Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Milyen feltételeknek kell megfelelnem a biztosítás igénybevételéhez?

2024.06.12.

A jövedelempótló biztosítás kötésének feltételeit a biztosítók rendszerint pontosan meghatározzák. Eek közé tartozik, hogy a biztosított személynek legalább 18 évesnek kell lennie, de még nem lehet 60 évnél idősebb, nem szenvedhet krónikus betegségtől, és az elmúlt egy évben nem lehetett 30 napnál hosszabb ideig betegállományban. Emellett fontos szempont, hogy a szerződéskötés időpontjában ne legyen érvényben […]

Tovább olvasom

Mikor kezdődik és meddig tart a térítési időszak?

2024.06.12.

Általában a térítés az első két hónapban nem folyósítható. Ez az úgynevezett türelmi időszak. Ebben a 60 napban önrészt kell vállalunk biztosítottként. Ami a térítési időszakot illeti, legfeljebb 6 hónapig folytatható a kifizetés egy adott káresemény esetén.

Tovább olvasom

Milyen mértékű térítésre számíthatok munkanélküliségre szóló biztosítás esetén?

2024.06.12.

A térítés mértéke általában a korábbi fizetésünk egy meghatározott százalékában vagy egy fix havi összegben lehet maximálva, attól függően, hogy milyen konkrét biztosítási konstrukciót választottunk. Ha a korábbi fizetésünk függvényében fizetnénk havidíjat, általában a kieső keresetünk 70 százalékában maximalizálják a térített összeg mértékét.

Tovább olvasom

Milyen események bekövetkezése esetén lehetünk jogosultak a munkanélküliségi biztosításra?

2024.06.12.

A biztosítás általában a munkahely elvesztése és a keresőképtelenség – például súlyos betegség vagy baleset – esetén nyújt térítést. Fontos megjegyezni, hogy felmondási vagy próbaidő alatt vagy szándékos keresőképtelenné váláskor – például öncsonkítás esetén – nem köthető munkanélküliségi biztosítás, és a biztosító joggal nem fizet a szerződés fennállásakor sem.

Tovább olvasom

Hogyan lehetek jogosult a munkanélküliségi biztosításra?

2024.06.12.

Általában csak az aktív munkaviszonnyal rendelkezők köthetnek munkanélküliségi biztosítást, és a biztosítási esemény bekövetkeztekor regisztrálva kell lenniük munkanélküliként az illetékes hatóságnál, azaz a Munkaügyi központnál.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával