Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Milyen adóvonzata van a Takarékjegy kamatának?

2024.06.19.

A 2019. június 1. után megvásárolt Takarékjegy kamatadó-mentes. A 2019. június 1. előtt megvásárolt Takarékjegy utáni kamatbevétel adóköteles volt, az adó mértéke 15 százalék.

Tovább olvasom

Mi történik a Takarékjegy futamidejének lejárta után?

2024.06.19.

A Takarékjegy futamidejének lejárta után a jegy névértékének és a kamatnak a kifizetése a jegy jogosultjának történik. A futamidő a vásárlás napján indul. A Takarékjegy futamideje alatt, illetve annak lejárata után bármikor visszaváltható, de a lejáratot követően tovább nem kamatozik.

Tovább olvasom

Hol lehet Takarékjegyet venni?

2024.06.19.

Takarékjegyet a Magyar Posta kijelölt ügyfélszolgálati helyein lehet venni.

Tovább olvasom

Mennyi kamatot ad a Takarékjegy?

2024.06.19.

A Takarékjegy kamata: ez egy fix és lépcsős kamatozású állampapír. A kamat mértéke a Takarékjegy vásárlásakor érvényes kamat mértékétől függ.

Tovább olvasom

Mi az a Kincstári Takarékjegy?

2024.06.19.

A Takarékjegy 1 vagy 2 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10, 50, 100, 500 ezer és 1 millió forintos címletekben előállított, fix, lépcsős kamatozású állampapír.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával