Hirdetés

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. október 23. 11:14

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon program

Az október 4-én elstartoló Zöld otthon program lakáshitele a legjobb választás ma Magyarországon. Végig fix 2,5%-os kamattal akár 25 évre igényelhetünk 70 millió forintot új lakás vásárlásához. Az új ingatlan energetikai besorolásának legalább BB-nek kell lennie, és a hitelt csak magánszemélyek igényelhetik. Vásárlás után minimum tíz évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk, így azt nem adhatjuk bérbe. Nem elvárás, hogy gyermekünk legyen, és lehetünk egyedülállók is. CSOK hitel együttes igénylése esetén a CSOK hitel kamata 3%-ról 0%-ra csökken. Nem mindennapi ajánlat ez.

Alacsony jövedelem vagy magas jövedelem?

A Zöld hitel első bejelentése után máris megindultak a találgatások, hogy mekkora jövedelemre lehet szükség az igényléshez. Egyesek tudni vélték, hogy bizony magas jövedelem kell majd. Ez a félreértés a magas hitelösszegből adódhatott, hiszen épp ennek az ellenkezője igaz. Egy 70 millió hitel felvételéhez valóban magas jövedelemre van szükség, de ez nem a Zöld hitel feltételeivel függ össze. Világos, hogy minél magasabb egy hitelösszeg, annál magasabb lesz a törlesztő részlet, és így az elvárt jövedelem is.

Zöld hitel igénylésekor egy rendkívül kedvező, 2,5%-os kamattal kell számolnunk. Az alacsony kamat miatt egy piaci jelzáloghitelhez képest jelentősen alacsonyabb törlesztő részletünk lesz, és az alacsony törlesztő részlet miatt a bank által elvárt nettó jövedelem is alacsonyabb lesz. Nem elég tehát, hogy akár milliókat is megtakaríthatunk a kedvező kamatozás miatt, ráadásul alacsonyabb jövedelem is elég az igényléshez.

Ami még a szükséges jövedelem nagyságát befolyásolja

Az ingatlan árak változására nincs ráhatásunk, nem árt azonban felkészülnünk arra, hogy az eddigi trendek szerint az árak emelkedhetnek. Amennyiben a kiválasztott lakás többe kerül, mint az eredetileg tervezett, akkor több hitelre lehet szükségünk. A magasabb hitelösszeg pedig változatlan futamidő mellett megnöveli a havi törlesztő részlet összegét, emiatt pedig magasabb jövedelmet fog számunkra előírni a hitelező bank.

A Zöld hitel tehát alacsonyabb jövedelemmel igényelhető, mint egy piaci jelzáloghitel. Ez a várhatóan rendkívül népszerűvé váló lehetőség ráadásul gyermekvállalás nélkül, egyedülállóként is igényelhető. Igazán páratlan lehetőség ez új lakás vásárlásához.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

2021.06.03.

Külföldi jövedelemmel megoldható a hitelfelvétel, de érdemes ismerni a folyamat külföldön dolgozókra vonatkozó szabályait – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól?

Miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól?

2022.01.06.

Ha pénzre van szükségünk, gondoljunk a Takarékbank személyi kölcsönére. Ettől a patinás pénzintézettől kedvező feltételekkel igényelhetünk személyi kölcsönt. De miért annyira jó a Takarékbank személyi kölcsöne? Utánajártunk, hogy miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Mitől függ a hitelbírálat ideje?

Mitől függ a hitelbírálat ideje?

2022.10.14.

Amennyiben eldöntöttétek, hogy hitelt vesztek fel, hogy megvalósítsátok terveiteket és álmaitokat, vagy saját lakást, házat vennétek, de nem áll rendelkezésetekre az ehhez szükséges teljes összeg és a családotok sem tud benneteket támogatni, akkor szükségetek lesz a banki kölcsönre. Ennek számos fajtája létezik, igényelhettek személyi, vagy lakáshitelt az esetlegesen felvett támogatások mellé.

Tovább olvasom