Mi van akkor, ha a futamidő alatt nagyobb összeghez jutunk?

Ha szerencsétek van, vagy sikerült egy jobb állást szerezni, ahol jobban kerestek és többet tudtok félretenni, vagy értékesítettetek valamit, amelynek összege nálatok maradt, esetleg egy családtag megajándékozott benneteket, örököltetek, vagy a lakástakarék számlát szeretnétek felhasználni, akkor a hitel előtörlesztésére is lehetőségetek van, sőt, ha a teljes fennálló tőketartozás összegével rendelkeztek, a végtörlesztés is szóba jöhet. Ne forintra pontosan annyival kalkuláljatok, ami a fennálló tartozás, ugyanis az előtörlesztésnek és a végtörlesztésnek is van díja. A tőketartozás nagyságától és a futamidőtől is függ ez a díj, és általában 1%-ot számolnak fel rá. Kivételes esetekben elengedhetik, de ez nem jellemző, hiszen mégiscsak kilép tőle az ügyfél, akinek havi bevételére még évekig számított a bank. Minden esetben informálódjatok, mielőtt az elő, vagy végtörlesztés mellett döntenétek, ugyanis a felszámolt díjak mellett, hogy nem is éri meg minden megtakarított filléreteket felélni erre. Számoljatok, járjatok utána a részleteknek. Ha saját forrást használtok fel az előtörlesztés során, akkor nincsenek külön kamatköltségei az előtörlesztésnek. Mivel ez az összeg már a tiétek, nincsenek plusz költségek, könnyen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés, vagy inkább úgy döntötök, hogy megtartjátok a pénzt tartaléknak, a hitelt pedig fizetitek tovább a szokott módon. Az előtörlesztést és a végtörlesztést is úgy vállaljátok be, ha nem nullázátok le magatokat teljesen utána.

Ha úgy érzitek, nem megfelelő a hiteletek konstrukciója, vagy több hiteletek van és kezdtek besokalni a törlesztésektől, kérhetitek az adósságrendező hitelt, tehát minden meglévő hitelt becseréltek egy Raiffeisen hitelre. Ennek az előzetes kiszámítása szinte lehetetlen, úgyhogy, ha ezen gondolkoztok, mindenképpen kérjetek szakértő segítséget.

Ha a hitel felvételekor induló díj kedvezményeket, vagy egyéb akciókat vettetek igénybe, és a hitel futamidejének első három évében teljes mértékben visszafizetik a hitelt, vagy a tőketartozás az eredetileg felvett összeg 50 százaléka alá csökken akkor az induláskor kapott díjakat és kedvezményeket vissza kell fizetnetek. Ugyanez a visszafizetés fogyasztóbarát lakáshitelnél az első két évben érvényes.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Személyi kölcsönt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt érdemes felvenni?

Személyi kölcsönt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt érdemes felvenni?

2021.04.26.

Mit tegyünk, ha pénzre van szükségünk? Hogyan járunk jobban: ha a személyi kölcsönt, vagy ha a szabad felhasználású jelzáloghitelt választjuk. Nézzük meg ezek előnyeit és hátrányait!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt online személyes kontaktus elkerülésével!

Személyi kölcsönt online személyes kontaktus elkerülésével!

2020.04.23.

Bármikor lehet szükséged egy kisebb, vagy nagyobb kölcsönre – még akár most, a koronavírus-járvány idején is. Azt azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy a biztonság a legfontosabb, és ez a jelen helyzetben még fokozottabb. Ahhoz, hogy elkerülhesd a személyes kontaktust, számos lehetőség áll a rendelkezésedre, még akár a hitelfelvétel kapcsán is, hiszen a személyi kölcsönt online is igényelheted.

Tovább olvasom
Milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként?

Milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként?

2021.12.31.

A pénzintézetek a jelzáloghitelekhez ingatlanfedezetet kérnek. Ez az ingatlan lesz a hitel egyik biztosítéka a jövedelmünk mellett, ezért a jelzáloghitelek kamata jellemzően alacsonyabb a szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélkül igényelhető kölcsönöknél. Utánajártunk, hogy milyen ingatlant fogadnak el a bankok fedezetként.

Tovább olvasom
Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

2020.02.03.

Kölcsön másnapra? Nem lehetetlen, és manapság már számos helyen igényelhetsz ilyen típusú személyi hitelt, sőt, olyan is lehetséges, ami egy órán belül a számládra kerül. Mutatjuk a lehetőségeket!

Tovább olvasom