Szükséges biztosítást kötni a hitelfelvételhez?

Nem árt, illetve van, amikor kötelező, van, amikor választható. Ha a hosszú futamidő alatt bármikor nehéz helyzetbe kerülsz, elveszíted az állásodat, vagy hosszabb időre kiesel a munkavégzésből, tartósan táppénzre szorulsz, akkor a hitelfedezeti biztosítás nagy segítség lehet számotokra, mert a bank is nyugodt lehet ti pedig biztonságban vagytok. Ebben az esetben ugyanis a biztosító átvállalja helyettetek a törlesztőrészlet fizetését egy bizonyos időre. A hitelfedezeti biztosításnak szintén van kalkulátora a Raiffeisen-nél, melyben a korra, a betegállományra, a munkaállomány fennállásának idejére, a nyugdíj meglétére, a felvett hitel mértékére és a fennálló tőketartozásra és a törlesztőrészletre alapozva kalkulációt végezhettek a hitelfedezeti biztosításról. Ha kitöltöttétek az űrlapot, kérjetek visszahívást és személyes konzultációt, ha vannak még kérdéseitek.

A lakásbiztosítás azoktól a károktól véd meg, amelyeket nem lehet előre kivédeni, éljen a betörés, a tűz, elemi károk, vízkárok, a biztosító akkor is fizet, ha elromlott az zár az ajtóban, vagy betört egy üveg. A lakásbiztosításnak az a célja, hogy megóvja az ingatlant és a benne lévő értékeket, illetve védje a tulajdonost a károkkal szemben. Ha a baleset már bekövetkezett, a biztosító kártalanítja a károsultakat.

A biztosítás megléte biztonságot nyújt a lakás tulajdonosának, hogy értékei (az ingatlan és az ingóságok) sérülés, vagy káreset bekövetkeztekor is megtérülnek. a biztosítottnak nem kell állandóan azon aggódnia, hogy mi történik egy nem várt eseménynél, vagy akkor, ha olyan nagy károk érik, melyek helyreállítására nem lenne fedezete. A biztosító a hűségért és a havonta, vagy negyedévente, évente befizetett díjak ellenében ellenértéket biztosít kár esetén. Biztosítást kötni okos dolog, biztonságot nyújtó dolog, és elengedhetetlen. Néha egy szempillantás alatt veszik kárba egy élet munkája, egy apró hiba okán és biztosítás híján nemcsak a tárgyi veszteségek, de az anyagi károk miatt is aggódni kellene. Ha van biztosításotok, megtérítik a károtokat és fedezik a helyreállítás költségeit.

Sokan felesleges kiadásnak gondolják a biztosítást, de gondolj csak bele mi az a pár tízezer forint évente a házad és az értékeitek biztonságáért cserébe!

A lakásbiztosítás a legegyszerűbb és legokosabb módja az értékei megóvásának. Higgyétek el, megér ennyit az állandó nyugalom.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Év végéig kedvezményes a személyi kölcsön – ez mit jelent?

Év végéig kedvezményes a személyi kölcsön – ez mit jelent?

2020.05.19.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Most különösen érdemes, hiszen év végéig kedvezményes THM értékkel veheted igénybe bármelyik banknál, ám jó, ha tudod, hogy ez a kedvezmény ténylegesen csak az év végéig vehető igénybe, és az alacsony THM is csak addig marad annyi, amennyi, vagyis 5,9%, utána visszaáll a korábban meghatározott értékre.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel fedezet nélkül? Van lehetőség!

Adósságrendező hitel fedezet nélkül? Van lehetőség!

2019.03.29.

Az adósságrendezés célja a pénzügyek leegyszerűsítése. Ha többfelé törlesztesz, esetenként magas kamattal, és már azt se tudod, kinek mennyit, akkor érdemes elgondolkodnod rajta. Az adósságrendező hitel fedezet nélkül is igénybe vehető, tehát akkor sem kell lemondanod róla, ha nem tudsz ingatlant bevonni a hitelügyletbe!

Tovább olvasom
Mire fizet az utasbiztosítás?

Mire fizet az utasbiztosítás?

2022.05.20.

Mire fizet az utasbiztosítás? Az alábbiakból megtudhatod, ahogy azt is, milyen segítséget várhatsz, ha rendelkezel vele!

Tovább olvasom