OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022

OTP

OTP Fix5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel - Online kedvezménnyel

THM 8,5% - 14,1%
Futamidő 72 - 360 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 130.000.000 Ft

THM
8,5% - 14,1%

Futamidő
72 - 360 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

Babaváró kölcsön

THM 0,4% ; 9,0%
Futamidő 64 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

THM
0,4% ; 9,0%

Futamidő
64 - 240 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM 11,4% - 17,9%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 8.000.000 Ft

THM
11,4% - 17,9%

Futamidő
61 - 84 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Hitel, hitel, hitel

Ha hitelre van szükséged lakáscéljaid megvalósításához, segítenek megtalálni a megoldást számodra. használt vagy új ingatlant vásárolnál? Építkeznél? Felújítasz, korszerűsítesz, bővítesz? Nézzük, miből választhatsz.

OTP Bank lakáshitelek – használt ingatlan vásárlására

Fix kamatozású hiteleknél a kamatperióduson belül vagy a futamidő végéig az OTP Bank vállalja annak a kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Így a törlesztőrészleted változatlan marad. A hitelösszeg minimum 500 000 Ft, de lehet 130 millió Ft is. Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheted. Erről később olvashatsz részletesen.

Kamattámogatott lakáshitelek az OTP Bank-nál

Kamattámogatott hiteleknél az állam a hitel első 5 évére a kamat megfizetéséhez támogatást nyújt. Itt is választhatsz a fix és a változó kamatozás között. A hitelösszeg felső határa 10 000 000 Ft, és legalább 500 000 Ft-ot fel kell venned. De mihez kaphatsz kamattámogatást?

Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK)

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) már 1 vállalt vagy meglévő gyermek után is kérheted. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy vissza nem térítendő állami támogatás, amivel 10 millió forinthoz juthatsz 3 gyermek esetén, de egy gyermek után is jár már 600 000 Ft. Az állami támogatást felhasználhatod új vagy használt lakás vagy lakóház vásárlására, építésre vagy akár meglévő otthonod bővítésére is. Az állami támogatás mellé kamattámogatott hitelt is igényelhetsz 15 millió Ft-ig. Így akár 25 millió forinthoz is juthatsz, amiből már kijön egy egész csinos ingatlan. Ezt a hitelt kizárólag CSOK mellé igényelheted, 3%-os végig fix kamattal. És ne feledd, ha teljesítetted a három gyerekes vállalásod, 10 milliót leírnak a hiteledből: azt már nem kell visszafizetned.

Adó visszatérítési támogatás

Az állam otthonteremtést elősegítő támogatásainak legújabb tagja.. Építés, vásárlás, korszerűsítés és bővítés esetén visszakaphatod az ÁFÁ-t az OTP Bankon keresztül. Új lakás építésekor az építési költségek 27%-os vagy 5%-os ÁFÁ-ja jár vissza, a telekárnál szintén a 27%-os ÁFA, ha új lakást vásárolsz, akkor pedig a teljes ár 5%-ÁFÁ-ja, korlátozás nélkül. A teljes összeg visszajár. Fontos, hagy a ház 300m2 lehet csak, és a lakás sem lehet nagyobb 150m2-nél. Korszerűsítésre, bővítésre is jár, ilyenkor számlával kell igazolnod a költségeidet. Ez a támogatási forma a többi otthonteremtési támogatással együtt is igénybe vehető. Mindegyik támogatásra igaz, hogy ha már igénybe vettél korábban valamely gyermek után vissza nem térítendő állami támogatást, akkor a kedvezmény összegét csökkenteni kell a korábban igénybe vett állami támogatás összegével

Ha vidéken van ingatlanod? – Falusi CSOK

Az állam évek óta támogatja felújításokat a preferált kistelepüléseken. Bővíthetsz vagy korszerűsíthetsz, akár a lakás vásárlással egy időben is. Kinek ne jönne jól 10 millió Ft, amit nem kell visszafizetni? A támogatás összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ. 300 000 Ft-tól 10 000 000 Ft-ig terjed a támogatás, aminek a felét akár a lakás vásárlására is költheted a banki hitelbírálatot követően. Információk kellenek? Kérj tájékoztatást telefonon vagy online a bank jól képzett munkatársaitól.

Gyermeket nevelsz? Kaphatsz 3 millió forintot

Nem kötelező igénybe venni. De miért ne? Ez a támogatási forma nincs településhez kötve. Bárhol az országban felhasználhatod. Gyermeket nevelsz és költenél a lakásodra? A költségeid felét az állam átvállalja. Ha 25 évesnél fiatalabb gyermeket nevelsz, megkaphatod. Az is fontos, hogy tiéd legyen a felújítandó ingatlan, és egy éve dolgozz valahol. És ha nincs köztartozásod, máris kezdődhet a felújítás.

De mégis mi számít felújításnak?

Szinte minden, amit a lakásban csináltatsz. Víz, villany, gáz külső belső hálózatának létrehozása, javítása. Tetőcsere, szigetelés, klíma. Vagy napelemet akarsz? Annak is megkapod a felét. Lépcső, burkolatok, nyílászárók. De építhetsz garázst vagy kerítést is. Sőt beépíthető bútorra vagy beépíthető konyhai gépekre is költheted. Mindent szebbé tehetsz a lakásodban, amit aztán nem tudsz onnan elmozdítani. A nappaliban az új kanapét máshogy kell megoldanod. Azonban ha a felújítás során beépítésre kerül valami, arra jár a támogatás.

Hogy kapod meg a 3 millió forintot?

Nem kell sietned, van időd a felújításra. A számlákat a lakáson végzett felújítás befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig kell benyújtanod az Államkincstárhoz. Érdemes már most gyűjteni őket, mert a támogatást csak egyszer igényelheted, a számlákat csak egyszer nyújthatod be. Ha végeztél a felújítással, és már nem tervezel több munkát, akkor kell elindítanod a folyamatot. Csak 2021 január elseje után kiállított szálát fogadnak el tőled. A MÁK-nak 30 napos elbírálási idő áll rendelkezésére, az ezt követő 5 napon belül utalják át neked a támogatás összegét. További teendőd nincs, csak várnod kell a pénzt.

Hogy jön ki a 3 millió?

Ha 6 milliót költesz, akkor kaphatsz vissza 3 milliót. De nem mindegy, hogy hogyan. Ha veszel festéket és kifested a konyhát, az nem jó. A munkadíjról ugyanúgy kell a számla. Csak anyagköltségre semmit nem kapsz, mert a támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 Ft lehet, az anyagköltségnek és a vállalkozói díjnak pedig 50-50% kell lennie. Ha 3 milliót költesz anyagra, de a munkadíj csak 500 000 Ft, akkor nem kapod vissza a felét. A lakásfelújítási támogatást utólag igényelhető, így neked előre kell kifizetned a számlákat. Mi van, ha nem áll a rendelkezésedre a szükséges összeg? Az OTP Bank többféle megoldást kínál erre.

OTP Otthonfelújítási Hitel

Az OTP Bank speciálisan az otthonfelújítási támogatáshoz alakította ki ezt a hitelformát. A felújítás teljes összegét, 6 millió Ft-ot is felvehetsz, és fizetheted vissza 6 év-től 10 évig. hogy aztán a támogatás miatt már csak hármat fizess vissza. A felvett összeget csak az otthonfelújítási támogatásban meghatározott felújítási célokra fordíthatod. Autóvásárlásra nem. Cserébe a futamidő végéig fix 3 százalékos kamatot kapsz. (Teljes hiteldíj mutató (THM) mindössze 3,2%) Ehhez a hitelhez ingatlanfedezetet is kell adnod. A hitel széles körben elérhető, elég havi nettó 100 000 Ft jövedelem, és akár 10 évig is fizetheted. Lényeges előny, hogy ha nem akarod a hitelt egyből törleszteni, mert még nyakig benne vagy a felújításban, kérhetsz 1 év türelmi időt. A türelmi idő alatt csak a kamatokat kell fizetned.

OTP Bank szabad felhasználású hitelek

Legszívesebben szabad felhasználású kölcsönt veszünk fel, hogy aztán azt arra költsük, amire akarjuk, számlák bemutatása, bürokratikus terhek nélkül. Egy barátom hajó vásárlásához választotta ezt a hitelt. Azt mondta, hogy ez egy igazán jó szolgáltatás. Ő mindent elektronikus úton intéz. Ezt is online intézte, ezt találta egyszerűnek. Szereti az ilyen szolgáltatások kényelmét. Az OTP Bank szabad felhasználású hiteleit nemcsak hajóra lehet elkölteni. Bármire költheted. Adhatsz hozzá ingatlan fedeztet vagy felveheted akkor is, ha rendszeres jövedelemmel rendelkezel. Személyi kölcsön, jelzáloghitel vagy adósságrendező hitel. Többféle lehetőség van. Az egyik mindjárt az otthonfelújítási támogatáshoz illeszkedik, mint zsebkés a tokjába.

Felújítási személyi kölcsön

Egy kiváló megoldás az otthonfelújítási támogatás előfinanszírozására. És nem kell hozzá ingatlanfedezet, nem lesz jelzálog bejegyzés. Igényelni nagyon egyszerű, gyorsan megkapod a kért összeget. A magas hitelösszeghez hosszú futamidő társulhat, és a törlesztőrészlet nem változik a futamidő alatt. Akár törlesztési biztosítást is köthetsz rá. Amikor megkaptad a kölcsönt, elkezdheted a felújítást, és a támogatás összegét előtörlesztésként vagy végtörlesztésként a kölcsön visszafizetésére fordíthatod – díjmentesen. 3 millió forintot fizethetsz be előtörlesztésre külön díj nélkül. Ez épp a támogatás legmagasabb összege. Hogy könnyebben és olcsóbban tedd szebbé az otthonod.

OTP Személyi Kölcsön

8 millió forintig, akár Netbankon keresztül, folyósítási díj nélkül. Szabadon felhasználható nagyobb összeg ingatlanfedezet nélkül. Előnyös fix kamatozás és ingyenes a hitelbírálat. Csak egy telefon és megtudod, mennyit kaphatsz, és akár más hitelek kiváltására is használhatod. Nem kell tovább a keresés problémájával bajlódnod. Ez a z OTP válasza, ha hosszabb távra nagyobb összeg kell gyorsan és kényelmesen.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés értünk van. Az MNB azért alkotta meg, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető kölcsönök kerüljenek forgalomba. Ez a kifejezés jót jelent. Érdemes ezt választani. 2 millió Ft-tól 8 millió Ft-ig érhető el. A futamidőt 61 és 84 hónap között választhatod meg, és a THM nem megy 15,5% fölé. És ami a lényeg: szabadon, bármire.

OTP Babaváró kölcsön

Az Otthonteremtési támogatás sarokköve, ami 2020 után újabb lehetőségekkel bővült. 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönhöz juthatsz, havonta maximum 50 000 Ft-os törlesztőrészlettel. Kamattámogatást, gyermekvállalási támogatást és törlesztés szüneteltetés vehetsz igénybe. Hogy jön ki a 10 millió? Egy gyermek után: a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentessé válik számodra, amennyiben a kölcsönkérelem benyújtásától a kölcsön folyósítást követő 5 éven belül teljesül a gyermekvállalás. Ilyenkor 3 éves törlesztés szüneteltetést is kérhetsz, bár ezzel a futamidő is növekszik. A második gyermek után: a tartozásod 30%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti, amely összeget csak a kölcsön előtörlesztésére fordíthatod. És újra 3 éves törlesztés szüneteltetés kérhetsz. A harmadik gyermek után: a fennálló kölcsöntartozás 100%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti neked, amelyet a kölcsön teljes összegű végtörlesztését jelenti. Ezzel a kölcsöntartozás megszűnik. Megszűnik. Három gyermek után tiéd a 10 millió. Van ennél jobb fizetési feltétel? Mint hogy nem kell már fizetni?

A TB igazolást előre

Az OTP Bank azt mondja: kérjük, a TB igazolást az igénylést megelőzően szerezze be az illetékes kormányhivatalban vagy ügyfélkapun keresztül elektronikus formában. Más dokumentumokat is fognak kérni tőled, de ezzel időt takarítasz meg, és így gyorsabban kapod meg a hitelt. És minél gyorsabban megkapod, annál előbb áll az a családod rendelkezésére. Jöhet a babaágy, a babakocsi és a családi autó, hogy mindannyian elférjetek.

Az OTP Bank mindenkire gondol – Akadálymentesítési támogatás

Az akadálymentesítési támogatás egy 10 évenként igényelhető, alkalmanként legfeljebb 300 000 Ft értékű vissza nem térítendő állami támogatás, mozgáskorlátozott személyek részére. Felhasználható meglévő lakás akadálymentesítési célú felújítására, átalakítására vagy akadálymentes új lakás építésére, vásárlására. De ha diák vagy kérhetsz Diákhitelt is. Vagy használhatod parkolásra, autópálya matrica vásárlásra a Simple pay-t. És van itt áruhitel, lakástakarék-pénztár, lombardhitel és ingatlanfedezetű, szabad felhasználású hitel is. Meg adósságrendező hitel és biztosítás. És hogy ezekhez hogy juthatsz hozzá?

A hiteligénylés folyamata

Telefonon, online vagy a fiókban is elindíthatod az igénylésedet. Ha telefonálsz, visszahívnak. Online az internetbankon keresztül vagy sétálj be egy bankfiókba, és mondd el, mit szeretnél. Rövid előszűrést végeznek, és szükség estén időpontot foglalnak neked egy fiókban. Az adatok rögzítése után a hitelbírálat következik, amely csak rövid időt, néha csak 1-2 percet vesz igénybe. Pozitív bírálat esetén, átlagosan a hiteligénylés elindításától kezdve egy munkanapon belül, a szerződés megkötése után megérkezik a kölcsönösszeg a számládra. Ha folyósítási díjat kell fizetned, akkor a folyósítási díj összegével csökkentett kölcsönösszeget folyósítják neked. Ezután már csak törlesztened kell.

Milyen kedvezményeket kaphatsz?

Kamatkedvezmény 7 millió Ft kölcsönösszegtől: 0,5-1%. Online kamatkedvezmény: 0,25%. Igényléskor be kell mutatnod az e-mailben kapott kódot. Hűség szolgáltatás kamatkedvezmény 0,25-0,75%. Ha folyamatosan legalább havi 300 000 forintnyi jövedelem érkezik a bankszámládra. Induló díjkedvezmények is vannak, a meghirdetett akciók keretében.

Egy bank mind felett

Az OTP Bank Nyrt Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, és kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet szolgál ki A legnagyobbak és a legismertebbek. Ki ne akarna a legnagyobbal kapcsolatba kerülni? Ők nyilván minden kérdésünkre, problémánkra és célunkra igazi megoldást kínálnak. Ez már nem az a Takarékpénztár, ami 1949 március 1-én jött létre. Egy modern bank, innovatív megoldásokkal, és rengeteg, rengeteg tapasztalattal. És 13 millió ügyféllel. Lehetsz te az egyik.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM 12,5 – 23, 2% között változhat; ezt a felvett hitelösszeg, illetve a futamidő határozza meg. Előbbi 500.000 – 8.000.000 forint lehet, utóbbi pedig 24-84 hónapig terjedhet az OTP személyi kölcsön esetében.

Minimum követelmények

  • betöltött 21 éves életkor
  • állandó magyarországi lakcím szükséges
  • összesen legalább 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap
  • minimum havi 100.000 nettó fizetés, nyugdíjas esetén legalább 75.000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges
  • KHR listán nem szerepelsz negatív információval

Nézzük meg kinek és miért éri meg az OTP kölcsöne

  • fixen kamatozik a teljes futamidő alatt
  • díjmentes a hitelbírálat és online hiteligénylés esetén a folyósítás is
  • bármire szabadon felhasználhatod

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

2022.05.17.

Csökkenő büntetőkamatokról nem is álmodtunk, ám a babaváró hitel esetében most épp ez történik!

Tovább olvasom
Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

2022.05.13.

A Provident Start kölcsöne az a hitelkonstrukció, amit érdemes ismerni, mivel van egy tulajdonsága, ami kiemeli a többi közül!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

2022.05.06.

A hitelbiztosítéki érték kiemelkedően fontos tényező egy lakáshitel igénylése során, amire mindenkinek oda kellene figyelnie, mégis csak kevesen teszik.

Tovább olvasom