Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Az utalásokkal kapcsolatban: mindig időben megérkezik az utalás?

2023.08.01.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 1. 12:04

Ez a huszonegyedik század. Az utalásokat már digitálisan indíthatjuk. Az Azonnali Fizetési Rendszer pedig néhány másodperc alatt megjeleníti azt a célszámlán. De mi az az Azonnali Fizetési Rendszer? Éjjel-nappal működik? Karácsonykor is? Vannak korlátai? Az Akölcsön pénzügyi szakértőitől közérthetően az Azonnali Fizetési Rendszerről.

Az utalásokkal kapcsolatban: mindig időben megérkezik az utalás?

Az Azonnali Fizetési Rendszer

Az Azonnali Fizetési Rendszer elektronikus alapú, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan, másodpercek alatt átutalják a pénzüket telefonos vagy internetes alkalmazás segítségével.

Az Azonnali Fizetési Rendszer több előnyt kínál a hagyományos banki átutaláshoz képest. Míg a hagyományos átutalások néhány órától akár napokig is eltarthatnak, az Azonnali Fizetési Rendszer lehetővé tesz a gyors és azonnali pénzmozgást. Ez különösen hasznos lehet azonnali fizetéshez, sürgős számlafizetésekhez vagy átutalásokhoz a barátok vagy családtagok között.

Az Azonnali Fizetési Rendszer egy olyan pénzügyi rendszer, amellyel gyors és azonnali átutalást hajthatunk végre.

Az Azonnali Fizetési Rendszer egyre népszerűbbé válik a digitális gazdaság fejlődésével, és sok országban már bevezették vagy tervezik bevezetni őket.

Az Azonnali Fizetési Rendszer lehetővé teszi a percek vagy akár másodpercek alatt történő pénzátutalást. Ez gyorsabb és kényelmesebb alternatívát jelent a hagyományos banki átutaláshoz képest, amik hosszabb időt vehetnek igénybe.

A hagyományos banki átutalásokat gyakran csak munkanapokon dolgozzák fel, az Azonnali Fizetési Rendszer lehetővé teszi a pénzátutalást a hétvégén és ünnepnapokon is. Ez különösen hasznos lehet sürgős élethelyzetekben, vagy amikor valamilyen sürgős kifizetést kell végrehajtani.

Az Azonnali Fizetési Rendszer mobilalkalmazásokon vagy digitális platformokon keresztül érhető el. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bárhol és bármikor könnyedén kezeljék pénzügyeiket, és átutalásokat indítsanak vagy fogadjanak.

Az Azonnali Fizetési Rendszer segítségével könnyedén kifizethető egy számla, például közüzemi számla, hitelkártya-tartozás. Nem kell hosszú várakozási idővel vagy banki adminisztrációval foglalkozni, mivel az összeget azonnal át lehet utalni.

Nem mindig érkezik időben az utalás

Az utalásunk nem lesz azonnali, ha azt nem elektronikusan adjuk meg.

Az utalásunk nem lesz azonnali, ha azt nem eseti utalásként indítjuk el.

Az utalásunk nem lesz azonnali, ha az utalás összege meghaladja a 10 millió forintot.

Az Azonnali Fizetési Rendszer nem működik, ha az utalás összeg meghaladja a 10 millió forintot.

Mivel a papír alapú utalás ma már ritka, és a nem eseti utalásoknál nem is várjuk el az azonnali utalást, ezért az Azonnali Fizetési Rendszer szűk keresztmetszete a 10 millió forintos korlát. Erre is van azonban megoldás.

Kiskapu nagy összegekhez

Abban az esetben, ha 10 millió forintnál nagyobb összeget szeretnénk azonnal célba juttatni, akkor megtehetjük, hogy több tranzakcióra bontjuk az utalást.

Ennek az az előnye, hogy a pénz azonnal megérkezik.

Ennek az lehet a hátránya, hogy 10 millió forintot lényegesen meghaladó összegnél már sok utalásra lehet szükség.

Ennek az lehet a hátránya, hogy a tranzakciós díjakat a bankok utalásonként határozzák meg, így magasabb díjakkal kell számolni.

Az Azonnali Fizetési Rendszer karácsonykor is működik, nem csak munkanapokon, munkaidőben. Ha azonban 10 millió forintnál nagyobb összeget indítunk el eseti megbízással, akkor azt csak munkanapon, munkaidőben, néhány óra alatt engedélyezik. Az átutalás így is gyors, az utaló dolga mindössze annyi, hogy ezt figyelembe vegye, és ne várja azt egy 10 millió forintnál magasabb összegű utalásnál, hogy az akár vasárnap éjfélkor is megérkezik.

Az azonnali utalás minden olyan esetben nyújthat alternatívát a készpénzes fizetésnek, ahol nagyobb összeg cserél gazdát. Például egy ingatlan adásvételnél előlegfizetéskor. De több üzlet is a bankkártyás fizetés helyett vagy annak alternatívájaként kínál azonnali utalást vásárláshoz vagy szolgáltatás igénybevételéhez.

Az azonnali utalás bár nem mindig időben érkezik, egy igazi, modern, digitális megoldás. Egy olyan megoldás, amit joggal várhatunk el huszonegyedik századi pénzintézettől.

Használjuk az azonnali utalást, ha szükségünk van rá, és ha 10 milliónál többet szeretnénk utalni, akkor vagy várjuk meg, amíg megérkezik, vagy bontsuk részletekre az utalási összeget.

Összefoglalás

Az Azonnali Fizetési Rendszer egy digitális pénzátutalási megoldás, amely néhány másodperc alatt lehetővé teszi az utalások elvégzését telefonos vagy internetes alkalmazások segítségével. Előnyei között szerepel a gyorsaság, a hét minden napján történő működés és a mobilalkalmazásokon keresztül történő hozzáférhetőség. Azonban a rendszer nem működik, ha az utalás összege meghaladja a 10 millió forintot, ilyen esetben az utalás több részletben történhet, de ez magasabb díjakat eredményezhet. Az Azonnali Fizetési Rendszer a karácsonyi és egyéb ünnepnapokon is működik, és az ilyen nagyobb összegű tranzakciók néhány órán belül jóváírásra kerülnek. Az azonnali utalások alternatívát jelentenek a készpénzes és bankkártyás fizetésekhez, például nagyobb összegű vásárlások vagy szolgáltatások igénybevétele során.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Állandó átutalás, vagy csoportos beszedés – mikor melyiket érdemes használnunk?

Állandó átutalás, vagy csoportos beszedés – mikor melyiket érdemes használnunk?

2022.12.19.

Az állandó átutalás, vagy a csoportos beszedés képes megoldani, hogy anyagilag jobban járjunk? Van-e más lehetőség? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

2023.04.11.

2023. július 1-től az alapszámlák havidíja 1000 forintra csökken a jelenlegi 3000 forintról. Ez a számlacsomag mindenki számára elérhető, és kedvező áron kínál alapszolgáltatásokat.

Tovább olvasom
A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom
Miben tér el a forint alapú bankszámla és a devizaszámla?

Miben tér el a forint alapú bankszámla és a devizaszámla?

2023.03.07.

A forint alapú bankszámla és a devizaszámla között számos különbség van a pénznemen túl is – az alábbiakban ezekkel ismerkedhetsz meg.

Tovább olvasom