Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Milyen gyorsan lehet hozzájutni a kölcsönhöz?

2021.09.19.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel egyik nagy előnye a gyorsaság. A szabály az, hogy 15 napon belül el kell bírálni a beérkező kérelmeket, az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva. A folyósítás pedig két napon belül teljesül, amennyiben az ügyfél minden feltételnek megfelel.

Tovább olvasom

Ki igényelhet minősített fogyasztóbarát lakáshitelt?

2021.09.19.

Fontos, hogy az igénylő megfeleljen a hitelező hitelminősítésén, ami nyilván bankonként eltérő. Fontos az ingatlan értéke, hiszen ettől nagyban függ, hogy mekkora összeg igényelhető (azaz mekkora önerővel kell rendelkezzünk, a kettőt az ingatlan forgalmi értékének százalékában határozza meg a hitelező), emellett az igazolt havi nettó jövedelem mértéke, illetve a munkaviszonyunk időtartama is számít, számos más […]

Tovább olvasom

Melyek az előnyei a minősített fogyasztóbarát lakáshitel termékeknek?

2021.09.19.

A legfontosabb előnyöket a kiszámíthatóság, a megbízhatóság, valamint a könnyebb összehasonlíthatóság adja. Emellett ott vannak a különböző kedvezmények, amelyek miatt érdemes átböngészni az ajánlatokat, ha az ember ingatlan vásárlás, építés, vagy akár bővítés előtt áll.

Tovább olvasom

Mi a célja ennek a hiteltípusnak?

2021.09.19.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel minősítés létrehozását az motiválta, hogy az igénylők megbízható termékek közül válogathassanak és ezeket azonos szempontrendszer szerint össze tudják hasonlítani. A hitelezők versenyének felerősítése pedig plusz kedvezményeket jelent az ügyfeleknek.

Tovább olvasom

Mi az a minősített fogyasztóbarát lakáshitel?

2021.09.19.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel egy elnevezés, amely egyfajta minősítést takar. Ezt a minősítést azok a lakáshiteltermékek kaphatják meg, amelyek maximálisan megfelelnek az MNB által meghatározott feltételeknek.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával