Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Mely nyugdíjcélú megtakarítási formáknál vehető igénybe az adókedvezmény?

2024.05.01.

Az adójóváírás mindhárom hivatalos nyugdíj-előtakarékossági forma után igénybe vehető. Minden formánál az adójóváírás összege a január 1-től december 31-ig megtakarított pénz 20 százaléka, azonban ennek felső korlátja formánként és együttesen is eltérő.

Tovább olvasom

Hogyan vehető igénybe a nyugdíj-előtakarékossági adókedvezmény?

2024.05.01.

A nyugdíjcélú megtakarítások után járó adójóváírás igénybevételének határideje minden év december 31. Ezt akár az egész évre visszamenőleg is megtehetjük, ami maximum 280 ezer forint állami támogatást jelenthet. Azonban az ügyintézés és az átfutási idők miatt nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni. Az adójóváírás igénybevételéhez rendelkezni kell nyugdíjcélú megtakarítással, amire érkezett befizetés a tárgyévben, valamint […]

Tovább olvasom

Mekkora összeggel érdemes elindítani a nyugdíjcélú megtakarítást?

2024.05.01.

A nyugdíjcélú megtakarítás már kisebb összegekkel is elindítható, például havi 10 ezer forinttal. A megtakarítások rugalmasak, így idővel lehet változtatni a befizetések összegén. Fontos, hogy a havi befizetések mértékét a személyes pénzügyi céljaink alapján határozzuk meg.

Tovább olvasom

Hogyan kezdhetünk el gondoskodni az időskori évekről?

2024.05.01.

Azok, akik az idős korukra szeretnék biztosítani anyagi stabilitásukat, ma három hivatalos nyugdíj-előtakarékossági lehetőség közül választhatnak Magyarországon. Ezek a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíj-előtakarékossági számla. Mindegyik forma sajátosságai eltérőek, ezért érdemes az egyéni helyzetet figyelembe véve meghatározni, melyik lehet az optimális választás.

Tovább olvasom

Hogyan működik egy nyugdíjcélú megtakarítás?

2024.05.01.

A nyugdíjcélú megtakarítások lényege, hogy aktív, munkavállalásban töltött éveinkben havi rendszerességgel félreteszünk egy előre meghatározott összeget. Ennek eredményeként idős korukban nemcsak az állami nyugdíjra támaszkodhatnak majd, hanem a megtakarítás, mint bevételi forrás is rendelkezésre áll. Ideális esetben a nyugdíjcélú megtakarítás révén elegendő tőke halmozódik fel ahhoz, hogy fedezze a nyugdíjba vonulás miatt kieső jövedelmet és […]

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával