szeretnének beszállni az amerikai vállalati kötvények piacába, itthonról is megtehetik azt, és ehhez nincs szükség komoly informatikai tudásra sem. Egy másik nézőpontból vizsgálva persze nagyjából sehogy, hiszen a hazai és az amerikai pénzügyi szabályozások teljesen mások, és az ottani intézkedések semmilyen, vagy csak minimális hatással bírnak a magyarországi pénzpiacra.

A magyar vállalati kötvények is érdemesek a figyelmünkre

Természetesen a magyar cégek is adnak ki különféle kötvényeket, amelyekbe a magyar befektetők elhelyezhetik a pénzüket, és ezek is igen jó hozamokat képesek garantálni, ám tudni kell, hogy korántsem akkorát, mint az amerikai piacon elérhető vállalati kötvények. Annak, aki hajlandó kockáztatni, és persze a megfelelő mennyiségű pénzzel is rendelkezik, érdemesebb közvetítő szakemberrel konzultálnia, majd inkább az amerikai piacról beszerezni azokat a vállalati kötvényeket, amelyekre a szakértő is rábólint.

Kisbefektetőknek mibe érdemes fektetni?

A magyar vállalati kötvények kisbefektetők számára is elérhetőek, de természetesen akadnak olyan befektetési lehetőségek, amelyek kockázatmentesek, vagy csak minimális kockázatot kell vállalni melléjük, és garantált hozammal is kecsegtetnek. Ehhez ráadásul nincs szükség nagy összegekre, elegendő csupán havi szinten minimális pénz, és persze kitartás: a befektetési életbiztosításokról van szó.

Ha szeretnél befektetésekkel foglalkozni, de a vállalati kötvényeket még nem próbálnád ki, tekintsd meg befektetési életbiztosításainkat, válassz, majd indítsd el a szerződés megkötésének folyamatát mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

2021.06.16.

Nem véletlen, hogy az ingatlan Magyarországon oly népszerű befektetési forma. Annak ellenére is, hogy a gyors megtérülés már a múlté. Azonban ingatlanba fektetni csak akkor érdemes, ha megfelel a hosszabb távú megtérülés. Vajon 2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket?

Tovább olvasom