Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

2023.08.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 22. 13:10

A TB jogviszonyt több esetben is igazolni kell. De miről is van szó? Hát arról, hogy dolgozunk, így a társadalombiztosítási járadékunk be van fizetve, vagyis biztosítottak vagyunk, és igénybe vehetjük az ingyenes orvosi ellátást. De mi köze ennek a Babaváró hitelhez? Mutatjuk.

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő konstrukció.

Babaváró hitel igénylése esetén gyermeket kell vállalnunk.

Ez a konstrukció kamatmentes, és az is marad, ha öt éven belül megszületik az első gyermekünk. A második gyermekünk születésekor elengedik a fennálló tartozás harminc százalékát, harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik.

Babaváró hitelből 10 millió forintot igényelhetünk, 20 éves futamidőre. Mivel a Babaváró hitel szabad felhasználású, hitelkiváltásra is fordíthatjuk. Vagy bármi másra.

Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van.

A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni.

A hitel felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására.

A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. A támogatás általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet.

A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás általában nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása vagy előírások betartása.

TB igazolás Babaváró hitel igényléséhez

A Babaváró hitel igényléséhez a házaspár egyik tagjának legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie.

A biztosítási jogviszonyt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) igazolja.

Az igazolást a munkáltató vagy a TB állítja ki. A munkáltatótól a munkavállalói igazolás alapján kérhető, a TB-től pedig a TAJ szám alapján.

Az igazoláson szerepelnie kell a biztosított nevének, születési dátumának, TAJ számának, biztosítási jogviszonyának kezdő és záró dátumának, valamint a biztosítási jogviszony típusának.

Ha a biztosított rendelkezik több biztosítási jogviszonnyal is, akkor minden biztosítási jogviszonyra külön igazolást kell kérni.

Az igazolást a banknak kell benyújtani a Babaváró hitel igénylésekor.

Nem lesz nehéz megszerezni az igazolást – ha dolgozunk már három éve

A Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amely a családalapítást segíti. A hitel igényléséhez a házaspárnak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, többek között legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkezniük.

Az igazolás az OEP honlapjáról is letölthető.

Az igazolást a banknak postai úton vagy személyesen kell benyújtani.

Az igazolást a banknak kell benyújtani.

A TB jogviszony igazolás egy olyan hivatalos dokumentum, amely bizonyítja, hogy egy személy aktív társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy az adott személy rendelkezik valamilyen szociális biztosítással, például egészségügyi biztosítással.

A Babaváró hitel egy kormányzati támogatású hitelprogram, amely a családalapítás előtt álló pároknak nyújt segítséget a lakásvásárláshoz vagy építéshez. A hitel igényléséhez szükséges a hitelkérelem benyújtásakor bemutatni a TB jogviszony igazolását.

Az igazolás megszerzéséhez a hiteligénylőnek fel kell vennie a kapcsolatot a munkáltatójával vagy a társadalombiztosítási hivatallal.

Ők fogják kiállítani a szükséges dokumentumot, amely igazolja a személy aktív jogviszonyát és a társadalombiztosítási hozzájárulások összegét.

A TB jogviszony időtartama a Babaváró hitelhez – mióta kell dolgoznunk?

A Babaváró hitelhez a házastársak közül legalább az egyik félnek az igénylés benyújtásakor legalább 3 éves TB jogviszonyt kell igazolnia.

A társadalombiztosítás ellátására jogosultakról, valamint az ellátások fedezetéről szóló törvény szerinti biztosítottként szereplők kapnak igazolást.

Nem elég tehát dolgozni, azt igazolni is kell ahhoz, hogy a hiteligénylés elindítható legyen. Ahogy látható, az igazolás megszerzése egyszerű feladat, azonban az Akölcsön szakértői szerint fontos, hogy az igénylés előtt időben adjuk be az igazolás iránti kérelmünket.

A megszerzett igazolást csatolni kell a hiteldokumentációhoz.

Az igazolás igénylése előtt fontos lesz még tájékozódni, hogy a ledolgozott időszakban valóban biztosítottak voltunk.

Összefoglalás

A Babaváró hitel a kormány által támogatott program, amely a családalapítás előtt álló pároknak nyújt segítséget. A hitel kamatmentes, akár 10 millió forint is igényelhető 20 éves futamidőre. Ahhoz, hogy valaki igényelhesse ezt a hitelt, a házaspárnak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, közülük az egyik legfontosabb, hogy legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ezt a jogviszonyt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) igazolja, és ezt az igazolást kell a bankhoz benyújtani a hitel igénylésekor. Az igénylőnek fontos ellenőriznie, hogy valóban biztosított volt-e a ledolgozott idő alatt, és időben kell benyújtania az igazolás iránti kérelmét a zökkenőmentes hiteligénylés érdekében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

15,4% - 16,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

2023.04.14.

A tavaszi felújításra egyszerű felkészülni. Csak ismerd meg a legjobb hitelopciókat. Egy jó hitel, és már indulhat is a tavaszi felújítás. Festés? Új fürdőszoba? Amit csak szeretnél. Mutatjuk, hogy mik a lehetőségek, ha valaki tavaszi felújítást tervez.

Tovább olvasom
Babaváró hitel és CSOK: mi történik válás esetén?

Babaváró hitel és CSOK: mi történik válás esetén?

2022.08.12.

Válás esetén nem csak az érzelmi megterheléssel kell számolnod, ha felvetted a CSOK-ot, illetve a babaváró hitelt – mutatjuk, mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

2023.12.06.

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Tovább olvasom
Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

2019.09.16.

A babaváró hitel az utóbbi idők szenzációja a hitelpiacon. De persze csak abban az esetben érdekelhet téged, ha a családalapítás a közeli céljaid közé tartozik. Számos vonzó tulajdonsága mellett az egyik legfőbb előny a babaváró hitel kamatmentessége. Azonban mint minden, ez is feltételekhez kötött, amiket, ha nem teljesítesz, akkor sajnos fizetned kell a hitel kamatait is.

Tovább olvasom