Szükséges biztosítást kötni a hitelfelvételhez?

Nem árt, illetve van, amikor kötelező, van, amikor választható. Ha a hosszú futamidő alatt bármikor nehéz helyzetbe kerülsz, elveszíted az állásodat, vagy hosszabb időre kiesel a munkavégzésből, tartósan táppénzre szorulsz, akkor a hitelfedezeti biztosítás nagy segítség lehet számotokra, mert a bank is nyugodt lehet ti pedig biztonságban vagytok. Ebben az esetben ugyanis a biztosító átvállalja helyettetek a törlesztőrészlet fizetését egy bizonyos időre. A hitelfedezeti biztosításnak szintén van kalkulátora a Raiffeisen-nél, melyben a korra, a betegállományra, a munkaállomány fennállásának idejére, a nyugdíj meglétére, a felvett hitel mértékére és a fennálló tőketartozásra és a törlesztőrészletre alapozva kalkulációt végezhettek a hitelfedezeti biztosításról. Ha kitöltöttétek az űrlapot, kérjetek visszahívást és személyes konzultációt, ha vannak még kérdéseitek.

A lakásbiztosítás azoktól a károktól véd meg, amelyeket nem lehet előre kivédeni, éljen a betörés, a tűz, elemi károk, vízkárok, a biztosító akkor is fizet, ha elromlott az zár az ajtóban, vagy betört egy üveg. A lakásbiztosításnak az a célja, hogy megóvja az ingatlant és a benne lévő értékeket, illetve védje a tulajdonost a károkkal szemben. Ha a baleset már bekövetkezett, a biztosító kártalanítja a károsultakat.

A biztosítás megléte biztonságot nyújt a lakás tulajdonosának, hogy értékei (az ingatlan és az ingóságok) sérülés, vagy káreset bekövetkeztekor is megtérülnek. a biztosítottnak nem kell állandóan azon aggódnia, hogy mi történik egy nem várt eseménynél, vagy akkor, ha olyan nagy károk érik, melyek helyreállítására nem lenne fedezete. A biztosító a hűségért és a havonta, vagy negyedévente, évente befizetett díjak ellenében ellenértéket biztosít kár esetén. Biztosítást kötni okos dolog, biztonságot nyújtó dolog, és elengedhetetlen. Néha egy szempillantás alatt veszik kárba egy élet munkája, egy apró hiba okán és biztosítás híján nemcsak a tárgyi veszteségek, de az anyagi károk miatt is aggódni kellene. Ha van biztosításotok, megtérítik a károtokat és fedezik a helyreállítás költségeit.

Sokan felesleges kiadásnak gondolják a biztosítást, de gondolj csak bele mi az a pár tízezer forint évente a házad és az értékeitek biztonságáért cserébe!

A lakásbiztosítás a legegyszerűbb és legokosabb módja az értékei megóvásának. Higgyétek el, megér ennyit az állandó nyugalom.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A szabad felhasználású hitelekről bővebben

A szabad felhasználású hitelekről bővebben

2018.01.30.

A szabad felhasználású hitel nevében benne van a legnagyobb előnye.

Tovább olvasom
Ingatlanvásárlás családtagtól – vehetek fel lakáshitelt?

Ingatlanvásárlás családtagtól – vehetek fel lakáshitelt?

2021.01.07.

Az ingatlanvásárlás családtagtól a legegyszerűbb – mármint vásárlás szempontjából, a hitelezéssel kapcsolatban azonban akadnak buktatók. Lássuk, hogy miért!

Tovább olvasom
Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

2021.04.06.

Kockázati életbiztosításra sokaknak lehet szükségük – az alábbiakból kiderül, hogy Te közéjük tartozol-e!

Tovább olvasom
Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

2023.12.20.

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező. De ez nem csak a biztosítótársaságoknak fontos. Utánajártunk, hogy mi az a lakásbiztosítás, és annak is, hogy hogyan válasszunk lakásbiztosítást lakáshitel mellé. És annak is, hogy ez miért jó a biztosítottnak. Íme, a részletek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával