Hirdetés

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. október 23. 11:14

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon program

Az október 4-én elstartoló Zöld otthon program lakáshitele a legjobb választás ma Magyarországon. Végig fix 2,5%-os kamattal akár 25 évre igényelhetünk 70 millió forintot új lakás vásárlásához. Az új ingatlan energetikai besorolásának legalább BB-nek kell lennie, és a hitelt csak magánszemélyek igényelhetik. Vásárlás után minimum tíz évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk, így azt nem adhatjuk bérbe. Nem elvárás, hogy gyermekünk legyen, és lehetünk egyedülállók is. CSOK hitel együttes igénylése esetén a CSOK hitel kamata 3%-ról 0%-ra csökken. Nem mindennapi ajánlat ez.

Alacsony jövedelem vagy magas jövedelem?

A Zöld hitel első bejelentése után máris megindultak a találgatások, hogy mekkora jövedelemre lehet szükség az igényléshez. Egyesek tudni vélték, hogy bizony magas jövedelem kell majd. Ez a félreértés a magas hitelösszegből adódhatott, hiszen épp ennek az ellenkezője igaz. Egy 70 millió hitel felvételéhez valóban magas jövedelemre van szükség, de ez nem a Zöld hitel feltételeivel függ össze. Világos, hogy minél magasabb egy hitelösszeg, annál magasabb lesz a törlesztő részlet, és így az elvárt jövedelem is.

Zöld hitel igénylésekor egy rendkívül kedvező, 2,5%-os kamattal kell számolnunk. Az alacsony kamat miatt egy piaci jelzáloghitelhez képest jelentősen alacsonyabb törlesztő részletünk lesz, és az alacsony törlesztő részlet miatt a bank által elvárt nettó jövedelem is alacsonyabb lesz. Nem elég tehát, hogy akár milliókat is megtakaríthatunk a kedvező kamatozás miatt, ráadásul alacsonyabb jövedelem is elég az igényléshez.

Ami még a szükséges jövedelem nagyságát befolyásolja

Az ingatlan árak változására nincs ráhatásunk, nem árt azonban felkészülnünk arra, hogy az eddigi trendek szerint az árak emelkedhetnek. Amennyiben a kiválasztott lakás többe kerül, mint az eredetileg tervezett, akkor több hitelre lehet szükségünk. A magasabb hitelösszeg pedig változatlan futamidő mellett megnöveli a havi törlesztő részlet összegét, emiatt pedig magasabb jövedelmet fog számunkra előírni a hitelező bank.

A Zöld hitel tehát alacsonyabb jövedelemmel igényelhető, mint egy piaci jelzáloghitel. Ez a várhatóan rendkívül népszerűvé váló lehetőség ráadásul gyermekvállalás nélkül, egyedülállóként is igényelhető. Igazán páratlan lehetőség ez új lakás vásárlásához.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

K&H személyi kölcsön

THM

8,5% - 14,2%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

2021.06.28.

Módosíthatja a bank egyoldalúan a kamatokat, és ha igen, milyen esetekben? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

2021.05.20.

Aktív KHR listásként nem kaphatsz Magyarországon hitelt, de természetesen így is akadnak lehetőségek, amelyekkel élhetsz – mutatjuk őket!

Tovább olvasom
Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

2021.10.05.

A személyi kölcsönök piaca sokszereplős. Szinte mindegyik pénzintézet kínál személyi kölcsönt. Ez a Magyarországon rendkívül népszerű hitelfajta két formában is elérhető. Az úgynevezett klasszikus személyi kölcsön mellett igényelhetünk Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. De mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Kamat- és áremelés a pénzintézeteknél

Kamat- és áremelés a pénzintézeteknél

2021.07.08.

Aki hitelfelvétel mellett dönt, annak fel kell készülnie rá, hogy egy hosszú, tíz- vagy húszéves futamidő esetén változni fog a havi törlesztőrészlet. A bankoknak lehetőségük van, hogy időnként változtassanak a feltételeken, akár egyoldalúan is. Ez történik most is, a legtöbb pénzintézet kamat- és áremelés mellett döntött júniustól.

Tovább olvasom