Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért fontos a mezőgazdasági biztosítás a termelők számára?

2024.05.29.

A biztosítás segít a termelőknek biztosítani a stabilitást a váratlan veszteségek ellen. Ezáltal hozzájárul a mezőgazdasági gazdálkodás fenntarthatóságához, a gazdák jövedelmi biztonságához, és elősegíti a mezőgazdasági tevékenység folytonosságát, még a nehéz időszakokban is.

Tovább olvasom

Milyen típusú mezőgazdasági biztosítások léteznek?

2024.05.29.

A biztosítás különböző típusú lehet. Például létezik terménybiztosítás, állatbiztosítás, jégverés biztosítás, betegség- és járványbiztosítás, valamint több kockázatot lefedő általános mezőgazdasági biztosítások is vannak. Minden típusnak sajátos fedezetei és díjszámítási módszerei lehetnek.

Tovább olvasom

Hogyan határozzák meg a biztosítási díjat a mezőgazdasági biztosítás esetében?

2024.05.29.

A biztosítási díjat több dolog befolyásolhatja, beleértve a termőföld típusát, a terményeket, az időjárási viszonyokat, a helyi kockázatokat, és az előző években tapasztalt veszteségeket. A díjakat az aktuális piaci árak, a tervezett termésátlagok, és más tényezők alapján számolják ki.

Tovább olvasom

Milyen károkra nyújt fedezetet a mezőgazdasági biztosítás?

2024.05.29.

A biztosítás különböző típusú károkra nyújthat fedezetet, beleértve a természeti katasztrófák, például a jégverés, aszály, árvíz, valamint a betegségek, rovarok vagy más kártevők okozta veszteségeket. Ezenkívül a biztosítás tartalmazhatja a piaci kockázatokra való reagálást is, például az árváltozások és a veszteségek elleni védelmet.

Tovább olvasom

Mi az a mezőgazdasági biztosítás?

2024.05.29.

A biztosítás egy pénzügyi eszköz, amit a mezőgazdasági termelők használnak a kockázatok csökkentésére, és a terményeik, állataik vagy mezőgazdasági vagyonuk védelmére. Ez a biztosítási forma segíthet a termelőknek fedezni a természeti katasztrófák, időjárási szélsőségek vagy más nem várt események által okozott veszteségeket.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával