Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Mi történik, ha a biztosítási esemény a várakozási idő alatt következik be?

2024.06.12.

A biztosítási szerződésekben gyakran van egy várakozási időszak, amely általában 6-12 hónap. Ha a biztosítási esemény a várakozási idő alatt következik be, a biztosító mentesül a kifizetés alól. Ezért fontos figyelni a szerződés feltételeire és tudatosan megtervezni a biztosítás időzítését a maximális védelem érdekében.

Tovább olvasom

Mikor és hogyan lehet hiteltörlesztési biztosítást kötni?

2024.06.12.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelfelvételkor a bankon keresztül vagy utólag egy biztosítónál. A bankon keresztül kötött biztosítás előnye, hogy a hitelszerződés megkötésekor azonnal védelem alá kerül a hitel, míg az utólagosan kötött biztosítás lehetőséget ad arra, hogy más biztosítók ajánlatait is összehasonlítsuk és a legkedvezőbbet válasszuk. Emellett lehetőségünk van az életbiztosításunkat kiegészíteni egy hitelfedezeti […]

Tovább olvasom

Hogyan határozzák meg a hitelfedezeti biztosítás díját?

2024.06.12.

A törlesztést szolgáló biztosítás díja általában a havi törlesztőrészlet vagy a hitel összegének bizonyos százaléka. A díj mértéke függ attól, hogy a biztosítás milyen eseményekre nyújt fedezetet: minél több kockázatot fed le a biztosítás, annál magasabb a díj. Alapcsomag esetén, amely például csak halálesetre nyújt fedezetet, a díj alacsonyabb, míg bővített csomag esetén, amely több […]

Tovább olvasom

Milyen eseményekre nyújt védelmet a hiteltörlesztési biztosítás?

2024.06.12.

A törlesztési biztosítás általában halálesetre, baleseti rokkantságra, munkanélküliségre, hosszabb ideig tartó keresőképtelenségre, kritikus betegségre és kórházi kezelésre nyújt fedezetet. A pontos fedezet a biztosítási szerződés feltételeitől függ.

Tovább olvasom

Mi az a hitelfedezeti biztosítás és miért érdemes megkötni?

2024.06.12.

A hitelfedezeti biztosítás egy olyan biztosítási forma, amely arra szolgál, hogy hitelfelvétel esetén a hitel visszafizetése biztosított legyen nem várt események bekövetkeztekor, mint például haláleset, rokkantság, munkanélküliség vagy hosszabb táppénzes állapot. Érdemes megkötni, mert ezáltal megvédhetjük családunkat és szeretteinket attól, hogy pénzügyi terhet viseljenek egy tragikus esemény után.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával