Szükséges biztosítást kötni a hitelfelvételhez?

Nem árt, illetve van, amikor kötelező, van, amikor választható. Ha a hosszú futamidő alatt bármikor nehéz helyzetbe kerülsz, elveszíted az állásodat, vagy hosszabb időre kiesel a munkavégzésből, tartósan táppénzre szorulsz, akkor a hitelfedezeti biztosítás nagy segítség lehet számotokra, mert a bank is nyugodt lehet ti pedig biztonságban vagytok. Ebben az esetben ugyanis a biztosító átvállalja helyettetek a törlesztőrészlet fizetését egy bizonyos időre. A hitelfedezeti biztosításnak szintén van kalkulátora a Raiffeisen-nél, melyben a korra, a betegállományra, a munkaállomány fennállásának idejére, a nyugdíj meglétére, a felvett hitel mértékére és a fennálló tőketartozásra és a törlesztőrészletre alapozva kalkulációt végezhettek a hitelfedezeti biztosításról. Ha kitöltöttétek az űrlapot, kérjetek visszahívást és személyes konzultációt, ha vannak még kérdéseitek.

A lakásbiztosítás azoktól a károktól véd meg, amelyeket nem lehet előre kivédeni, éljen a betörés, a tűz, elemi károk, vízkárok, a biztosító akkor is fizet, ha elromlott az zár az ajtóban, vagy betört egy üveg. A lakásbiztosításnak az a célja, hogy megóvja az ingatlant és a benne lévő értékeket, illetve védje a tulajdonost a károkkal szemben. Ha a baleset már bekövetkezett, a biztosító kártalanítja a károsultakat.

A biztosítás megléte biztonságot nyújt a lakás tulajdonosának, hogy értékei (az ingatlan és az ingóságok) sérülés, vagy káreset bekövetkeztekor is megtérülnek. a biztosítottnak nem kell állandóan azon aggódnia, hogy mi történik egy nem várt eseménynél, vagy akkor, ha olyan nagy károk érik, melyek helyreállítására nem lenne fedezete. A biztosító a hűségért és a havonta, vagy negyedévente, évente befizetett díjak ellenében ellenértéket biztosít kár esetén. Biztosítást kötni okos dolog, biztonságot nyújtó dolog, és elengedhetetlen. Néha egy szempillantás alatt veszik kárba egy élet munkája, egy apró hiba okán és biztosítás híján nemcsak a tárgyi veszteségek, de az anyagi károk miatt is aggódni kellene. Ha van biztosításotok, megtérítik a károtokat és fedezik a helyreállítás költségeit.

Sokan felesleges kiadásnak gondolják a biztosítást, de gondolj csak bele mi az a pár tízezer forint évente a házad és az értékeitek biztonságáért cserébe!

A lakásbiztosítás a legegyszerűbb és legokosabb módja az értékei megóvásának. Higgyétek el, megér ennyit az állandó nyugalom.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

2020.04.14.

Egészen mostanáig 5.000 forintos vásárlás alatt nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetések esetében, és ez egyrészt megkönnyítette a vásárlást, másrészt akadt veszélye is: ha elveszítetted a bankkártyádat, és azt valaki más használta a letiltás előtt, akkor 5.000 forintig gond nélkül megoldhatta, azaz költhette a pénzedet, amit nem kaphattál vissza soha többé.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

2021.01.13.

A Provident kölcsönei népszerűbbek, mint valaha; lássuk a miérteket!

Tovább olvasom
Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

2021.11.24.

A változó kamatozású lakáshitelek kamata függ az alapkamat mértékétől. Ha az alapkamat emelkedik, a törlesztőrészlet is emelkedni fog. Mutatjuk, hogy miért járhatunk rosszul egy alapkamat-emeléssel, és hogy mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük.

Tovább olvasom
A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával