Mi van akkor, ha a futamidő alatt nagyobb összeghez jutunk?

Ha szerencsétek van, vagy sikerült egy jobb állást szerezni, ahol jobban kerestek és többet tudtok félretenni, vagy értékesítettetek valamit, amelynek összege nálatok maradt, esetleg egy családtag megajándékozott benneteket, örököltetek, vagy a lakástakarék számlát szeretnétek felhasználni, akkor a hitel előtörlesztésére is lehetőségetek van, sőt, ha a teljes fennálló tőketartozás összegével rendelkeztek, a végtörlesztés is szóba jöhet. Ne forintra pontosan annyival kalkuláljatok, ami a fennálló tartozás, ugyanis az előtörlesztésnek és a végtörlesztésnek is van díja. A tőketartozás nagyságától és a futamidőtől is függ ez a díj, és általában 1%-ot számolnak fel rá. Kivételes esetekben elengedhetik, de ez nem jellemző, hiszen mégiscsak kilép tőle az ügyfél, akinek havi bevételére még évekig számított a bank. Minden esetben informálódjatok, mielőtt az elő, vagy végtörlesztés mellett döntenétek, ugyanis a felszámolt díjak mellett, hogy nem is éri meg minden megtakarított filléreteket felélni erre. Számoljatok, járjatok utána a részleteknek. Ha saját forrást használtok fel az előtörlesztés során, akkor nincsenek külön kamatköltségei az előtörlesztésnek. Mivel ez az összeg már a tiétek, nincsenek plusz költségek, könnyen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés, vagy inkább úgy döntötök, hogy megtartjátok a pénzt tartaléknak, a hitelt pedig fizetitek tovább a szokott módon. Az előtörlesztést és a végtörlesztést is úgy vállaljátok be, ha nem nullázátok le magatokat teljesen utána.

Ha úgy érzitek, nem megfelelő a hiteletek konstrukciója, vagy több hiteletek van és kezdtek besokalni a törlesztésektől, kérhetitek az adósságrendező hitelt, tehát minden meglévő hitelt becseréltek egy Raiffeisen hitelre. Ennek az előzetes kiszámítása szinte lehetetlen, úgyhogy, ha ezen gondolkoztok, mindenképpen kérjetek szakértő segítséget.

Ha a hitel felvételekor induló díj kedvezményeket, vagy egyéb akciókat vettetek igénybe, és a hitel futamidejének első három évében teljes mértékben visszafizetik a hitelt, vagy a tőketartozás az eredetileg felvett összeg 50 százaléka alá csökken akkor az induláskor kapott díjakat és kedvezményeket vissza kell fizetnetek. Ugyanez a visszafizetés fogyasztóbarát lakáshitelnél az első két évben érvényes.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Cofidis 100% online hitel – egyszerűbb, mint gondolnád!

Cofidis 100% online hitel – egyszerűbb, mint gondolnád!

2019.11.18.

Számos alkalommal írtunk már a legújabb innovációról, az interneten igényelhető hitelkonstrukciókról, bár a „legújabb” talán nem a legjobb szó rá, hiszen már több mint egy éve hozzáférhető több pénzintézetnél. A Cofidis 100% online hitel igényelhető hitelei talán most Téged is meggyőznek, hogy nem szükséges bemenned egy bankfiókba, hanem elegendő leülnöd a számítógéped elé, és belevágni a hitelfelvételbe.

Tovább olvasom
K&H lakáshitel – milyen feltételekkel igényelhető?

K&H lakáshitel – milyen feltételekkel igényelhető?

2021.02.25.

A K&H lakáshitele számos kedvezménnyel csábít, és a kondíciói is érdemesek lehetnek a figyelmedre; lássuk, hogyan igényelheted!

Tovább olvasom
Hogyan válassz szabad felhasználású hitelt?

Hogyan válassz szabad felhasználású hitelt?

2021.06.24.

Abban az esetben, ha fejleszteni akarjuk a vállalkozásunkat, vagy ha el akarunk utazni valamilyen egzotikus szigetre, de nincs rá elég pénzünk, a pénzintézetek segítségét kérhetjük a megvalósításhoz. Ezekhez a kiadásokhoz olyan konstrukciót kell választanunk, ahol a felvett összeget bármire költhetjük. Adja magát a személyi kölcsön, mint lehetőség, de sokkal inkább azt javasoljuk, hogy válassz szabad felhasználású hitelt.

Tovább olvasom
Lakáshitel önerő nélkül

Lakáshitel önerő nélkül

2020.01.20.

Lakásvásárlás előtt állsz, és hitelből szeretnéd megoldani? Megoldható! Nincs megtakarításod? Akkor viszont már falakba ütközhetsz, hiszen a lakáshitel önerő nélkül nem vehető fel a JTM szabályozás erre vonatkozó passzusa miatt. De természetesen léteznek kiskapuk, amiken át eljuthatsz az áhított célig. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával