Babaváró hitel – Babaváró támogatás

bank logo

Babaváró kölcsön

 • A kölcsön szabad felhasználású nem szükséges hitelcélt igazolni
 • Készpénzes jövedelemmel is igényelhető
 • A házaspár egyik tagja sem lehet büntetett előéletű
 • A havi törlesztő részlet nem haladhatja meg az 50 000 Ft-ot, az állami kezességvállalási díjjal együtt, a kamattámogatási időszak alatt
 • Egyik igénylő sem szerepel aktív negatív információval a KHR rendszerben

THM

0,43% - 6,57%

Futamidő

60 - 240 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Babaváró kölcsön

1THM: 0,43%

THM értéke 10.000.000 Forintos hitelösszegre, 240 hónapos futamidőre kalkulálva. A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, havi kezességvállalási díj a folyósítás évében: 4 167 Ft

A kalkuláció során feltételeztük, hogy az 1-60. hónap végéig a kamat 0%, a 60. hónap végén teljesül az a feltétel, hogy a támogatott személyek legalább 1, a várandósság 12. hetét betöltött magzata a kölcsön folyósítását követő 5 éven belül betölti a várandósság 12. hetét, vagy a folyósítást követő 5 éves időszakban közösen 2019. július 1. napja után született gyermeket fogadnak örökbe, és más változás hiányában a kamat mértéke a futamidő végéig 0%, továbbá a támogatott személyek a 61. hónaptól 3 év törlesztés szüneteltetést vesznek igénybe (nem egyenletes törlesztésű kölcsön), valamint a futamidő során több gyermekük nem születik.

2THM 6,57%

THM értéke 10.000.000 Forintos hitelösszegre, 240 hónapos futamidőre kalkulálva. A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, havi kezességvállalási díj a folyósítás évében: 4 167 Ft

A kalkuláció során feltételeztük, hogy az 1-60. hónap végéig a kamat 0%, a 61. hónaptól a futamidő végéig ÁKK1 szorozva 1,3- mal + 5%, valamint hogy a folyósítást követő 1-5. évben nem teljesült az a feltétel, hogy a támogatott személyek legalább 1, a várandósság 12. hetét betöltött magzata a kölcsön folyósítását követő 5 éven belül betölti a várandósság 12. hetét, vagy a folyósítást követő 5 éves időszakban közösen 2019. július 1. napja után született gyermeket fogadnak örökbe, így az 5. év végéig igénybe vett kamattámogatás összegét a jogosultság megszűnését követő 120 napon belül az Adósok egy összegben kötelesek megtéríteni. Ennek összege: 2 128 500 Ft.

Ügyleti kamat mértéke a kamattámogatás figyelembe vételével: AKK1 * 1,3 + 2% mely ügyleti kamatot a Magyar Állam fizeti az Ügyfél helyett a kamattámogatás időszaka alatt.

Ügyleti kamat mértéke a kamattámogatás figyelembe vétele nélkül: AKK1 *1,3 + 5%

1AKK: az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 5 éves névleges futamidejű államkötvény aukcióin kialakult - a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló kormányrendeletnek megfelelően számított - átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga.

Minden feltüntetett THM és ún. reprezentatív példa vonatkozásában:

A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja a jelen tájékoztató meghirdetésekor hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. Ha az ügyletre vonatkozó AKK értéke változik, a THM értéke módosulhat.

A fenti kölcsön igénybevételének feltétele, hogy az Adós kötelezettséget vállal arra, hogy a Bankunknál bankszámlát nyit és a Kölcsön futamideje alatt azt fenntartja.

A Babaváró kölcsön a nem üzletszerű gazdasági tevékenysége körében eljáró természetes személyeknek (fogyasztóknak) szabad felhasználás céljára vehető igénybe.

A hirdetés nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek.

A Sberbank Magyarország Zrt. az ajánlati kötöttségét kizárja.

Az előzetes, körültekintő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét! A túlzott eladósodás komoly pénzügyi nehézséget okozhat Önnek és közvetlen környezetének! A hitelfelvétel előtt tájékozódjon a feltételekről és gondolja át a kockázatokat!A Bank fenntartja az egyedi elbírálás jogát.

Az egyéb általános feltételeket a Bank Általános Szerződési Feltételek elnevezésű szabályzata tartalmazza.

Babaváró hitel feltételei

Gyermekáldás előtt álltok, vagy tervbe vettétek már a családalapítást? Ilyenkor nem csak az a fontos, hogy előre örüljetek a picinek, hanem az is, hogy elkezdjétek megszervezni az első éveit, illetve beszerezni azokat a dolgokat, amire szüksége lesz. A babaváró hitel tulajdonképpen pontosan erre szolgál, hiszen szabad felhasználású, jelzálog nélküli hitelkonstrukció, mégpedig igen kedvező kondíciókkal. Persze vannak feltételei is, méghozzá igen komolyak, mivel nem veheti fel csak úgy akárki. Lássuk, mik a babaváró hitel feltételei, illetve mit lehet még tudni róla!

Babaváró hitel

A babaváró hitel 2019. július 1.-től 2022. december 31.-ig igényelhető, és például a Sberbank esetében a felvehető hitelösszeg 300.00-10.000.000 forint; ez utóbbi mindenhol a maximum. Jó tudni, hogy a Sberbanknál nincs kezességvállalási díj, vagyis kamattámogatás esetén a THM ténylegesen 0%, viszont ha nincs támogatás, akkor 6,57%! A futamidő maximum 20 év lehet, és a havi törlesztőrészlet itt sem haladja meg az 50.000 forintot, a minimális elvárt jövedelem pedig a mindenkori minimálbér.
Lássuk azonban a babaváró hitel feltételeit is részletesen:

 • csak olyan házaspárok adhatnak be rá igénylést, akiknél a feleség már betöltötte a 18. életévét, és még nem múlt 40 éves
 • állandó, bejelentett, magyarországi lakcím és magyar állampolgárság szükséges
 • egyiküknek minimum 3 éves, folyamatos TB jogviszonya van, vagy felsőoktatási intézményben tanul (ezek az időszaki elvárások összevonhatóak, illetve folyamatosnak minősülnek, ha maximum 30 nap megszakítás, illetve a tanulmányok és a következő TB jogviszony megkezdése között maximum 6 hónap telik el, viszont a hiteligénylés előtt szükséges a 180 napos, folyamatos TB jogviszony, emellett közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött időszakból csak egy év vehető figyelembe)
 • a házaspár egyik tagja sem lehet büntetett előéletű
 • legalább egyiküknek ez kell, hogy legyen az első házassága, ha a másik félnek van már gyermeke, és a másik fél lehet elvált, vagy özvegy is
 • egyiküknek sem lehet az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása
 • nincs akadálya annak, hogy közös gyerekük születhessen
 • egyikük sem szerepelhet az aktív KHR negatív adóslistáján, 
 • szándéknyilatkozatot kell tenniük, hogy a hitelszerződés aláírása után született, illetve örökbefogadott gyerekeiket nagykorúvá válásukig, illetve a szerződés megszűnéséig nevelik a saját háztartásukban
 • a választott pénzintézet feltételeinek megfelelnek
 • ez lesz az első babaváró hitelszerződésük

Biztosan olvastatok már ebben a témában, de hátha elkerülte a figyelmeteket: amint az első gyermeketek megszületik, életbe lép a kamattámogatás, vagyis a 0% THM, amennyiben a Sberbankot választottátok, majd a második gyermek születése után a tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egészet elengedik.

Ezek lennének a babaváró hitel feltételei, és azt kell mondjuk, tényleg szűk azok köre, akik igényelhetik, ám így is sokan lesznek jogosultak rá. Ha Ti is szeretnétek igényelni, de lennének még kérdéseitek, vegyétek fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és szívesen segítünk!

Ellenőrizd a jogosultságodat és utána töltsd ki az adatlapot!

Sajnáljuk, a megadott válaszok alapján nem vagy jogosult a Babaváró támogatás igénybevételére.

Vissza a jogosultság ellenőrzéséhez

Gratulálunk! Jogosult vagy a Babaváró támogatás igénybevételére!

Az igényléshez töltsd ki az alábbi űrlapot!

Babaváró kölcsön

Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a jelen tájékoztatás tartalma a mai napon ismert és hatályos jogszabályok, valamint a 2019. július 1. napjától hatályba lépő jogszabályokon, így különösen a Babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III. 12.) Korm. rendeleten, a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvényen alapul. Amennyiben ezen irányadó jogszabályhelyek módosulnak, úgy a babaváró támogatás igénybevételi feltételei is változhatnak.


Babaváró támogatás feltételei

Ha ifjú házasok vagytok, és családalapításon töritek a fejeteket, akkor a Családvédelmi Akcióterv Nektek szól, és ezen belül most a legújabb termék a babaváró hitel, illetve a babaváró támogatás. Ha eddig azt gondoltad, ez a kettő ugyanaz, akkor hadd világítsunk rá a különbségre: a támogatás a hitelből képződik a megfelelő kritériumok teljesülése esetén. Természetesen nem csak a hiteligénylők köre szűkebb, de a babaváró támogatás feltételei is szigorúbbak, ám még így is megéri belevágni, mert a nyereség megéri az erőfeszítést! És hogy mik ezek?

Nos, lássuk részletesen a babaváró támogatás feltételeit:

 

 • kizárólag házaspárok igényelhetik, a feleségnek 18 és 40 év közöttinek kell lennie
 • mindkettejüknek magyarországi, bejelentett, állandó lakcímmel kell rendelkezni, és a magyar állampolgárság is kötelező kritérium mindkét félnél
 • minimum egyiküknek 3 éves, folyamatos TB jogviszonya kell, hogy legyen, illetve felsőoktatási tanulmányokat kell, hogy folytasson (ezek összevonhatóak, illetve folyamatosnak minősíthetőek, ha legfeljebb 30 nap megszakítás, illetve a tanulmányok és a következő TB jogviszony megkezdése között maximum 6 hónap telik el, ellenben a hiteligénylés előtt folyamatos, 180 napos TB jogviszony szükséges, emellett közfoglalkoztatottként töltött időszakból csak 12 hónap vehető figyelembe)
 • legalább a házaspár egyik tagjának a mostani legyen az első házassága, a másik fél viszont lehet elvált, illetve özvegy, ha legalább egy gyermeket nevel
 • a házaspárnál nem állhat fent a közös gyermek vállalását akadályozó tényező
 • mindkettejüknek vállalnia kell, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született, vagy örökbefogadott gyerekeiket 18. életévük betöltéséig, vagy a kölcsönszerződés megszűnéséig a saját háztartásukban nevelik
 • meg kell felelniük a pénzintézet saját feltételeinek is
 • ez az első babaváró hitelszerződésük
 • a büntetett előélet, az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozás, illetve a KHR aktív negatív adóslistáján való szereplés kizáró ok
Babaváró támogatás

És most lássuk az előnyöket, amik a babaváró támogatás feltételeinek teljesülése esetén várnak rátok, hiszen számosak, és igazán komolyan kiemelik ezt a terméket a szokványos konstrukciók közül, példának pedig válasszuk a Sberbanknál igényelhető változatot. A felvehető hitelösszeg 300.000-10.000.000 forint, a futamidő pedig 20 év, és 2019. július 1.-től 2022. december 31.-ig igényelhető. Szokványos lesz a többi banknál, hogy úgynevezett kezességvállalási díjat kell fizetni, ami maximum 0,5% THM-et fog jelenteni; ez a Sberbanknál 0%, azaz nincs semmilyen díja abban az esetben, ha megszületett az első gyermek. A második születése után ráadásul a tőketartozás 30%-a, a harmadiknál pedig a teljes hitelösszeg támogatássá alakul, vagyis nem kell visszafizetni! További információt itt találsz a támogatással kapcsolatosan, kattints ide.

Jó ha tudjátok, hogy abban az esetben, ha a babaváró támogatás feltételei valamilyen okból nem teljesülnek, vagyis ha nem születik gyermek, és az örökbefogadás sem valósul meg, akkor a hitelhez tartozó THM 8,27%, ami még így is kiváló ajánlat, ám még jobb, ha minden sikerül.

Reméljük, hogy segítettünk Nektek átlátni a babaváró támogatás feltételeit, de ha mégsem, és kérdéseitek maradtak volna, vegyétek fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A babaváró hitel egy olyan hiteltípus, ami a Családvédelmi Akcióterv keretein belül a CSOK kiegészítéseként szolgál. Fő előnye az állami kamattámogatás, emellett bizonyos feltételek teljesülése után a tőketartozást is elengedik.

A babaváró hitel 2022. december 31.-ig igényelhető.

Azok a házaspárok igényelhetik, akik a kormányrendelet és a választott pénzintézet által támasztott követelményeknek is megfelelnek.

Ebben az esetben a kamattámogatás visszamenőleg is megszűnik, és az addig összegyűlt kedvezményt egy összegben, 120 napon belül vissza kell fizetni.

Milyen esetekben szűnik meg a babaváró hitel kamattámogatása?

 • Ha nem születik gyermek a hitelfelvételt követő öt éven belül
 • Ha örökbefogadás sem történik
 • Ha a házaspár mindkét tagjának megszűnik a magyarországi lakcíme
 • Ha a hiteligénylők egyike sem neveli saját háztartásában a gyermeket

Ha gyermek sem születik, illetve örökbefogadás sem történik, akkor a következő hat hónapban szünetel a törlesztés, a kamattámogatás viszont nem, a szünet végén viszont piaci kamatozásúvá válik a hitel. A kamattámogatást visszamenőleg nem kell megfizetni.

A hitel piaci kamatozásúvá válik, az addig összegyűlt kamattámogatást pedig 120 napon belül, egy összegben vissza kell fizetni.

Késedelmes fizetés esetén a bank jogosult az ilyenkor szokásos lépések megtételére, amennyiben pedig valamilyen feltétel teljesülése szűnik meg, értesíti a Kincstárat.

Abban az esetben igen, ha

 • a házaspár egyik tagja elhalálozik,
 • a házaspár egyik tagjának megváltozik a munkaképessége
 • egészségügyi okokból nem lehetséges a gyermekvállalás.

3 éves törlesztési szüneteltetés kérhető a banktól, ha

 • a kölcsönszerződés megkötése után a gyermek megszületik
 • a magzat eléri a 12 hetes kort
 • örökbefogadás esetén akkor, ha az örökbefogadott gyermek 2019. július 1. után születik, és az örökbefogadási határozat öt éven belül véglegessé válik.

A második gyermek születése után a halasztás újra igényelhető.

A harmadik gyermek megszületése után; a kérelmet a banknál kell leadni.

A járási hivatalnál lehet kérni felülbírálatot; ha itt elfogadják a kérelmet, akkor a bank köteles azt befogadni.

A hátralékot levonják a támogatásból, tehát erre nem vonatkozik a kedvezmény.

Kamattámogatás esetén csupán maximum 0,5%-os kezességvállalási díja van; bizonyos bankok ezt átvállalják.

 • egy nyilatkozatra, amiben vállalják, hogy a terhesség 12. hete és a szülés időpontját a várandósgondozási könyvvel igazolják
 • egy nyilatkozatra, amiben vállalják, hogy a gyermek születése, vagy örökbefogadása után nem igényelnek családtámogatási ellátást, vagy azt kifizetőhelyen igénylik
 • született gyermek után a születési anyakönyvi kivonata, adóigazolványa és a lakcímkártyája,
 • örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadási határozat, a lakcímkártya és az adóigazolvány
Igen, akkor is igényelhető a kölcsön. A hitel Kamatmentes a felvételtől számítva, amennyiben 5 éven belül születik egy gyermek, akkor végig kamatmentes lesz a futamidő alatt.
Igen, kiváltásra is lehet használni a felvett hitelösszeget.
A bírálati idő 10 nap, amennyiben nincs szükség hiánypótlásra.

Load More

Inline
Inline