Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

2023.08.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 22. 13:10

A TB jogviszonyt több esetben is igazolni kell. De miről is van szó? Hát arról, hogy dolgozunk, így a társadalombiztosítási járadékunk be van fizetve, vagyis biztosítottak vagyunk, és igénybe vehetjük az ingyenes orvosi ellátást. De mi köze ennek a Babaváró hitelhez? Mutatjuk.

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő konstrukció.

Babaváró hitel igénylése esetén gyermeket kell vállalnunk.

Ez a konstrukció kamatmentes, és az is marad, ha öt éven belül megszületik az első gyermekünk. A második gyermekünk születésekor elengedik a fennálló tartozás harminc százalékát, harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik.

Babaváró hitelből 10 millió forintot igényelhetünk, 20 éves futamidőre. Mivel a Babaváró hitel szabad felhasználású, hitelkiváltásra is fordíthatjuk. Vagy bármi másra.

Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van.

A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni.

A hitel felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására.

A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. A támogatás általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet.

A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás általában nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása vagy előírások betartása.

TB igazolás Babaváró hitel igényléséhez

A Babaváró hitel igényléséhez a házaspár egyik tagjának legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie.

A biztosítási jogviszonyt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) igazolja.

Az igazolást a munkáltató vagy a TB állítja ki. A munkáltatótól a munkavállalói igazolás alapján kérhető, a TB-től pedig a TAJ szám alapján.

Az igazoláson szerepelnie kell a biztosított nevének, születési dátumának, TAJ számának, biztosítási jogviszonyának kezdő és záró dátumának, valamint a biztosítási jogviszony típusának.

Ha a biztosított rendelkezik több biztosítási jogviszonnyal is, akkor minden biztosítási jogviszonyra külön igazolást kell kérni.

Az igazolást a banknak kell benyújtani a Babaváró hitel igénylésekor.

Nem lesz nehéz megszerezni az igazolást – ha dolgozunk már három éve

A Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amely a családalapítást segíti. A hitel igényléséhez a házaspárnak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, többek között legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkezniük.

Az igazolás az OEP honlapjáról is letölthető.

Az igazolást a banknak postai úton vagy személyesen kell benyújtani.

Az igazolást a banknak kell benyújtani.

A TB jogviszony igazolás egy olyan hivatalos dokumentum, amely bizonyítja, hogy egy személy aktív társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy az adott személy rendelkezik valamilyen szociális biztosítással, például egészségügyi biztosítással.

A Babaváró hitel egy kormányzati támogatású hitelprogram, amely a családalapítás előtt álló pároknak nyújt segítséget a lakásvásárláshoz vagy építéshez. A hitel igényléséhez szükséges a hitelkérelem benyújtásakor bemutatni a TB jogviszony igazolását.

Az igazolás megszerzéséhez a hiteligénylőnek fel kell vennie a kapcsolatot a munkáltatójával vagy a társadalombiztosítási hivatallal.

Ők fogják kiállítani a szükséges dokumentumot, amely igazolja a személy aktív jogviszonyát és a társadalombiztosítási hozzájárulások összegét.

A TB jogviszony időtartama a Babaváró hitelhez – mióta kell dolgoznunk?

A Babaváró hitelhez a házastársak közül legalább az egyik félnek az igénylés benyújtásakor legalább 3 éves TB jogviszonyt kell igazolnia.

A társadalombiztosítás ellátására jogosultakról, valamint az ellátások fedezetéről szóló törvény szerinti biztosítottként szereplők kapnak igazolást.

Nem elég tehát dolgozni, azt igazolni is kell ahhoz, hogy a hiteligénylés elindítható legyen. Ahogy látható, az igazolás megszerzése egyszerű feladat, azonban az Akölcsön szakértői szerint fontos, hogy az igénylés előtt időben adjuk be az igazolás iránti kérelmünket.

A megszerzett igazolást csatolni kell a hiteldokumentációhoz.

Az igazolás igénylése előtt fontos lesz még tájékozódni, hogy a ledolgozott időszakban valóban biztosítottak voltunk.

Összefoglalás

A Babaváró hitel a kormány által támogatott program, amely a családalapítás előtt álló pároknak nyújt segítséget. A hitel kamatmentes, akár 10 millió forint is igényelhető 20 éves futamidőre. Ahhoz, hogy valaki igényelhesse ezt a hitelt, a házaspárnak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, közülük az egyik legfontosabb, hogy legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ezt a jogviszonyt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) igazolja, és ezt az igazolást kell a bankhoz benyújtani a hitel igénylésekor. Az igénylőnek fontos ellenőriznie, hogy valóban biztosított volt-e a ledolgozott idő alatt, és időben kell benyújtania az igazolás iránti kérelmét a zökkenőmentes hiteligénylés érdekében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom
Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

2023.12.06.

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Tovább olvasom
Pár kattintással akár 10 millió forint hitelt is felvehetsz!

Pár kattintással akár 10 millió forint hitelt is felvehetsz!

2020.03.16.

Igen, jól olvastad, 10.000.000 forintot mindössze pár kattintással igényelhetsz, és ha megfelelsz a feltételeknek, akkor igen rövid időn belül meg is kaphatod! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

2019.08.05.

A babaváró hitel körüli felhajtás tökéletesen érthető, hiszen gyakorlatilag ingyen pénznek számít. Azt azonban jó, ha tudod, hogy a babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni, vagyis a teljes keret, amit lehívhatsz, 10.000.000 forint. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával