Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Mennyi idő alatt kell megszületniük az előre vállalt gyermekeknek?

2021.09.19.

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) többféle gyermekvállalási határidőt határoz meg. Ha egy gyermeket vállalunk előre, akkor ez a határidő négy év, két gyermek esetén nyolc év, három gyermeknél pedig 10 év áll a rendelkezésünkre. A CSOK-nál a meglévő gyerekek is számítanak, azok, akik még nem töltötté be a 25. életévüket. A terhesség 12. hete után […]

Tovább olvasom

Mi történik, ha a CSOK támogatást és/vagy hitelt megkaptuk, de később nem tudjuk teljesíteni a feltételeket?

2021.09.19.

Ha nem tudjuk teljesíteni a vállalt feltételeket, például a gyerekszámot, akkor vissza kell fizetni a kapott támogatást. Emiatt fontos, hogy reálisan gondolkodjunk előre, mindenképpen csak olyan feltételeket vállaljunk be, amit teljesíteni tudunk.

Tovább olvasom

Ha CSOK-ról beszélünk, az támogatást, vagy hitelt jelent?

2021.09.19.

Külön-külön mindegyiket, illetve együtt is kettőt. Van egy vissza nem térítendő állami támogatás, amely mellé kedvezményes, lakáscélú hitel is igényelhető. Van, aki csak a támogatást igényli, míg mások mind a kettőt felhasználják egyszerre.

Tovább olvasom

Mit jelent a CSOK?

2021.09.19.

A CSOK egy rövidítés, teljes nevén: családi otthonteremtési kedvezmény, amelynek a legfőbb célja az, hogy lakhatási támogatással ösztönözze a családalapítást, gyermekvállallást. Népszerű támogatási forma, az elmúlt években rengetegen valósították meg ingatlancéljaikat a segítségével.

Tovább olvasom

Hol lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK)?

2021.09.19.

A legtöbb banknál lehetőség van CSOK-ot igényelni, a feltételek ugyanazok, az ajánlatok mégis eltérhetnek. A családi otthonteremtési kedvezmény az állami szabályozás miatt mindenhol ugyanannyiba kerül, a pénzintézetek termékei a értékbecslési és a folyósítási díjakban térhetnek el egymástól. Illetve abban is, hogy van olyan hitelező, amely a vissza nem térítendő állami támogatást elfogadja önerőnek, míg más […]

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával