Mi van akkor, ha a futamidő alatt nagyobb összeghez jutunk?

Ha szerencsétek van, vagy sikerült egy jobb állást szerezni, ahol jobban kerestek és többet tudtok félretenni, vagy értékesítettetek valamit, amelynek összege nálatok maradt, esetleg egy családtag megajándékozott benneteket, örököltetek, vagy a lakástakarék számlát szeretnétek felhasználni, akkor a hitel előtörlesztésére is lehetőségetek van, sőt, ha a teljes fennálló tőketartozás összegével rendelkeztek, a végtörlesztés is szóba jöhet. Ne forintra pontosan annyival kalkuláljatok, ami a fennálló tartozás, ugyanis az előtörlesztésnek és a végtörlesztésnek is van díja. A tőketartozás nagyságától és a futamidőtől is függ ez a díj, és általában 1%-ot számolnak fel rá. Kivételes esetekben elengedhetik, de ez nem jellemző, hiszen mégiscsak kilép tőle az ügyfél, akinek havi bevételére még évekig számított a bank. Minden esetben informálódjatok, mielőtt az elő, vagy végtörlesztés mellett döntenétek, ugyanis a felszámolt díjak mellett, hogy nem is éri meg minden megtakarított filléreteket felélni erre. Számoljatok, járjatok utána a részleteknek. Ha saját forrást használtok fel az előtörlesztés során, akkor nincsenek külön kamatköltségei az előtörlesztésnek. Mivel ez az összeg már a tiétek, nincsenek plusz költségek, könnyen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés, vagy inkább úgy döntötök, hogy megtartjátok a pénzt tartaléknak, a hitelt pedig fizetitek tovább a szokott módon. Az előtörlesztést és a végtörlesztést is úgy vállaljátok be, ha nem nullázátok le magatokat teljesen utána.

Ha úgy érzitek, nem megfelelő a hiteletek konstrukciója, vagy több hiteletek van és kezdtek besokalni a törlesztésektől, kérhetitek az adósságrendező hitelt, tehát minden meglévő hitelt becseréltek egy Raiffeisen hitelre. Ennek az előzetes kiszámítása szinte lehetetlen, úgyhogy, ha ezen gondolkoztok, mindenképpen kérjetek szakértő segítséget.

Ha a hitel felvételekor induló díj kedvezményeket, vagy egyéb akciókat vettetek igénybe, és a hitel futamidejének első három évében teljes mértékben visszafizetik a hitelt, vagy a tőketartozás az eredetileg felvett összeg 50 százaléka alá csökken akkor az induláskor kapott díjakat és kedvezményeket vissza kell fizetnetek. Ugyanez a visszafizetés fogyasztóbarát lakáshitelnél az első két évben érvényes.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

Lakáshitel önerő – mekkora összegre lesz szükségem?

2019.03.25.

Amikor az otthonodat szeretnéd megvásárolni, de nem áll a rendelkezésedre elegendő pénz, akkor hitelt veszel fel; ez gyakorlatilag evidens. Tudnod kell azonban, hogy a lakáshitel önerő nélkül nem tudod megigényelni. Mindenképp szükséged lesz egy bizonyos összegre, ha egy bankhoz fordulsz, ez pedig az úgynevezett JTM szabályozás miatt van így.

Tovább olvasom
Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

2020.07.24.

Egyéni vállalkozóként szeretnél hitelhez jutni, és a lehető legjobb konstrukciót keresed? Az új Széchenyi hitelekben gondolkodsz, de nem tudod, melyiket válaszd, és azt sem, hogy egyáltalán felveheted-e valamelyiket? Akkor érdemes lesz elolvasnod alábbi írásunkat!

Tovább olvasom
Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

Hogyan igényelhető a Provident Maxi Kölcsön?

2018.08.12.

Manapság már nem feltétlenül kell bemenni egy bankfiókba ahhoz, hogy hitelt igényelhessünk, elég csak felemelni a telefont, vagy fellépni a kiválasztott pénzintézet honlapjára, és online leadni a megfelelő dokumentumokat. A Provident Maxi Kölcsön rögtön háromféle lehetőséget biztosít, és mindhárom kényelmes!

Tovább olvasom
Év végéig kedvezményes a személyi kölcsön – ez mit jelent?

Év végéig kedvezményes a személyi kölcsön – ez mit jelent?

2020.05.19.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Most különösen érdemes, hiszen év végéig kedvezményes THM értékkel veheted igénybe bármelyik banknál, ám jó, ha tudod, hogy ez a kedvezmény ténylegesen csak az év végéig vehető igénybe, és az alacsony THM is csak addig marad annyi, amennyi, vagyis 5,9%, utána visszaáll a korábban meghatározott értékre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával