Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Mi a teendő káresemény bekövetkezésekor?

2024.06.12.

Ha káresemény történik, a biztosított félnek a lehető leghamarabb értesítenie kell a biztosítót, és meg kell adnia minden releváns információt a kárról. Az érintett dokumentumokat, például a szállítóleveleket és számlákat is meg kell őriznie. A biztosító ezután kivizsgálja az esetet, és ha jogosult a kártérítésre, akkor megtéríti a károkat a szerződésben meghatározott módon.

Tovább olvasom

Mik a szállítmánybiztosítás díját befolyásoló tényezők?

2024.06.12.

A biztosítás díját számos tényező befolyásolja, például a szállított áruk értéke, a szállítás módja, legyen az légi, tengeri, közúti vagy vasúti, az útvonal hossza és típusa, valamint az áruk csomagolásának milyensége. A díjat továbbá befolyásolhatja az igényelt fedezet mértéke és típusa is.

Tovább olvasom

Hogyan működik a szállítmánybiztosítás kalkulátor?

2024.06.12.

A szállítmánybiztosítás kalkulátorok lehetővé teszik a szerződni kívánóknak, hogy gyorsan kiszámolják a biztosítás díját és fedezetét azáltal, hogy megadják a szállítási adatokat, például az áruk értékét, a szállítás módját és útvonalát. A kalkulátor általában több ajánlatot kínál a felhasználónak az igények és a preferenciák alapján, így segítségre vannak a megfelelő konstrukció kiválasztásában is.

Tovább olvasom

Miért fontos a szállítmánybiztosítás?

2024.06.12.

A szállítmánybiztosítás védi a vállalkozások által szállított árukat a váratlan események és kockázatok ellen, mint például balesetek, lopások vagy károk. Ez segít a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek elkerülni a jelentős veszteségeket és biztosítja az áruk biztonságos célba érkezését.

Tovább olvasom

Milyen típusú szállítmánybiztosítások léteznek?

2024.06.12.

A szállítmánybiztosítások többféle típusú fedezetet kínálnak, például „all risks”, azaz teljes körű biztosítás, amely szinte minden kockázatra kiterjed. Megkülönböztethetünk még alapfedezetet, valamint nevesített kockázatokra vonatkozó biztosításokat, mint például tűz, robbanás, vagy szállítási balesetek. A biztosítótársaságok különböző csomagokat kínálnak az ügyfeleknek, az igényektől függően.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával