Blog

Blogunkon a sokakat érdeklő aktualitásokkal foglalkozunk. Itt mindent megtalálsz a legújabb banki termékekről és az állami támogatásokról. Közérthetően írunk a szabályokról és a feltételekről. Nem történhet olyan a bankvilágban, amiről itt ne olvashatnál. Rendszeresen frissülő cikkeinkben neked írunk, segítünk eligazodni az információk dzsungelében.

Melyik befektetés a legbiztonságosabb?

2024.04.30.

Alapvetően – a befektetési háromszög tekintetében – a legbiztonságosabb befektetési eszköznek az állampapírok tekinthetők. Az állami garancia nem csupán a tőkére vonatkozik, azaz a befektetett pénzösszegre, hanem a kamatra is kiterjed, biztosítva a garantált visszafizetést.

Tovább olvasom

Elkerülhető-e a befektetések kamata utáni adófizetés?

2024.04.30.

Igen, Tartós Befektetési Számlán lekötött betétek kamatadó mentesek speciális szabályozás mellett.

Tovább olvasom

Jobban járhatunk, ha befektetési alapot választunk konkrét részvények vagy kötvények helyett?

2024.04.30.

Igen. Alacsonyabb tőke esetén is szélesebb diverzifikációt, azaz több pénzpiaci termék összeválogatását kínálja és a minimum díjak elkerülését teszi lehetővé. Valamint segítséggel lehet abban, hogy a kevésbé tájékozottak is könnyebb döntést hozzanak a befektetések területén.

Tovább olvasom

Miért nem a realizálható hozam a legfontosabb szempont?

2024.04.30.

Minél magasabb a hozam ígérete egy befektetés esetén, annál nagyobb a kockázata annak, hogy elveszítjük a pénzünket, akár részben, akár teljesen, így ebben az esetben a realizálásra is kevesebb az esély.

Tovább olvasom

Milyen a jó befektetés?

2024.04.30.

Ez egy olyan kérdés, amelyre nem lehet pontos választ adni. Az egyénektől, azok befektetési céljaiktól, hajlandóságuktól és kockázatvállalásuktól kezdve a tőkén át számos tényező befolyásolja a választ, és nincs egyetlen egységes megoldás. Ahogy az útmutató elején is említjük, a kockázati hajlandóságodnak megfelelő választás talán a legfontosabb.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával